A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Az idei évben városunk lesz az egyik állomása a Magyar Kerékpáros Szövetség Liga Kupa országúti versenysorozatának. A nagyszabású sportesemény beharangozója mellett Orosz Péterrel, a szervező zirci Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület elnökével az elmúlt évre is visszatekintettünk.

„Legyél krónikás!” címmel pályázatot hirdet a Magyar Nemzeti Levéltár. „Elmesélem 1000 szóban” kategóriában középiskolás diákok, „E-emlék” kategóriában pedig felnőttek jelentkezhetnek.

Kortárs költőként érettségi tétel lett belőle az alma materben. Verseit megzenésítették. A londoni könyvcentrumban is helyet érdemelt egyik könyve és egy népszerű televíziós műsorban is szerepelt már. Csaba Lilla volt a főszereplője a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület költészet napi műsorának.

Szemétszedő túrát szervezett Zirc Városi Önkormányzat az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ által meghirdetett Tavaszi nagytakarítás akcióhoz csatlakozva.

Bemutatkoztak a Fidesz-KDNP önkormányzati választáson induló zirci képviselőjelöltjei. A kormányzópárt helyi polgármesterjelöltje a városvezetőként negyedik ciklusában regnáló Ottó Péter.

A 2024. április 19-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 6. számának elektronikus kiadása.

A Népviselet napja egy 2015 óta létező magánkezdeményezés, Hrágyel Dóra fejéből pattant ki, kezdetben „Egy nap népviseletben” elnevezéssel.

A város érdekében kifejtett, példamutató munkája elismeréseként az önkormányzat a „2023. év Zirc Város Tűzoltója” díjat adományozta Szelthoffer Ferenc tűzoltóparancsnok részére.

Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot? – A Föld napja alkalmából szervezett vetélkedőt általános iskolások számára az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma.

A város érdekében kifejtett, példamutató munkája elismeréseként az önkormányzat a „2023. év Zirc Város Rendőre” díjat adományozta Gárdos László rendőr főtörzsőrmester részére.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének áprilisi ülésén megszületett a döntés a helyi civil szervezetek, közösségek, egyesületek támogatására kiírt pályázattal kapcsolatban. Számot adtak munkájukról a sürgősségi feladatot ellátó szervezetek és kitüntetések átadására is sor került.

A tavalyi évben volt húszéves a Zirci Országzászló Alapítvány. A jubileumot széleskörű érdeklődés mentén, egy általuk felújított keresztekről szóló kiadvány bemutatásával egybekötve ünnepelték.

A város érdekében kifejtett, példamutató munkája elismeréseként az önkormányzat a „2023. év Zirc Város Mentőse” díjat adományozta Szemes János mentő-gépkocsivezető részére.

Ünnepélyes keretek között nyílt meg a néhai Surjányi József, Zirc Város Díszpolgárának vadásztrófea-gyűjteményét bemutató állandó kiállítás a várpalotai Zöld Tanoda Erdei Iskolában. Az eseményen Zirc város delegációja is képviseltette magát.