A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

A biztonsági öv használatának fontosságára és a koronavírus-járvány kapcsán felbukkanó csalókra és módszereikre hívja fel a figyelmet a Veszprémi Rendőrkapitányság megelőzési hírlevelében.

A 2021. március 31-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 4. számának elektronikus kiadása.

Pályakarbantartási munkálatok miatt április 10-én módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok a Győr - Veszprém vasútvonalon.

Április 11-től új, sűrített menetrend bevezetésére kerül sor a 11-es számú Győr-Veszprém vasútvonalon.

Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma pályázatot hirdet képregény készítésére.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre Zircen, a korábbi évek gyakorlatának megfelelően.

A szolgáltatás kiváló minősége és a biztonságos ellátás érdekében az E.ON folyamatos korszerűsítést hajt végre a hálózatán. A tervszerű fejlesztések elvégzéséhez elengedhetetlennek tartják a szolgáltatás időszakos szüneteltetését, ezért Zircen áramszünet várható egyes helyeken április 15-én, csütörtökön. Köszönik az érintett lakosság megértését.

Rongálás miatt indult eljárás egy 26 éves zirci férfi ellen, a Veszprémi Rendőrkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát.

Közeleg az általános iskolai beíratás időpontja a 2021/2022. tanévre vonatkozóan. Milyen lehetőségek várnak azokra a kisdiákokra, akik szeptembertől a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában kezdik meg tanulmányaikat? Erről adott tájékoztatást egy riport keretében az oktatási intézmény.

Halálának 161. évfordulóján, 2021. április 8-án koszorúzással emlékezett gróf Széchenyi Istvánra Zirc Városi Önkormányzat, dr. Kovács Zoltán, Zirc térségének országgyűlési képviselője, az Országos Széchenyi Kör Zirci Csoportja és a Zirci Országzászló Alapítvány.

Már a harmadik verseskötete jelent meg Kerner Mariann költőnőnek, aki az óvodát és az általános iskolát is Zircen járta, a mai napig élő kapcsolatai, kötődései vannak városunkhoz. Új könyvéről, eddigi köteteiről és a versei születéséről kérdeztük.

A magyar költészet napja alkalmából színvonalas műsorral örvendeztette meg a Stúdió KB városi televízió nézőit és az internetes közönséget a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB felkérésére.

Városunk lesz az egyik helyszíne a Tour de Hongrie Magyar Kerékpáros Körverseny részhajráinak. A mezőny május 14-én, pénteken délután érkezik Zircre.

Térségünket is érinti az április 19. és június 30. között esedékes hadgyakorlat.

A kihirdetett veszélyhelyzetben, a katasztrófavédelmi törvény alapján Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének hatáskörét a polgármester gyakorolja, aki döntéseit a képviselők véleményének, javaslatainak figyelembevételével hozta meg.


Tájékoztatjuk a Zirci Járásban élőket, hogy a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ fogyatékosok és pszichiátriai betegeket ellátó intézményrésze, a Segítő Kezek Háza április 27-től újra kinyitott.

Április 19-től újraindult a tantermi oktatás az általános iskolák alsó tagozatán és az óvodák is kinyithatták kapuikat. A felső tagozaton május 10-ig online tanítás van érvényben. Körképünk első részében az általános iskola és az óvoda vezetőjét kérdeztük.

A középiskolákban május 10-ig továbbra is online oktatás van érvényben. Közeleg az érettségi, a ballagó diákokat a ballagás napján ismét virtuálisan tudják csak elbúcsúztatni. Körképünk második részében a zirci középiskolák vezetőit kérdeztük.

A menetrendi fejlesztések hozadékaként bevezetésre került a Bakony napijegy, mely megváltható a MÁV jegypénztáraiban és online is.

Nem esik túlzásokba, munkáiban az egyszerű, szolid dolgokat lehet felfedezni, nem jellemző a túldíszítettség, „a kevesebb néha több” mondást mindig szem előtt tartja. A virágkötészet mellett eredeti szakmájával is foglalkozik Hoffmann Alexandra.

A Nemzeti Örökség Intézete a Magyar Hősök Emlékünnepe alkalmából országos felhívásban kéri az állampolgárokat, hogy lakóhelyük közelében emlékezzenek meg hőseinkről. Fotókat, videókat is várnak, a legérdemesebbek díjazásban is részesülnek.

Megjelent a Miniszterelnökség pályázata a Városi Civil Alap keretében a civil közösségi tevékenységek és azok végzéséhez szükséges feltételek támogatására.

Május 2-án, a 10.00 órai szentmise keretében kerül sor a zirci bazilikában a tavaszi terménymegáldásra, melyet a Katolikus Rádió és a Kossuth Rádió is közvetít.

A 2021. április 30-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei ötödik számának elektronikus kiadása.

Zirc Városi Önkormányzat 133,21 millió forint 100 %-os intenzitású támogatást nyert a „A Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola épületenergetikai fejlesztése” című, TOP-3.2.1-15-VE1-2016-00017 azonosító számú projekt megvalósítására, mely segítségével az általános iskola felső tagozatos, Rákóczi téren lévő épületegyüttesének két fő épülete újulhatott meg. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.