A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Erdélyben kirándultak a "Határtalanul" program keretében a Pápai SZC Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium diákjai. A hatnapos út során szászföldi és udvarhelyszéki nevezetességekkel ismerkedtek meg. Horváth Csaba pedagógus, szervező élménybeszámolója.

A Veszprém Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Zirci Tagintézménye egy sokrétű előadást tartott a Nyitott ajtók programsorozat alkalmából a Zirci Védőnői Szakszolgálat előadótermében. Az egyik legfontosabb dologról, a legkisebbekről szólt a 2022. április 27-i délután.

Ünnepélyes keretek között került sor a „Zirc Város Sportjáért” önkormányzati kitüntetések átadására a Városházán.

Ünnepélyes keretek között került sor a „Zirc Város Sportjáért” önkormányzati kitüntetések átadására a Városházán. A díjazottakat bemutató írásunk következik.

Május 7-én, szombaton megnyílt a Zirci Termelői Piac a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház mögötti területen. A létesítményt Zirc Városi Önkormányzat a „Zöld város a Magas-Bakonyban” projekt keretében, nyertes pályázat útján hozta létre.

A 2021. év Veszprém Megye Önkormányzati Tűzoltósága elismerő címet érdemelte ki a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától. A Veszprém Megye Önkormányzati Tűzoltója díj is Zircre került, ezt ifj. Szelthoffer Ferenc parancsnok érdemelte ki kiemelkedő szakmai munkájáért.

A 2022. május 13-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 9. számának elektronikus kiadása.

A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde óvodásainak különleges élményben volt részük és hasznos ismeretekkel is gazdagodtak az Utazó Planetárium című program során.

Négy országból, Portugáliából, Törökországból, Lettországból és Romániából érkeztek iskolai delegációk városunkba az Erasmus program keretében. A Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola négy napos programot szervezett a projekt témája, a környezetvédelem jegyében. A Városházán fogadásra került sor.

Önkéntes szervezőmunkának és a támogatóknak köszönhetően Zirc városa harmadik alkalommal csatlakozott egy országos kezdeményezéshez. Eddig kétszer reggelivel, ezúttal pedig uzsonnával várták az óvoda autóktól lezárt parkolójában a bringásokat.

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették, tisztelték, hogy

ORÉMUSZ JÓZSEF ANTAL

Zirc Város Díszpolgára

2022. május 21-én, életének 84. évében örökre megpihent.

Ünnepélyes keretek között került sor a Zirci Országzászló Alapítvány második emlékkönyvének bemutatójára a Városházán.

A Zöld Óvoda cím büszke birtokosaként Zöld Hetet rendezett a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde, amely a környezettudatos gondolkodásra való nevelés mellett rávilágított arra is, miért érdemes az intézmény a korábban elnyert elismerésre.

Folyamatosan épül és szépül a Szarvas-tó környezete a Zirci Sporthorgász Egyesületnek köszönhetően. Szabadtéri sportról van szó, de a járványhelyzet sajnos erre is hatással volt. A nehézségeken azonban túljutottak, sőt fejlesztéseket is megvalósítottak.

Civil kérelmek támogatásáról, új városi logó kiválasztásáról is döntött Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete májusi rendes ülésén. Kardosrét városrészben a földgázellátás kiépítése a beérkező csekély támogatói nyilatkozat miatt meghiúsul.

Szépen helytálltak a Lövész Klub Zirc Egyesület fiataljai a sportlövő diákolimpia országos döntőjében, melynek Gyöngyös volt a házigazdája. Az általános iskolás lányok csapatban, Vintze Regina, a III. Béla Gimnázium diákja egyéniben bronzérmet szerzett.

Flashmobbal lepte meg az „utca népét” a Zirci Tücsökzenekar egy péntek délután. Céljuk az volt, hogy közelebb vigyék a zenét az emberekhez, kimozdulva egy kicsit a zeneiskola falai közül. Városunkban hangszeres flashmobra még nem volt példa.

Munkaterv szerinti rendes ülését tartotta a Zirci Járás Önkormányzati Társulása Társulási Tanácsa. Napirendre került az elmúlt évi költségvetés teljesítése, beszámolókat tárgyaltak és gépjármű beszerzésére irányuló pályázatról is döntöttek.

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Zirc Kerékpár Gyermek MTB Kupa a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Köztársaság utcai épületének udvarán a Zirc Kerékpár Sportegyesület szervezésében.

A 2022. május 27-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 10. számának elektronikus kiadása.

Szent László király és II. Rákóczi Ferenc nyomába eredt a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola hetedik évfolyama a Határtalanul program keretében megszervezett felvidéki kirándulása során. Szövegesen és egy prezentációval is számot adtak az élményekről, megszerzett ismeretekről.

– A magyar történelem útja az emlékezet szülte emlékkövekkel van szegélyezve. Van, aki kapott emléket, mások pedig csak úgy jelennek meg, mint a „hősök”, név nélkül.

Egervölgyi Dezső, a szervező Zirci Országzászló Alapítvány kulturális felelőse mondta ezeket a gondolatokat Hősök-napi ünnepi beszédében, az I. András téren található emlékműnél, majd gróf Zrínyi Miklós példáján keresztül közelített a hős fogalma felé.