A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

A hatvanöt év feletti polgárokat köszöntötték Zircen az Idősek Világnapja alkalmából.

Egervölgyi Dezső kiadványa azoknak állít emléket, akik a vadászat rejtelmeit és szépségét a magyar nyelven keresztül eljuttatták az olvasóhoz.

„Mesék bűvöletében” címmel nyílt kiállítás Téglás Miklós mesekönyv-gyűjteményéből a Békefi Antal Városi Könyvtárban, az Országos Könyvtári Napok keretében.

Zirci Zöld Természetvédelmi Önképzőkör 2021.10.01. - összefoglaló

– Ma is nemzeti megmaradásunk a tét, jelenkori küzdelmeinkhez is erőt meríthetünk az aradi tizenhárom áldozatából. Napjainkban is egyfajta szabadságharc zajlik, amelynek csataterén a magyar nemzetért, a magyar közösségért meg kell harcolnunk.

Fát ültettek a Zirc Városi Nyugdíjas Klub tagjai a kórház kertjében azok tiszteletére, akik alapították, és akik küzdöttek az egészségügyi intézmény fennmaradásáért.

Kiírásra kerültek a Nemzeti Együttműködési Alap (NEA) 2022. évi pályázatai. A Veszprém Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ tájékoztató fórumot tart a pályázatok benyújtásának feltételeiről Zircen, a Városi Könyvtárban október 21-én 16.00 és 17.30 között.

Müller Nándor exkluzív fotóalbumának és túraajánló könyvének vetítettképes bemutatójára került sor a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében.

Matuz Etelka, az Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület tagja harmadik helyezést ért el korcsoportjában a Szarajevóban megrendezett Gran Fondo világbajnokságon. Magyar Kupa-győzelem és zalakarosi éremeső is fémjelzi az egyesület elmúlt időszakát.

Újra megrendezte aszfaltrajz-versenyét az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében.

„Könnyű szárnyakon” címmel dr. Kartal Béla lepkegyűjteményéből nyílt kiállítás az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának SarokGalériájában, a Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozat keretében.

A 2021. október 15-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 12. számának elektronikus kiadása.

Ünnepélyes keretek között nyílt meg a „Modern Művészet Zircen” című szabadtéri kiállítás. Az „A Vizuális- és Környezetkultúra Fejlesztéséért Alapítvány” által kezdeményezett projekt során a helyi művészeti szakközépiskola diákjainak köztéri alkotásokra készített tervei mutatkoznak be egy újonnan létrehozott hársfasoron.

Nem akármilyen eredményeket tudhat magáénak a zirci Kovács Noémi, a veszprémi Sportolj Velünk Sportegyesület atlétája. U18-as országos bajnoki címet szerzett és a magyar korosztályos válogatott tagjaként nemzetközi viadalon is felállhatott a dobogóra.

Az ötvenes, hatvanas évek világába repítette a közönséget Müller Anikó „Zirc és a festői Bakony anno 2022” című helytörténeti naptárának bemutatóján, mely ezúttal is zsúfolásig megtöltötte a Városháza nagytermét. A kiadvány a tizenkilencedik a sorban.

Különleges volt városunk 1956-os forradalom és szabadságharcra történő megemlékezése. Az ünnepi beszédet tartó Marton Bernát ciszterci atya gyermekként átélte az akkori fővárosi eseményeket, a zirci Orémusz József pedig – aki díszpolgári címet vehetett át – aktívan kivette a részét a szabadságunkért vívott küzdelmekből.

„Békaperspektíva” címmel stand up műfajú szórakoztató műsorra került sor a Városházán Sulyok Péter és Feiszt Viktor humoristák közreműködésével.

Munkaterv szerinti rendes ülését tartotta Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete, melyen többek között döntés született egy pályázati felhívás közzétételéről a vállalkozások zirci ipari parkba történő vonzása érdekében. Parkoló létesül a kórház környékén, a Rákóczi téren okos zebra segíti majd a biztonságosabb gyalogátkelést.

Nyílt napot tartott a Bakonykarszt Zrt. a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Köztársaság utcai telephelyén, az oktatási intézmény alsó tagozatán. Az eseményen városunk önkormányzata is képviseltette magát.

Megjelent a Veszprémi Rendőrkapitányság megelőzési hírlevele.

A "Határtalanul" program keretében Erdélyben kirándultak a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola nyolcadik osztályos tanulói a kísérőikkel. Egy kisfilmben adtak számot az élményeikről.

A 2021. október 29-én megjelent Zirc és Vidéke idei 13. számának elektronikus kiadása.