A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

A „TeSzedd!” – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akció hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma, amely az idei évben 11. alkalommal kerül megrendezésre az Energiaügyi Minisztérium támogatásával.

Hogyan lehet felismerni a hamis webáruházakat? Mi a legbiztonságosabb megoldás az átvételre az online piactéren történő használt cikk vásárlása esetén? - ezekre a kérdésekre is választ kapunk a Veszprémi Rendőrkapitányság aktuális Bűnmegelőzési Mellékletéből.

A 2023. április 6-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 6. számának elektronikus kiadása.

Tavaly volt hatvanéves a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. A nagyszabású jubileumi rendezvényt április 21-én rendezik meg, az időpontválasztás nem véletlen: Béla-naphoz kapcsolódóan fogja megünnepelni a „nagy család” a jeles évfordulót.

A reformkori fejlődés alapjait lerakó legnagyobb magyar szobránál a munkák folytatását végző Baross Gábor munkásságát méltatták, aki az ország érrendszerévé változtatta a vasúti közlekedést.

Ha tavasz, akkor nyugdíjasklubok sakk- és rejtvényfejtő versenye Zircen. Három kategóriában mérték össze tudásukat a jelentkezők a Békefi Antal Városi Könyvtárban megrendezett vetélkedőn.

Április 22-én 10.00 és 14.00 óra között Rendőr- és Tűzoltónapot rendeznek Veszprémben, a Városi Stadion parkolójában. Beharangozó videó.

A város érdekében kifejtett, példamutató munkája elismeréseként az önkormányzat a „2022. év Zirc Város Tűzoltója” díjat adományozta Pej József részére.

A város érdekében kifejtett, példamutató munkája elismeréseként az önkormányzat a „2022. év Zirc Város Mentőse” díjat adományozta Nagy István részére.

A 2023. április 21-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 7. számának elektronikus kiadása.

Intézményvezetőt választott a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB élére Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete áprilisi rendes ülésén. A parkolási rend változatlan marad, a Reguly utcában sebességkorlátozás kerül bevezetésre. Beszámolók hosszú sorát tárgyalták a döntéshozók és a sürgősségi ellátásban nyújtott kiemelkedő teljesítményeket is elismertek.

A tavalyi évben volt hatvanéves a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola. A jubileumot most egy nagyszabású rendezvénnyel ünnepelték Béla-névnaphoz kapcsolódóan. Színes kavalkád várta a régi iskolájába visszatérő diákokat, pedagógusokat, munkatársakat, és egy egész emlékcsokrot kaphattunk ajándékba az elmúlt hatvan évből.

A város közbiztonsága érdekében kifejtett, példamutató munkája elismeréseként az önkormányzat a „2022. év Zirc Város Rendőre” díjat adományozta Poltné Szakács Anett rendőr törzszászlós részére.

Nem kevesebb, mint százharminc esetben kellett ténylegesen beavatkoznia a Zirci Önkormányzati Tűzoltóságnak az elmúlt évben. A műszaki mentéseknél és a szaporodó tűzeseteknél történő helytállás mellett tűzoltótáborban, tűzoltóversenyen működtek közre szervezőként, az elmúlt évi gazdálkodásukat pedig a stabilitás jellemezte. Az állomány egyik tagját ki is tüntette a város.

Május 1-től külső egészségügyi szolgáltató bevonásával kerül ellátásra a felnőtt és gyermekorvosi ügyelet azokon a napokon, amikor a háziorvosok azt valamilyen oknál fogva nem tudják biztosítani. Erről is döntött a Zirci Járás Önkormányzati Társulása Társulási Tanácsa áprilisi ülésén.

Zirc Városi Önkormányzat 263,4 millió forint 100 %-os intenzitású támogatást nyert a „Iparterület infrastrukturális fejlesztése Zircen” című, TOP-1.1.1-16-VE1-2017-00002 azonosító számú projekt megvalósítására, mely segítségével új, 4,5 hektár összterületű iparterület jött létre a beruházók számára. Sajtóközlemény.