A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

A 2024. február 29-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei harmadik számának elektronikus kiadása.

Klebniczki György zeneszerző volt a vendége a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolának. Hallhattunk előadást, zeneműveket, és azok a hegedűs növendékek, akiknek a repertoárjában Klebniczki-darab szerepel, eljátszották azt a szerző zongorakíséretében.

Nemrégiben tért haza Győrből, a sportlövők 10 méteres Európa-bajnokságáról a zirci Vintze Regina, a Komárom VSE versenyzője. Már önmagában is nagy fegyvertény, hogy újra részt vehetett egy világeseményen, ahol remekül helytállt, mindössze négy tizeddel maradt le az éremmeccsről.

Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma a Beporzók Napja alkalmából fontos üzeneteket juttatott el a diáksághoz, akik ezáltal tudatosabban viszonyulhatnak majd a beporzó rovarokhoz.

- A jelenkorban zajló szabadságharc a nemzeti megmaradásért zajlik. Magyar és magyar közötti széthúzás soha nem fog eredményre vezetni. Ha meg akarjuk őrizni a szabadságunkat, nekünk is közös alapot kell találnunk ehhez, mint ahogy azt a ’48-as nemzedék is tette.

A 2024. március 14-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 4. számának elektronikus kiadása.

„Zirc Anno 20+2” címmel került meghirdetésre Müller Anikó helytörténeti játéka a szerzőségében megjelent naptárakhoz kapcsolódóan. Az érdeklődőknek mintegy két hét állt rendelkezésükre, hogy a korántsem egyszerű kérdésekre választ adjanak. Hármójuknak sikerült.

Alighanem nem túlzunk azzal, ha azt mondjuk, az akusztikus élmény mellett többeknek kedve lett volna táncra perdülni péntek este a Városházán. A „swing hercegeként” is ismert, Fonogram-díjas Gájer Bálint volt a vendége Zirc városának a Békefi Klubkoncertek programsorozat keretében.

A dizájner drogok által keltett hatásokra hívja fel a figyelmet a Veszprémi Rendőrkapitányság aktuális Bűnmegelőzési kiadványában. Megtudhatjuk, melyek azok a jelek, amelyekre felfigyelve a szülők, pedagógusok gyanakodhatnak arra, hogy a fiatal viselkedése valamilyen illegális szer használata miatt változott meg.

Zirc Városi Önkormányzat az idei évben is csatlakozott a Magyar Szervátültetettek Szövetsége által szervezett, az Aktív Magyarország által támogatott „Millió lépés az iskoládért” mozgásnépszerűsítő programhoz, melynek tavaszi fordulója március 25-től június 9-ig tart.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia immár hagyományos módon idén nagyböjtben is tartósélelmiszer-gyűjtést szervezett az ország katolikus templomaiban „Tartós szeretet” mottóval.

A napokban nyílt meg a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében a művészek és amatőr alkotók hagyományőrző kiállítása az „Összefogás az Emberekért” Egyesület szervezésében. Érdemes ellátogatni a helyszínre, mert az alkotás sok-sok öröme által egy mesés világ tárul elénk.

A 2024. március 28-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 5. számának elektronikus kiadása.