A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Kárpát-medencei tánccsoportokat lát vendégül városunk a napokban. Az Erdélyből és Kárpátaljáról érkező fiatalok fellépnek majd a „Zirc Kultúrájáért” Alapítvány főszervezésében megvalósuló, kétnapos ZIRCI FOLK fesztiválon. A csoportok ünnepélyes fogadására a Városházán került sor.

Cuhavölgyi Klára nevét vette fel az önkormányzat történetírói pályázata, melynek újbóli kiírásáról is döntött Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete júliusi munkaterv szerinti ülésén. A „Millió lépés az iskoládért” programban résztvevő zirci iskolák teljesítményét is méltányolja a város.

Az első alkalommal megrendezett, kétnapos ZIRCI FOLK fesztivál ékes példája volt annak, hogy a hagyományaink akkor elevenednek meg igazán, ha megéljük azokat. Bakonyi és palóc népdalokat tanulva, örömtáncot járva, kézművesekkel alkotva, népviseletben felvonulva, vagy csak a kulturális élmények csendes szemlélőjeként.

Kilencvenedik születésnapján köszöntötte Ottó Péter polgármester Irsai Ervinnét, a Szent Bernát Idősek Otthona lakóját.

A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde intézményvezetése tárgyában tartott rendkívüli ülést a Zirc és Lókút Óvodatársulás Társulási Tanácsa.

– Soha ne adjuk fel! – üzente nekünk Böjte Csaba ferences rendi szerzetes a Zircen megtartott szentmiséjén, melyet a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermek- és Ifjúsági Kar lélekemelő koncertje kísért. Városunk az idei évben is egyik állomása volt a XI. Balatoni Csillagösvény Missziós Körútnak a negyedszázados jubileumát ünneplő Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász jóvoltából.