Mozgó Világ

Másfél évvel ezelőtt kezdte meg működését városunkban a BP Fitness. A Tanuszoda emeletét mintha kicserélték volna, és most már majdnem, hogy ki is nőtték, annyira népszerűek a betegségek megelőzését, az egészség megőrzését szolgáló tréningek.

Voltak már korábban is szárnypróbálgatások, de valahogy nem tudott meghonosodni a koreai eredetű küzdősport városunkban. Máté Zoltán 6. danos nemzetközi mester érkezésével azonban most nagy az esély, hogy hosszabb távon is fennmaradjon a kéz- és lábmunkát egyformán igénylő harcművészet Zircen.

Riport a zirci testépítő párral, Schindler Balázzsal és Biró Aidával

A látvány, amit a testépítés nyújt, talán egy kicsit megosztja az embereket, de elvitathatatlan, hogy ez is egyfajta kultúra, melynek nagy hagyományai vannak. Zircen ketten is képviselik ezt a sportágat, ráadásul párt alkotva és sikeresen.

Rövid idő alatt az egyik legnagyobb sportegyesületté nőtték ki magukat Zircen, és a tavalyi évben sem maradtak el a táncos lányok sikerei. Az évértékelő mellett a kulisszatitkokba is bepillantást nyerhettünk, egy ruhapróbára is elkísértük a gyerekeket.

Már nyolcadik éve van jelen egy japán harcművészet Zircen. Lehet mondani, hogy gyökeret vert a városban az aikido, és a legszebb az egészben, hogy egy helyi fiatalember vitte tovább azt, amit Ritteródesz Adrián, a szervezet vezetője lerakott itt sok esztendővel ezelőtt.

Az egyik olyan sportág sorozatunkban, amely nyugvóponton van a téli időszakban, viszont mozgalmas esztendőt hagyott maga mögött az egyesület, és az idei évre is megvannak a tervek.

Bő három évvel ezelőtt a balatonfűzfői Balaton Vízilabda Klub egy új sportágat hódított meg Zircen. A vízilabda-oktatás azóta is töretlenül zajlik, sőt már minden korosztályos csapatban vannak zirci gyerekek, regionális válogatott is kikerült városunkból.

  • 1 (current)