Hírek

Erdélyben kirándultak a "Határtalanul" program keretében a Pápai SZC Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium diákjai. A hatnapos út során szászföldi és udvarhelyszéki nevezetességekkel ismerkedtek meg. Horváth Csaba pedagógus, szervező élménybeszámolója.

A Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Zirci Tagintézménye egy sokrétű előadást tartott a Nyitott ajtók programsorozat alkalmából a Zirci Védőnői Szakszolgálat előadótermében. Az egyik legfontosabb dologról, a legkisebbekről szólt a 2022. április 27-i délután.

Ünnepélyes keretek között került sor a „Zirc Város Sportjáért” önkormányzati kitüntetések átadására a Városházán.

Ünnepélyes keretek között került sor a „Zirc Város Sportjáért” önkormányzati kitüntetések átadására a Városházán. A díjazottakat bemutató írásunk következik.

Május 7-én, szombaton megnyílt a Zirci Termelői Piac a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház mögötti területen. A létesítményt Zirc Városi Önkormányzat a „Zöld város a Magas-Bakonyban” projekt keretében, nyertes pályázat útján hozta létre.

A 2021. év Veszprém Megye Önkormányzati Tűzoltósága elismerő címet érdemelte ki a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától. A Veszprém Megye Önkormányzati Tűzoltója díj is Zircre került, ezt ifj. Szelthoffer Ferenc parancsnok érdemelte ki kiemelkedő szakmai munkájáért.

A 2022. május 13-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 9. számának elektronikus kiadása.

A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde óvodásainak különleges élményben volt részük és hasznos ismeretekkel is gazdagodtak az Utazó Planetárium című program során.

Négy országból, Portugáliából, Törökországból, Lettországból és Romániából érkeztek iskolai delegációk városunkba az Erasmus program keretében. A Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola négy napos programot szervezett a projekt témája, a környezetvédelem jegyében. A Városházán fogadásra került sor.

Önkéntes szervezőmunkának és a támogatóknak köszönhetően Zirc városa harmadik alkalommal csatlakozott egy országos kezdeményezéshez. Eddig kétszer reggelivel, ezúttal pedig uzsonnával várták az óvoda autóktól lezárt parkolójában a bringásokat.

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették, tisztelték, hogy

ORÉMUSZ JÓZSEF ANTAL

Zirc Város Díszpolgára

2022. május 21-én, életének 84. évében örökre megpihent.

Ünnepélyes keretek között került sor a Zirci Országzászló Alapítvány második emlékkönyvének bemutatójára a Városházán.

A Zöld Óvoda cím büszke birtokosaként Zöld Hetet rendezett a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde, amely a környezettudatos gondolkodásra való nevelés mellett rávilágított arra is, miért érdemes az intézmény a korábban elnyert elismerésre.

Folyamatosan épül és szépül a Szarvas-tó környezete a Zirci Sporthorgász Egyesületnek köszönhetően. Szabadtéri sportról van szó, de a járványhelyzet sajnos erre is hatással volt. A nehézségeken azonban túljutottak, sőt fejlesztéseket is megvalósítottak.

Civil kérelmek támogatásáról, új városi logó kiválasztásáról is döntött Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete májusi rendes ülésén. Kardosrét városrészben a földgázellátás kiépítése a beérkező csekély támogatói nyilatkozat miatt meghiúsul.

Szépen helytálltak a Lövész Klub Zirc Egyesület fiataljai a sportlövő diákolimpia országos döntőjében, melynek Gyöngyös volt a házigazdája. Az általános iskolás lányok csapatban, Vintze Regina, a III. Béla Gimnázium diákja egyéniben bronzérmet szerzett.