A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva, „A vasút világa – „sínes” álmok!” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdet óvodások, iskolások, felnőttek számára.

A III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium, Technikum és AMI két diákjának átírt meséjét is leközölte a Veszprémi Rendőrkapitányság legutóbbi megelőzési hírlevelében. Bakonyszentkirályi lakos veszprémi autórongálásairól és a járművek közötti két másodperces követési távolság betartásának fontosságáról is szól a kiadvány.

Vintze Regina zirci sportlövő, a Komáromi VSE versenyzője három arany- és egy bronzéremmel tért haza a ZTE10 Kupa ranglistaversenyről, Zalaegerszegről.

Május 10-én a Szín-Vonal Alapfokú Művészeti Iskola zirci telephelyén is újraindul a tantermi oktatás. Nem volt egyszerű a gyakorlati képzést megvalósítaniuk online térben, de a cikkünkben szereplő gazdag képi anyag jól illusztrálja, hogy a gyerekek otthon is aktívak és kreatívak voltak. Gurobi Bernadett művészeti vezetőt kérdeztük írásban.

A 2020. év Veszprém Megye Önkormányzati Tűzoltó-parancsnoksága díjat érdemelte ki a Zirci Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójától. A Veszprém Megye Önkormányzati Tűzoltója díj is Zircre került, ezt Kovács Dénes, a zirci tűzoltók rajparancsnoka érdemelte ki.

Mint arról már hírt adtunk, városunkat is érinti Magyarország legnagyobb kerékpáros eseménye, a Tour de Hongrie. Zircen a 82-es főút Rákóczi téri szakaszán kerül sor egy gyorsasági részhajrára. Szurkolni lehet, de a járványügyi szabályokat be kell tartani.

Zirc is részese lehetett hazánk legnagyobb kerékpáros eseményének, a Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körversenynek. Városunkban egy gyorsasági részhajrára került sor, mely sok érdeklődőt vonzott, igazi sportélményben volt részük a helyieknek.

Folytatódik a rendőrségi bűnmegelőzési program, melyre várják az érdeklődőket.

A járványhelyzet miatt szűk körben, az előírt szabályok betartásával került sor a „Zirc Város Sportjáért” 2020. önkormányzati kitüntetések átadására a Városházán.

A „Zirc Város Mentőse” önkormányzati kitüntetés és egy új, minden eddiginél korszerűbb esetkocsi átadására is sor került a Zirci Mentőállomáson.

Pályázat kiírásáról és benyújtásáról, közbeszerzési eljárás indításáról és beszámolók elfogadásáról születtek polgármesteri döntések az elmúlt időszakban.

A Békefi Antal Városi Könyvtár az idei évben is meghirdeti nyári olvasópályázatát 14 éven aluli gyermekek részére.

A 2021. május 28-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 6. számának elektronikus kiadása.

A katonákra és civil hősökre emlékezett Zirc városa május utolsó vasárnapján

– A magyar történelem lapjait forgatva és olvasva, döbbenettel tapasztalhatjuk, hogy mennyi kiváló elme vigyázott ránk és segítette tájékozódásunkat a múlt útvesztői között. Világiak, egyházi személyiségek vették a magyar megmaradás nehéz terhét a vállukra és sokszor kézen fogva vezették át mély szakadékok felett, és ha a szükség úgy hozta, olyan áldozatot tudtak hozni érettünk, hogy mártírrá, szentté váltak az utókor szemében.

Újabb zirci diák tollából származó mesét közöl a Veszprémi Rendőrkapitányság hírlevelében az áldozattá válás megelőzését célzó pályázathoz kapcsolódóan. Bemutatásra kerül egy applikáció a kapcsolati erőszak áldozatainak és szó esik az állat- és növényszeretet magyarországi napjáról.