Kérdezz! Felelek!

Az előző szám vendége Ambrus Árpád, a Zirc és Környéke Ipartestület elnöke volt, aki azt kérdezi Lencse Ferenctől, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Zirci Járási Hivatalának foglalkoztatási osztályvezetőjétől, hogy tudnak-e kínálni munkaerőt a vállalkozások számára a regisztrált álláskeresők között.

Horváth Attila, a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskola igazgatója azt kérdezi Ambrus Árpádtól, a Zirc és Környéke Ipartestület elnökétől, hogy milyen kondíciókkal tudnak a „felszabadult” diákjaik a térségben munkát vállalni, illetve milyen Zirc és környékének a munkaerő-piaci igénye, mely területeken mutatkozik, magasnak mondható-e a megfelelő végzettséggel rendelkező munkavállalók hiánya.

Az előző szám vendége Kavalecz Tibor, a Bakony Polgárőr Egyesület elnöke volt, aki az első zirci fiatalok között jutott el a cserediák program eredményeként Finnországba. Kíváncsi arra, hogyan alakultak a cserediák-kapcsolatok napjainkig.

Az előző szám vendége Lott Henriette, a Bakonyi Babázó Csoport képviselője volt, aki most Kavalecz Tibor elnököt kérdezi a Bakony Polgárőr Egyesületről.

Rottenbücher Helga, a Baba-Mama Klub korábbi vezetője Lott Henriettet, a már „Bakonyi Babázók” néven működő csoport képviselőjét kérdezi a közösség életéről, működéséről, jövőbeni terveikről.

Kertész adja tovább a szót kertésznek, Flórián Ildikó, az Arborétum vezetője a város aktuális kertészeti munkálatairól, a virágosítási újdonságokról kérdezi Rottenbücher Helgát, a „Zirci Városüzemeltetés” Nonprofit Kft. kertész-mérnökét.

A dendrológia mindig is a szíve csücske volt Flórián Ildikónak, aki tavasztól vezeti a ciszterci arborétumot. Müller Anikó, a zirci zebrazászlózás főszervezője adta tovább a szó jogát a kertépítőnek, akit terveiről, elképzeléseiről is kérdeztünk.

Február elején az egyik zirci zebránál, ahol már több – közöttük halálos kimenetelű – baleset is történt, fényvisszaverő zászlócskákat tűztek ki. Müller Anikót, a civil kezdeményezés egyik helyi szervezőjét az eddigi tapasztalatokról kérdeztük.

• 1 (current)