A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Zirc Városi Önkormányzat 572,35 millió forint 100 %-os intenzitású támogatást nyert a „Fenntartható közlekedésfejlesztés Zircen” című, TOP-3.1.1-15-VE1-2016-00018 azonosító számú projektre, mely segítségével a járásszékhely városban több helyszínt és több közlekedési módot érintő beruházások történtek az elmúlt évek során. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

-Napjainkban mi szabadon élhetünk, mert az 1956-os forradalom és szabadságharc végül is minden hatalom ellenében győzött. Ezzel élnünk kell és nem visszaélnünk, becsüljük szabadságunkat és védelmezzünk biztonságunkat.

Ismeretterjesztő játékos vetélkedő a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában.

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként „Zirc Szociális Ellátásáért” kitüntetést adományozott az önkormányzat Hummel Beáta, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ munkatársa részére.

A szociális ellátásban dolgozókat köszöntötték Zircen a Szociális Munka Napjához kapcsolódóan. Az ünnepségre a Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontjának Gobelin-termében került sor.

A közterületen viszonylag biztonságban vagyunk, az online térben elkövetett bűncselekmények száma azonban egyre nagyobb méreteket ölt – erre derült fény a Zirci Járási Közbiztonsági Egyeztető Fórum ülésén, melynek immár hagyományosan a zirci Városháza adott otthont.

A Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet 105,93 millió forint összegű és 100%-os intenzitású támogatást nyert el a járóbeteg szakellátás fejlesztését célzó, EFOP-2.2.19-17-2017-00034 azonosítószámú projekt megvalósítására a Széchenyi 2020 program keretében.

Tizenkilencedik alkalommal került megrendezésre az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának a múzeum baráti körével és az „Együtt a könyvtárért” Alapítvánnyal közösen szervezett természetismereti vetélkedője. A már hagyományos vetélkedő ezúttal az EKF minipályázat támogatásával, a „Gyerekek a természetért” főcímmel valósult meg.

Zirc Városi Önkormányzat 478,3 millió forint 100 %-os intenzitású támogatást nyert el a „Komplex turisztikai fejlesztés Zircen” című, TOP-1.2.1-15-VE1-2016-00032 azonosító számú projektben meghatározott célokra. A beruházások által, új turisztikai attrakciók fejlesztése, és turisztikai marketing révén nő a város vonzereje. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

Jelentősen megújult a szakképzési rendszer az elmúlt években. Erről Horváth Attila, a Pápai SZC Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium igazgatója beszélt érdeklődésünkre, egyben tájékoztatott arról is, hogy milyen szakmákat kínálnak a továbbtanuló diákok számára.

Interaktív, ismeretterjesztő játékos vetélkedőt szerveztek a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában „Te is válogatós vagy!” címmel. A rendezvény a Tiszta Európa Program, az Észak-Balatoni Térség Regionális Települési Szilárdhulladék-kezelési Önkormányzati Társulás szemléletformáló tevékenysége keretében valósult meg.

Közmeghallgatást tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. Előadást hallhattunk a környezet állapotáról és az érdeklődő állampolgárok általi észrevételek, javaslatok, bejelentések megvitatására is lehetőség nyílt.

Sem a helyi adómértékek, sem az önkormányzati lakások bérleti díjai, sem pedig a köztemetőkre vonatkozó díjak nem emelkednek a jövő évben – erről is döntött Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete novemberi, munkaterv szerinti ülésén.

Teljes megtakarításokat, esetenként egy élet munkájának gyümölcsét tulajdonítják el a magukat banki biztonsági munkatársnak kiadó telefonos csalók. Ennek a módszernek a lényege: a sértettet egy magát banki ügyintézőnek kiadó személy hívja fel, és arról tájékoztatja, hogy a bankszámláján gyanús tranzakciót észleltek.A Veszprémi Rendőrkapitányság hasznos tanácsokat ad a csalás áldozattá válásának elkerülésére.

Lakossági fórumot tartott városunkban Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a nemzeti szuverenitásunk megőrzése érdekében indított Nemzeti Konzultációval kapcsolatban. A rendezvénynek a Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontjának Gobelin-terme adott helyet.