Hírek

Mintegy húsz tonna hulladék gyűlt össze a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola által szervezett papírgyűjtési akció során.

Az eddigiektől eltérően több témakört felölelő LEGO-kiállítással ajándékozta meg a zirci óvodásokat a Balaton-Bakony Kocka Klub az újonnan felépített terepasztalon.

Civil összefogással közösségi kezdeményezés indult a Cigánydombi játszótér felújítására.

A Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász jótékonysági ruhaosztást hirdet.

A Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete Retro Véradást szervez június 25-én, 13.00 és 18.00 óra között a zirci Művelődési Házban.

A Katolikus Karitász - Caritas Hungarica országos rajz- és fotópályázatot hirdet "Segíts jól!" címmel a szervezet 90. jubileumi éve és az önkéntesség éve alkalmából.

Kiírásra került az önkormányzat 2021. II. félévi középiskolai tanulmányi ösztöndíjpályázata. A részletes kiíráshoz és a pályázati adatlaphoz kattintson tovább.

– A nemzeti emlékezés a Kárpát-medence népei közös jövőjének elősegítése mellett azt a feladatot rója ránk, hogy segítsük Trianon megértését és feldolgozását. Lehetőséget ad arra is, hogy bebizonyítsuk, a nyelvéből, kultúrájából erőt merítő magyarság e történelmi tragédia után is képes a nemzeti megújulásra, az előttünk álló történelmi feladatok megoldására.

Újabb, igen jelentős menetrendi javulásról tájékoztatott Bödecs Barnabás, a Bakonyvasút Szövetség elnöke a szombathelyi Közlekedésszervező Irodától értesülve.

Nyári diákmunkára keressük azon 16 és 25 év közötti, dolgozni akaró nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező tanulók jelentkezését, akik szívesen hozzájárulnának Zirc Városi Önkormányzat és intézményeinek sikeres működéséhez.

A Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház kávézójába keresünk elhivatott, vendéglátóipari szakképesítéssel rendelkező munkatársat.

A boszorkány is pályára lépett a kerek évfordulóhoz érő óvodai sportnapon

Tizedik alkalommal rendezte meg a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde a Hangyaboly Sportnapot. Mintegy kétszáz gyermek élvezte egyszerre a szabadságot, a mozgás örömét az Alkotmány utcai sporttelepen, egy kora nyári forró délelőttön.

A sport iránt elhivatott zirci fiatalembert ismerhetünk meg, aki első komolyabb erőemelő versenyét megnyerte és dobogós helyezésekkel debütált a testépítők színpadán. Ihász Norbert eddigi edzői mellett a családjától is sok támogatást kap a pályafutásához.

A Pedagógusnaphoz kapcsolódóan, szűkebb körben adta át Zirc Városi Önkormányzat a „Zirc Város Közoktatásáért” szakmai kitüntetéseket a Városházán.

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Honyeczné Bokor Judit, a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde óvodapedagógusa.

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Mühlbauerné Horváth Ágnes, a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde óvodapedagógusa.

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Sebestyén Zoltánné, a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium fejlesztőpedagógusa.

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Szaturiné Biber Mária, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola pedagógusa.

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Szaturiné Biber Mária, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola pedagógusa.

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Szaturiné Biber Mária, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola pedagógusa.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása alapján értesítjük a lakosságot, hogy Zircen a kéményseprő-ipari társasházi sormunkára a július 1. és augusztus 9. közötti időszakban kerül sor.

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg a Városi Gyermeknapot június 12-én Zircen, a Művelődési Ház melletti rendezvényterületen.