A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

A rendőrség tájékoztatása Zirc és a környező települések körzeti megbízottjainak elérhetőségeiről, fogadóóráiról.

Az ünnephez kötődő hagyományos bűncselekmények megelőzésére hívja fel a figyelmet a Veszprémi Rendőrkapitányság aktuális hírlevelében. Az online csalások visszaszorítására létrejött együttműködésről is hírt adnak.

Tizenhét millió forint értékű Henkel-adományt fogadott a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ a napokban. A tisztító és tisztálkodási szerekkel foglalkozó cég a „Segítő Kezek Zirc” Alapítványon keresztül támogat ezáltal intézményeket, szervezeteket, magánszemélyeket.

Az Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület tagjai az idei évben is képviselték hazánkat a Gran Fondo világbajnokságon, melyet ezúttal Olaszországban rendeztek meg. Erről és a további terveikről is beszélt az újabb mozgalmas esztendőt maga mögött tudó és a hazai amatőr kerékpáros élmezőnyhöz tartozó egyesület vezetősége évértékelő riportunkban.

Nagyné Fáró Katalin, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetője mutatja az aktuális kabátkínálatot az intézmény téli ruha börzéjén.

Első alkalommal szervezett Karácsonyi Mókás Pulcsis Jótékonysági Futást a Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász városunkban.

Vecsey Katalin református lelkész gondolataival gyúlt meg a második gyertya városunk adventi koszorúján. Gyermekfoglalkozások, régi karácsonyi történetek, gitárral kísért kórusénekek és egy fiatalember által előadott vers tették teljessé az ünnepet.

Száz családnak szerzett örömet a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete karácsony előtti jótékonysági akciója során. A csomagokat Mikulás napján osztották ki.

December 5-én, a Mikulásvárás előestéjén zsúfolásig megtelt gyermekekkel és szüleikkel a Zirc Városi Önkormányzat nagyterme. Izgalomtól dobogó kis talpak és a várakozástól áthatott, örömteli kacajok töltöttek meg minden zegzugot.

Az öröm, a boldogság gyertyája is meggyúlt városunk adventi koszorúján. Betlehemes játék, családi előadás, szeretetasztal várta a Zirciek Adventjére érkezőket, mézeskalácsos alkotásokból kiállítás nyílt a Reguly Antal Múzeumban. Ünnepi gondolatokat Pápicsné Jakab Johanna Júlia evangélikus lelkész mondott.

„Szeretve építeni házat, ez a fő” – Meseország címmel a VI. Zirci Mézeskalácsfalu nyílt meg a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházban.

Kövi Szabolcs zenész adott ingyenes adventi koncertet a Városházán. A fúvós hangszerekkel kísért utazás során felemelő élménnyel gazdagodhattak a résztvevők.

Az idei év utolsó munkaterv szerinti ülését tartotta a Zirci Járás Önkormányzati Társulása Társulási Tanácsa. Előadást hallhattunk a járás közbiztonsági helyzetéről.

A 2022. december 16-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 21. számának elektronikus kiadása.

Karácsonyi műsorral kedveskedett a Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja a Zircen és a környékben élő rászoruló családoknak. Az intézmény Jézuskája játékokkal szerzett örömet a gyerekeknek, és a felnőttek is csomagot vehettek át a földre szállt angyaloktól.

Füstérzékelő készülékeket szerzett be a Zirci Önkéntes Tűzoltó Egyesület térségünk országgyűlési képviselőjének támogatásával. A veszélyt jelző eszközök a társasházak lépcsőházaiba kerülnek felszerelésre és a tűzeseteknél nagy segítséget nyújthatnak.

Karácsonyi díszek formálódtak a gyermekkezekben, egy karámban báránykák és nyuszik csodálkoztak rá a nagyvilágra. Színházi előadás, hittanos diákok műsora, karácsonyi koncert színesítette a „Mindenki Karácsonya” programot. Bérczi L. Bernát zirci apát a negyedik adventi gyertya meggyújtásának alkalmából azt hangsúlyozta, hogy a mi karácsonyunkban is meg akar születni Jézus, csak igent kell mondanunk rá.

A második nagyobb adományszállítmány érkezett idén városunkba a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat és a traunsteini, surbergi önkéntes tűzoltók együttműködésével.

A zirci sportlövő, a Komárom VSE versenyzője szövetségi kategóriában kapott elismerést Veszprém megyétől egész éves kiemelkedő teljesítményéért.

A Zirci Római Katolikus Plébánia Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoport számára nagyon fontos, hogy állandó kapcsolatban legyen a nehéz helyzetben élő családokkal, egyedül élőkkel, támogatói révén segítse őket.

Partnereivel közösen játékos túrát szervezett az Erdélyi Baráti Kör Egyesület a Betlehemi csillag nyomában címmel.

Felemelő karácsonyi műsort adott a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola a bazilikában. Pedagógusok és diákok közös dalcsokorral ajándékozták meg társaikat.