A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

ACÉL-VAKOND KERÉKPÁROS SPORTEGYESÜLET

Sportegyesület / sportcsoport neve

Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület

Címe

8420 Zirc, Kossuth L. u. 72.

Képviselőjének elérhetősége

Orosz Péter

elnök

06-30/927-18-23

Az alapítás körülményei,
történet dióhéjban

Az Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület 2020 elején alakult, nevét fő szponzoráról, egy helyi vállalkozásról kapta. Az egyesület jelenlegi vezetője, Orosz Péter és a csapatkapitány, a profi kerékpárversenyzői múlttal rendelkező Galaczi Miklós még a Móri Karika versenyeken ismerték meg egymást és már régóta szövögették az egyesület megalakításának gondolatát. 2019 őszén ültek le először tárgyalni a névadó szponzorral, és a terveket sikerült megvalósítani.

Jelentősebb eredmények

Tevékenységi kör, célok

Az amatőr és versenyszerű kerékpározás, valamint a szabadidő hasznos és egészséges eltöltésének népszerűsítését tűzték ki célul. Az U7-es korosztálytól a junior korosztályig foglalkoznak fiatalokkal. Rendre megméretik magukat versenyeken, korosztályos és felnőtt versenyzőik is vannak. Edzőtáborokat szerveznek külföldre, helyi sportversenyek lebonyolításában is lehet számítani a közreműködésükre. A közösségi összefogás mellett eredményes pályázatuknak is köszönhető, hogy 2021-ben egy pumpapályával gazdagodott Zirc. A létesítmény karbantartási feladatait is ellátják.

Az edzések helye

Az egyesület tagjai különböző helyeken élnek, ezért alapvetően önálló edzéseket végeznek. A pumpapályát is használják felkészítés céljából.

Az edzések időpontja