A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Fennállásának ötvenedik évfordulóját ünnepli idén a Zirc Városi Nyugdíjas Klub, amely köszöntők hosszú sorát fogadhatta születésnapján, és egy kiállítás is megidézi az elmúlt fél évszázadukat.

A végéhez közeledik a 2019–2024-es önkormányzati ciklus, ezért Ottó Péter polgármester nem csupán az elmúlt évre tekintett vissza, hanem egy kicsit nagyobb távlatban is értékelt. Ebben az időszakban közel négy és fél milliárd forint értékű beruházás valósult meg Zirc városában.

Huszonkettedik alkalommal került megrendezésre a Kórusok Egyházzenei Hangversenye, melynek ezúttal is a Zirci Ciszterci Bazilika adott otthont.

Tovább kell építeni a nemzetünket, hiszen ez az ország már többször elesett a történelem során, de képes volt újra és újra felkelni, talpra állni, megmaradni – Deák László dudari református lelkész hangsúlyozta ezt emlékező beszédében a trianoni békediktátum aláírásának évfordulóján.

A Zirc és Vidéke újság 2024. május 30-án megjelent, idei 8. számának elektronikus kiadása.

A Zirc és Vidéke újság 2024. június 7-én megjelent, idei 9. számának elektronikus kiadása.

A Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola zirci diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola „F” épületében.

A zirci választópolgárok hatvan százaléka járult az urnák elé a június 9-ei választásokon. A polgármesteri munkát az önkormányzati választás eredményeként Kacsala István folytathatja októbertől, mellette négy Független és négy FIDESZ-KDNP képviselő-jelölt került be a testületbe. Az Európai Parlamenti Választást a kormányzópárt nyerte városunkban.

Az országos népegészségügyi program keretében, szervezett, mammográfiás szűrővizsgálatra invitáló levelet kapnak a Zirc közigazgatási területén élő, 45 és 65 év közötti hölgy lakosok, akik két éven belül nem vettek részt ilyen vizsgálaton.

Első díjban részesült a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola „Ma, mint Ti” színjátszó csoportja az Országos Diákfilm Fesztiválon, a „Sínen az életem” című alkotásával.

Belterületi járdák felújításának kivitelezőjéről és rendezvények támogatásáról is döntött Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete júniusi, munkaterv szerinti ülésén. A Borzavári utcai Felső-temető ravatalozójának fedett-nyitott védőtetővel történő bővítése is megvalósul.

A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde újabb sikeres Hangyaboly Sportnapot szervezett a térség óvodáinak részvételével. Rendhagyó módon ezúttal három négylábú is a segítségükre sietett.

Hogyan lehetünk biztonságban a nyári szünetben? Mire figyelmeztessük az egyedül otthon maradó gyermekeinket? A Veszprémi Rendőrkapitányság hasznos tanácsai mellett egy újszerű programra is felhívja a figyelmet a drogprevenció területén a kábítószer-ellenes világnaphoz közeledve.

Tanulmányi, kulturális és sportversenyeken is kiemelkedő eredményeket értek el a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai a 2023–2024-es tanévben.

Kimagasló szakmai tevékenységének elismeréseként „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Petrovicsné Sági Ágnes Ottilia, a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde óvodatitkára.

Kimagasló szakmai tevékenységének elismeréseként „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Berkes Lajos, a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola fizika-kémia szakos tanára.

Versek, komolyzene, egy kis történelem – mintha az iskolában lettünk volna, ezúttal azonban a pedagógusok nem tanítottak, neveltek, hanem csendben hallgatták, ahogy ünneplik őket.