A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Családias hangulatú rendezvénnyel, programok hosszú sorával ünnepelték a bányászokat Zircen, és emlékeztek a városunkban is mély nyomot hagyó szakmára. Jagicza Attila a bányászok és erdészek testvérségéről, a számunkra kinccsel felérő Bakonyról alkotott ünnepi gondolatokat.

A MÁV-START Zrt. értesíti a tisztelt utasait, hogy szeptember 9-től szeptember 10-ig pályakarbantartási munkálatok miatt a 11. számú Győr-Veszprém vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

A Veszprém Vármegyei Önkormányzat tisztelettel várja az érdeklődőket az „A Bakony a mi otthonunk!” projekt keretében megrendezésre kerülő, a helyi és területi identitás erősítését célzó rendezvényére szeptember 9-én, szombaton 10.00 órai kezdettel a Szépalma Hotel & Ménesbirtokra. A programra szeptember 6-án 12.00 óráig még lehet jelentkezni.

Szeptember 9-én kerül megrendezésre a Bakony Trophy veteránautós túra, melynek Zirc is az egyik állomása. A mezőny szombaton tervezetten 11.30 és 12.00 óra között éri el településünket.

Két rendkívüli ülést is tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az elmúlt időszakban. Energiabeszerzéssel, világításkorszerűsítéssel, konyhai eszközfejlesztéssel és sírhely-hozzájárulással kapcsolatos döntések is születtek.

Kiváló minősítést ért el városunk a Veszprém Vármegyei Önkormányzat által szervezett „A tiszta és virágos Veszprém vármegyéért” közterület szépítési versenyen.

Az elkövetés számát tekintve nem a leggyakoribb, azonban a sértettnek - az anyagi veszteségen túl - komoly lelki sérüléseket okozó módszert, a romantikus csalásokat mutatja be a Veszprémi Rendőrkapitányság aktuális bűnmegelőzési hírlevelében. Egy közelgő jeles nap, az október 4-ei Állatok világnapja apropójából az állatvédelem aktualitásairól is szó esik.

A 2023. szeptember 15-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 16. számának elektronikus kiadása.

Szeptember 11-től október 11-ig látogatható a „Lendület” Középkori Magyar Gazdaságtörténet Kutatócsoport „Mindennapi élet a középkori Magyarországon” című tablókiállítása a Városházán. A tárlathoz kapcsolódóan dr. Weisz Boglárka történész, a HUN-REN BTK Történettudományi Intézet munkatársa tartott előadást, melyen szervezetten vettek részt a két zirci középiskola diákjai.