A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Ware Borbála gyakorló biogazda, a Közép-dunántúli Biokultúra Egyesület elnöke tartott előadást a biogazdálkodás és biokertészkedés fortélyairól az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának közművelődési termében.

Kimagasló szakmai teljesítményének elismeréseként a „Zirc Egészségügyéért” szakmai kitüntetést adományozta Zirc Városi Önkormányzat dr. Kovács László, a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főorvosa részére.

– A zirci kórház kitűnően helytállt az egész Covid-időszakban, ami ránk szabott feladat volt, azt minden szempontból sikerült teljesítenünk. Ezért köszönet illeti az intézmény összes dolgozóját.

A „Zirci Erzsébet Kórházért” emlékéremmel és emléklappal tüntette ki a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet vezetősége dr. Krisztinkovics Mária nyugalmazott belgyógyász főorvosnőt és posztumusz jelleggel férjét, dr. Ehrenberger József sebész-főorvost.

A Katolikus Karitász megalakulásának kilencvenedik, újjáalakulásának harmincadik évfordulója alkalmából szervezett négy napos gyalogos zarándoklatot, mely Zirc városát is érintette. Fogadásukban a helyi karitász csoport működött közre.

A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóság, Közszolgáltatási Központja járási szintű menetrendi egyeztetést kezdeményezett a 2021. december 12-étől életbe lépő 2021/2022. évi vasúti és autóbusz menetrendeket érintően.

Egyfajta fényképes divatbemutató színtere lett pár napra a Rákóczi tér, 56 ország 240 nemzetének mintegy 1700 népviseletét lehetett megtekinteni egy kis tenyérnyi helyen a háromnapos Reguly Fesztivál program keretében, mellyel a névadója előtt tisztelgett a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház.

Gróf Széchenyi István örökérvényű gondolataival köszönjük az eddigi támogatásokat a Cigánydombi játszótér felújítására és továbbra is köszönettel várjuk a felajánlásokat annak érdekében, hogy gyermekeink számára a játéknak egy megújult teret tudjunk biztosítani.

Gróf Széchenyi István örökérvényű gondolataival köszönjük az eddigi támogatásokat a Cigánydombi játszótér felújítására és továbbra is köszönettel várjuk a felajánlásokat annak érdekében, hogy gyermekeink számára a játéknak egy megújult teret tudjunk biztosítani.

Javában folynak a pumpapálya munkálatai a belterületi kerékpárút mellett, a szakképző iskola tornacsarnoka mögött. A kerékpárosok, kiskerekű járművel közlekedők számára épülő létesítmény egy széleskörű társadalmi összefogásnak és az Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület pályázatának köszönhetően valósul meg.

Kiemelkedően szerepeltek az Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület versenyzői a közelmúltban lezajlott Országúti Országos Bajnokság futamain.

A közelmúltban három rendkívüli ülést is tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete, többek mellett a Zirc-Akli szennyvíz-elvezetését célzó projekt és a településfejlesztési koncepció is napirendre került.

Az elmúlt hét csapadékos időjárásának köszönhetően megszűnt a fokozott tűzveszély a hazai erdő- és mezőgazdasági területek jelentős részén.

Mint arról már korábban hírt adtunk, hulladékudvar létesül Zircen, amely legkésőbb jövő tavasszal átadásra kerülhet. Cikkünk nemcsak erről, hanem a hulladékkezelés során felmerülő problémákról, azok megoldási lehetőségeiről is szól.

A 2021. július 23-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 8. számának elektronikus kiadása.