A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Újévi Sporthíradó: Zirci Sporthorgász Egyesület


Az egyik olyan sportág sorozatunkban, amely nyugvóponton van a téli időszakban, viszont mozgalmas esztendőt hagyott maga mögött az egyesület, és az idei évre is megvannak a tervek.


– Bőven akadt tennivalónk a tónál a 2017-es évben. Tavasszal elvégeztük a szokásos év eleji takarítást, karbantartást – kezdi értékelőjét Varga Zoltán, a Zirci Sporthorgász Egyesület elnöke. Nagy volt az érdeklődés a pecások részéről, egymást követték a horgászversenyek, melyek színvonalát jelzi, hogy Győrből, Mosonmagyaróvárról és Tapolcáról is érkeztek résztvevők – teszi hozzá.A Zirci Sporthorgász Egyesület minden korosztályt megszólít versenyeivel, és a legügyesebb pecások méltó díjazásáról is gondoskodnak (Fotók: ZSE)Az egyesület vezetője sajnálattal emlékezik vissza július hónapra, amikor az aszályos időszak következtében egy komolyabb halpusztulás következett be az Akli városrészben található Szarvas-tónál: három mázsa pontyot vesztettek. Azonnal a tettek mezejére léptek, hogy ne következzen be még egyszer ilyen sajnálatos esemény: vásároltak egy úgynevezett vízfelszíni levegőztető berendezést, amivel meg tudják oldani a vízhiányos hónapok problémáját. Majd ősszel pótolták a hiányzó halmennyiséget, komoly telepítő munkát végeztek, 25 mázsa összsúllyal gazdagodott a halállomány, ami pontyból, amurból, illetve kárászból tevődött össze. A sporthorgászok nagy örömére 30 darab nagytestű, 7-9 kilogramm súlyú pontyot is telepítettek.

A veszteséget mihamarabb pótolni tudta az egyesület, sőt jelentősen gazdagodott a halállomány (Fotó: archív)


Varga Zoltán elnök az idei céljaikat, terveiket is ismerteti. Ezek között szerepel a nevelőtó felújítása, ahol saját felhasználásra tenyésztene halat az egyesület. Folytatják a népszerű versenyeket is, igaz, idén kevesebbet rendeznek, de csak azért, hogy a megvalósításra kerülőket még magasabb színvonalon tudják lebonyolítani. Szeretnének egy vizesblokkot is létesíteni, ami nagyban növelné a komfortérzetet a tónál. – Továbbra is van lehetőség sütni, főzni a tóparton, szívesen látjuk azokat is, akik nem horgászni, csak pihenni, piknikezni jönnek hozzánk! – zárja gondolatait az egyesület vezetője.

Kelemen Gábor