A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

A Magyar Tartalékosok Szövetsége az idei évben a MATASZ DON-80 országos rendezvénysorozat keretében emlékezik meg a magyar katonák, munkaszolgálatosok helytállásáról az 1943. januári-februári Don folyó menti harcokban. A nyitóünnepségnek városunk adott otthont és az első emlékmenet is Zircről indul majd.

Január 12-én töltötte be 90. életévét Friedler Istvánné zirci lakos. A jeles alkalomból Ottó Péter polgármester köszöntötte az ünnepeltet a születésnapján.

„Biodiverzitás a Bakonyban – a Pintér-hegy természeti értékei” címmel nyílt kiállítás az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának SarokGalériájában a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak alkotásaiból. A tárlattal a Magyar Kultúra Napját is ünneplik az intézmények.

A 2023. január 20-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei első számának elektronikus kiadása.

Különleges közösségi élmény keretében ünnepelték meg a Magyar Kultúra Napját Zircen.

Két évvel ezelőtt került sor a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola „A” és „B” épületét érintő energetikai korszerűsítés átadására. Az ábécé sorrendet folytatva, egy példaértékű összefogással a „C” épület is megújult.