A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Az idei évben is megszervezik az 1ÚTON Nemzetközi Zarándoknapot, mely kisebb jubileumot élt meg, tízéves múltra tekint vissza. Zirc a kezdetektől részese a lelki útnak, ezúttal új koordinátorral.

Még csak az év első fele pergett le, de máris tizenöt versenyt tudhat maga mögött az Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület. Öt arany- és ugyanennyi bronzéremmel gazdagodtak, emellett tízszer a dobogó második fokára állhattak fel, miközben újabb versenyzőkkel bővült a vakondok csapata.

A szervező Zirc Városi Önkormányzat kérésére, a VEB2023 EKF közreműködésével a VOLÁNBUSZ Zrt. éjszakai pótjáratokkal segíti a hazajutást a környező településekre a ZIRCikON rendezvényt követően. Az autóbuszok augusztus 12-én és augusztus 13-án 00.30 és 02.30 órakor indulnak. Zirc belterületén csak felszálló utasok részére, a további megállóhelyeken csak leszálló utasok részére állnak meg. A részletes menetrendi információkért kattintson tovább!

Zirc kiváló művészeinek és a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tehetséges diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Bagolyvárban, a ZIRCikON rendezvényhez kapcsolódóan. A tárlat ezen a héten szombatig még megtekinthető.

Tizedik alkalommal került megszervezésre a judotábor Hajtós Bertalan olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, Európa-bajnok judós és a Vincze Judo Club Zirc közös szervezésében. A népszerűség töretlen, ezúttal is nagyon sok judoka érkezett városunkba, hogy felkészüljön az őszi versenyszezonra.

Még frissek az emlékek, lélekben talán még mindig ott vagyunk valamelyik téren, a megvalósult álmok színpada előtt: augusztus 11-12-én Zirc városa egy új fesztivállal iratkozott fel a programtérképre. A ZIRCikON a visszhangokból is ítélve maradandó élményt nyújtott a résztvevők számára és egyhamar a város egyik, ha nem a legjelentősebb rendezvénye lett.

Partnertelepüléseink ünnepélyes fogadására került sor a minap a Városházán, a kétnapos ZIRCikON fesztiválhoz kapcsolódóan. Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat jegyében lezajlott kiemelt rendezvényre négy országból érkeztek Zirc város meghívására, hogy együtt éljék át a pillanatokat.

-Mi, magyarok rendkívül sikeres nép vagyunk, hiszen történelmünk viszontagságai ellenére is megmaradtunk, létezünk, vagyunk. Megmaradásunkat, létünket Szent István királynak is köszönhetjük, így méltán ünnepeljük őt – Huszár G. Lőrinc plébános atya hangsúlyozta ezt beszédében Zirc város államalapításra emlékező ünnepségén, a Szent István téren.

A városért végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként „Zirc Város Díszpolgára” címet vehetett át az önkormányzattól Detre Ferenc. A kitüntetés átadására Zirc város államalapításra emlékező ünnepségén, a Szent István téren került sor.

A háziorvosi ügyeletet 2023. szeptember 1-től Veszprém vármegyében, így Zirc járás területén is az Országos Mentőszolgálat látja el. Az egységes ügyeleti telefonszám a 1830.

A Veszprémi Rendőrkapitányság aktuális bűnmegelőzési hírlevelében a nyereményjátékokhoz köthető és a nigériai csalások egyes módszereit ismerteti.

A 2023. augusztus 29-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 14-15. számának elektronikus kiadása.