Hírek

A hatvanöt év feletti polgárokat köszöntötték Zircen az Idősek Világnapja alkalmából.

Egervölgyi Dezső kiadványa azoknak állít emléket, akik a vadászat rejtelmeit és szépségét a magyar nyelven keresztül eljuttatták az olvasóhoz.

„Mesék bűvöletében” címmel nyílt kiállítás Téglás Miklós mesekönyv-gyűjteményéből a Békefi Antal Városi Könyvtárban, az Országos Könyvtári Napok keretében.

Zirci Zöld Természetvédelmi Önképzőkör 2021.10.01. - összefoglaló

– Ma is nemzeti megmaradásunk a tét, jelenkori küzdelmeinkhez is erőt meríthetünk az aradi tizenhárom áldozatából. Napjainkban is egyfajta szabadságharc zajlik, amelynek csataterén a magyar nemzetért, a magyar közösségért meg kell harcolnunk.

Fát ültettek a Zirc Városi Nyugdíjas Klub tagjai a kórház kertjében azok tiszteletére, akik alapították, és akik küzdöttek az egészségügyi intézmény fennmaradásáért.

Kiírásra kerültek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2022. évi pályázatai. A Veszprém Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ tájékoztató fórumot tart a pályázatok benyújtásának feltételeiről Zircen, a Városi Könyvtárban október 21-én 16.00 és 17.30 között.

Müller Nándor exkluzív fotóalbumának és túraajánló könyvének vetítettképes bemutatójára került sor a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében.

Matuz Etelka, az Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület tagja harmadik helyezést ért el korcsoportjában a Szarajevóban megrendezett Gran Fondo világbajnokságon. Magyar Kupa-győzelem és zalakarosi éremeső is fémjelzi az egyesület elmúlt időszakát.

Újra megrendezte aszfaltrajz-versenyét az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében.

„Könnyű szárnyakon” címmel dr. Kartal Béla lepkegyűjteményéből nyílt kiállítás az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának SarokGalériájában, a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében.