A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Játékos újévi agytornára invitál Nógrádi Gábor író. Aki megfejti a magyar történelmi rejtvényverseket, annak válaszlevele mellékletében névre dedikálva elküldi a 444 idézetet tartalmazó, Élni tanulni című kiadvány pdf változatát. A feladványban azt kell kitalálni, hogy kikről szólnak az alábbi négysoros versikék. Egy híján valamennyien 19. századi személyek.

Bár a járványhelyzet az elmúlt évet is meghatározta, szerencsére már több program megvalósítására nyílt lehetőség, akadt közöttük olyan is, amelyre még korábban soha nem volt példa Zircen. Nagyszabású fejlesztések is átadásra kerültek városunkban. Összegyűjtöttük az emlékezetesebb pillanatokat az óesztendőből, ezzel kívánva minden kedves olvasónknak egészségben és eredményekben gazdag új évet.

A Bakonykarszt Zrt. tájékoztatása alapján hálózattisztítási munkálatok végett nyomáscsökkenés, esetleges vízhiány várható Zirc-Akli városrészben január 13-án, valamint Zirc város területén és Zirc-Kardosrét városrészben január 17-én 8.00 és 16.00 óra között.

Kiemelkedő eredményekkel zárta az elmúlt esztendőt Vintze Regina zirci sportlövő, a Komáromi VSE versenyzője, aki a tavalyi év végén a magyar válogatott utánpótlás keretébe is bekerült. Dobogós helyezések, új egyéni versenyrekordok, külföldi vendégszereplések jellemezték a sportoló számára 2021 utolsó negyedévét.

Fotóvetítéssel egybekötött összművészeti látványkoncerttel ünneplik a Magyar Kultúra Napját Zirc városában. Fekete Nándor orgonaművész Európa legmodernebb szállítható orgonáján játszik.

Pályázat benyújtásáról, a nyári nyitvatartás rendjéről és a beiratkozási időpontokról is határozott Zirc és Lókút Óvodatársulás Társulási Tanácsa rendkívüli ülésén.

A Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézet tájékoztatása alapján értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben január 18.-ára tervezett tüdőszűrés technikai okok miatt elmarad.

Közös sajtótájékoztatón jelentette be Ottó Péter polgármester, dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője és Hellebrandt Ferenc alpolgármester, hogy 107 millió forintos kormányzati támogatást nyert el Zirc Városi Önkormányzat útfelújításra, illetve a Reguly Antal utca csapadékvíz-elvezetésére.

Megjelent a Nemzeti Tehetség Központ pályázati felhívása a "Bonis Bona - A nemzet tehetségeiért" díj elnyerésére, a tehetséggondozásban kiemelkedő munkát végző szakemberek, tehetségsegítők és tehetséggondozó szervezetek erkölcsi és anyagi elismerése céljából.

Kérem, támogassa adója 1%-val a Segítő Kezek Zirc Alapítványt, amely 23 éve segíti a céljaiban meghatározott, Zirc közigazgatási területén élő hátrányos helyzetű, mozgásában, látásában, pszichésen, értelmi képességeiben sérült, rászoruló embereket.

A 2022. január 20-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei első számának elektronikus kiadása.

„Cholnoky Jenő és a Balaton” címmel az első időszaki kiállítás nyílt meg idén az ötvenéves MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumában, a SarokGalériában.

„Zene a képekben” címmel Fekete Nándor orgonaművész látványkoncertjével ünnepelték a Magyar Kultúra Napját Zircen.

Már az év elejére közös edzést szervezett a DEVM Kézilabda Alapítvány Zirci Csoportja. Nem tántorították el őket a járványhelyzet okozta nehézségek, újult erővel, egyre bővülő, képzett szakmai stábbal folytatják a munkát, és várják a gyerekeket.

Látványosabb szakaszába érkezett városunk új Tanuszodájának kivitelezése. Az építkezésen tartott helyszíni bejárást dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője, Ottó Péter polgármester és Hellebrandt Ferenc alpolgármester.

A 2022. január 28-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei második számának elektronikus kiadása.

Az idei évben lesz 75 éves Nógrádi Gábor író, aki ezúttal egy dedikált idézetgyűjteményt bocsátott a rendelkezésünkre.

A felhívás közzétételével Zirc Városi Önkormányzat is csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, melynek célja a bakonykoppányi Mihajlov-család megsegítése. A tavalyi év végén vesztették el a 25 éves családanyát, feleséget, aki zirci születésű volt.

Közbiztonsági rendőrjárőr, valamint határrendész és útlevélkezelő rendőrjárőr szakképesítés megszerzésére irányuló képzéseket indít a Rendőrség.