A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Mintegy húsz tonna hulladék gyűlt össze a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola által szervezett papírgyűjtési akció során.

Az eddigiektől eltérően több témakört felölelő LEGO-kiállítással ajándékozta meg a zirci óvodásokat a Balaton-Bakony Kocka Klub az újonnan felépített terepasztalon.

Civil összefogással közösségi kezdeményezés indult a Cigánydombi játszótér felújítására.

A Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász jótékonysági ruhaosztást hirdet.

A Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete Retro Véradást szervez június 25-én, 13.00 és 18.00 óra között a zirci Művelődési Házban.

A Katolikus Karitász - Caritas Hungarica országos rajz- és fotópályázatot hirdet "Segíts jól!" címmel a szervezet 90. jubileumi éve és az önkéntesség éve alkalmából.

Kiírásra került az önkormányzat 2021. II. félévi középiskolai tanulmányi ösztöndíjpályázata. A részletes kiíráshoz és a pályázati adatlaphoz kattintson tovább.

– A nemzeti emlékezés a Kárpát-medence népei közös jövőjének elősegítése mellett azt a feladatot rója ránk, hogy segítsük Trianon megértését és feldolgozását. Lehetőséget ad arra is, hogy bebizonyítsuk, a nyelvéből, kultúrájából erőt merítő magyarság e történelmi tragédia után is képes a nemzeti megújulásra, az előttünk álló történelmi feladatok megoldására.

Újabb, igen jelentős menetrendi javulásról tájékoztatott Bödecs Barnabás, a Bakonyvasút Szövetség elnöke a szombathelyi Közlekedésszervező Irodától értesülve.

Nyári diákmunkára keressük azon 16 és 25 év közötti, dolgozni akaró nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező tanulók jelentkezését, akik szívesen hozzájárulnának Zirc Városi Önkormányzat és intézményeinek sikeres működéséhez.

A Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház kávézójába keresünk elhivatott, vendéglátóipari szakképesítéssel rendelkező munkatársat.

A boszorkány is pályára lépett a kerek évfordulóhoz érő óvodai sportnapon

Tizedik alkalommal rendezte meg a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde a Hangyaboly Sportnapot. Mintegy kétszáz gyermek élvezte egyszerre a szabadságot, a mozgás örömét az Alkotmány utcai sporttelepen, egy kora nyári forró délelőttön.

A sport iránt elhivatott zirci fiatalembert ismerhetünk meg, aki első komolyabb erőemelő versenyét megnyerte és dobogós helyezésekkel debütált a testépítők színpadán. Ihász Norbert eddigi edzői mellett a családjától is sok támogatást kap a pályafutásához.

A Pedagógusnaphoz kapcsolódóan, szűkebb körben adta át Zirc Városi Önkormányzat a „Zirc Város Közoktatásáért” szakmai kitüntetéseket a Városházán.

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Honyeczné Bokor Judit, a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde óvodapedagógusa.

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Mühlbauerné Horváth Ágnes, a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde óvodapedagógusa.

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Sebestyén Zoltánné, a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskola és Kollégium fejlesztőpedagógusa.

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Szaturiné Biber Mária, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola pedagógusa.

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Szaturiné Biber Mária, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola pedagógusa.

Kimagasló szakmai munkájának elismeréseként „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetésben részesült Szaturiné Biber Mária, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola pedagógusa.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása alapján értesítjük a lakosságot, hogy Zircen a kéményseprő-ipari társasházi sormunkára a július 1. és augusztus 9. közötti időszakban kerül sor.

Nagy érdeklődés mellett rendezték meg a Városi Gyermeknapot június 12-én Zircen, a Művelődési Ház melletti rendezvényterületen.

Zirc városát is érinti a Katolikus Karitász megalakulásának 90., újjáalakulásának 30. évfordulója alkalmából szervezett gyalogos zarándoklat.

Négy gazdagon illusztrált baleset- és bűnmegelőző könyvet ajánlott fel ingyenes letöltésre Nógrádi Gábor író annak érdekében, hogy minél kevesebb sérülés vagy éppen halálos tragédia következzen be.

Nyári diákmunkára keressük azon 16 és 25 év közötti, dolgozni akaró nappali tagozatos tanulói vagy hallgatói jogviszonnyal rendelkező fiú tanulók jelentkezését, akik szívesen hozzájárulnának Zirc Városi Önkormányzat és intézményeinek sikeres működéséhez.

Az Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület tagjai is részt vettek nézőként a három hétig tartó, több mint száz éves múltra visszatekintő olasz kerékpáros körversenyen, a Giro d’Italián. Az élménybeszámoló mellett visszatekintettük a vezetőkkel a verseny „magyar megfelelőjére”, hiszen a Tour de Hongrie idén áthaladt Zirc városán is.

Elbírálásra kerültek a civil pályázatok a képviselő-testület június 17-én tartott rendkívüli ülésén. Kardosrét városrész földgázkiépítésének lehetősége is napirendre került, ezzel kapcsolatban lakossági igényfelmérést fog végezni az önkormányzat.

Zirc Városi Önkormányzat tájékoztatja Zirc város lakosságát, hogy 2021. június 28-ától a STRABAG Általános Építő Kft. aszfaltozási munkát végez Zircen.

A Zirci Közös Önkormányzati Hivatal tájékoztatja a lakosságot, hogy 2021. június 24-én 00:00 órától tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban.

A Múzeumok Éjszakáján ünnepélyes keretek között került sor az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma által alsó és felső tagozatos diákok számára kiírt „Szuperhősök a természet szolgálatában” című rajzpályázat eredményhirdetésére és díjátadójára. A SarokGalériában időszaki kiállítás is nyílt az alkotásokból.


Színvonalas programokkal várták a zirci intézmények az érdeklődőket a Múzeumok Éjszakáján. A rendezvényt egy év kihagyást követően lehetett ismét megtartani.

A 2021. június 25-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 7. számának elektronikus kiadása.

Ötödik alkalommal kerül sor a héten a Football Club Zirc Sportegyesület nyári focitáborára Mátyás Richárd szervezésében. Az idei évben a legmagasabb a jelentkezők száma, és a szokásoknak megfelelően változatos programok várnak a fiatalokra a napi két edzés mellett.

Ötödik alkalommal szervezte meg a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete a Retro Véradást. A véradók a rekkenő hőségben sem hagyták cserben ismeretlen embertársaikat, csaknem száz ember életét mentették meg öt óra leforgása alatt.