A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

A város közösségi élete terén végzett kiemelkedően hasznos munkájáért „Zirc Város Elismerő Oklevele” kitüntetést vehetett át az önkormányzattól Szakács Ildikó. A kitüntetés átadására Zirc Város Polgármesterének Újévi Fogadásán került sor.

Az „Év Zirci Vállalkozója” címet adományozta az önkormányzat a Rekord Üzletház Kft. alapító tulajdonosai, a Punk család részére. A kitüntetés átadására Zirc Város Polgármesterének Újévi Fogadásán került sor.

-Fontosak az ünnepek, azért, hogy egy kicsit lelassítsunk, emlékezzünk, gondolkozzunk azon, mit hozott településünk számára az elmúlt negyven év – Ottó Péter polgármester hangsúlyozta ezt a Városházán megtartott Újévi Fogadásán, melyen egyben egy kerek évforduló megünneplésére is sor került: 1984. január 1-jén kapott városi rangot Zirc. Az erről szóló oklevél átadására pedig a január 13-án megtartott alakuló ülésen került sor.

Hagyományunkhoz híven összegyűjtöttük az óesztendő néhány emlékezetes pillanatát önkormányzatunk archívumából, ezzel kívánva mindenkinek boldog, sikerekben gazdag új esztendőt. A 2023-as év olyan jelentős eseményekkel vonul be Zirc történelmébe, mint az új tanuszoda átadója vagy az első alkalommal megrendezett, kulturális élmények sokaságát hozó ZIRCikON fesztivál.

Mindhárom zirci iskola eredményesen szerepelt a Millió lépés az iskoládért mozgásnépszerűsítő program őszi fordulójában, így méltán részesültek a Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete által biztosított, sportszerek vásárlására fordítható 300 000 forintos támogatásban. Az elismerő oklevelet Zirc Város Polgármesterének Újévi Fogadásán vehették át az intézmények képviselői.

A Veszprém Vármegyei Csolnoky Ferenc Kórház február 6-án 11 és 13 óra között Pályaorientációs Nyílt Napot tart a továbbtanulás előtt álló, 13-23 éves kor közötti fiatalok számára.

A világhírnévre szert tevő Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekes, előadóművész és a magyar régizenei élet jelentős alakja, Andrejszki Judit volt a vendége a Békefi Antal Városi Könyvtárnak a Magyar Kultúra Napja alkalmából. Felejthetetlen élményben volt részük azoknak, akik jegyet váltottak a január 19-ei, péntek esti Békefi-klubkoncertre.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének januári ülésére tájékoztató készült a fűtési szezon eddigi tapasztalatairól. Az Alkotmány utca 14. szám alatti – volt „MHSZ” – épületet térítésmentesen használhatják a helyhez kötött, az önkormányzattal megállapodó civil szervezetek.

Pék László festményeiből nyílt kiállítás a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési termében „Képek a Bakonyból” címmel Zirc várossá nyilvánításának negyvenéves évfordulója alkalmából.

Konkrét állásajánlatokkal, konzultációs lehetőséggel, fegyverzettechnikai, bűnügyi-technikai, valamint pódiumbeszélgetésekkel készültek a szervezők.

A fagyban egymásra való odafigyelésre, a felelős természetjárásra és egy új, már áldozatot is követelő online csalási módszerre hívja fel a figyelmet a Veszprémi Rendőrkapitányság aktuális hírlevelében. Az új veszprémi rendőrkapitányt is bemutatják.