Hírek

Az elmúlt év rendőri intézkedéseiből, lefolytatott nyomozásaiból idéz fel néhányat a Veszprémi Rendőrkapitányság idei első bűnmegelőzési hírlevelében, közöttük egy Zirchez kapcsolódó esettel is találkozhatunk. Majd a parkoló autók "elszabadulásának" megelőzésére adnak tanácsokat.

Szépen kezdődött az idei esztendő a zirci Kinga Apartman számára, hiszen az Év Szállása versenyen második helyezést értek el Non-hotel kategóriában. Már nem ez volt az első elismerésük, 2018-ban a legjobb szálláshelynek kiáltották ki a vendégek.

Búcsút vettünk dr. Monszpart László főorvos úrtól, városunk díszpolgárától

A járványügyi helyzet miatt szűkebb körben került sor a zirci bazilikában dr. Monszpart László, Zirc Város Díszpolgárának, a zirci kórház korábbi igazgató-főorvosának búcsúztatására, aki január 3-án, 96. életévében távozott az élők sorából.

Szép eredményekkel indult az újesztendő Vintze Regina zirci sportlövő számára, aki jelenleg a Komáromi VSE színeiben versenyez.

A Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház azon kevés intézmény közé tartozik, amelyeknek a nyitvatartását kevésbé befolyásolja a járványhelyzet. Tavaly márciusban ugyanis egy nagyszabású turisztikai fejlesztés vette kezdetét, így látogatókat egyébként sem tudnak fogadni, de már nagyon várják a nyitást az új kiállításokkal.

Megjelent a Veszprémi Rendőrkapitányság februári megelőzési hírlevele.

Január 29-én volt egy éve, hogy Lakner János, akit szinte mindenki „Pacalosként” ismert, súlyos betegséget követően távozott az élők sorából. Idén töltötte volna be a hatvanadik életévét. Barátai, volt üzlettársai összefogtak, és egy alkalmi menüvel adóznak az emlékének a Hotel Szépalmában.

Három nagy ünnepe van a magyar irodalomnak, melyeknek köszönhetően megemlékezhetünk annak különböző szeleteiről, így a Magyar Költészet, a Magyar Dráma és a Magyar Széppróza Napjáról. Az egyensúlyt a legutóbbival sikerült felállítani, hiszen így minden műfajnak megvan a maga ünnepe irodalmunkban.

Városunkban is javában zajlik a koronavírus-járvány elleni vakcina beadása. Az oltási protokollról és az eddigi tapasztalatokról kérdeztük dr. Buda Imre zirci háziorvost, aki korosztálytól függetlenül mindenki számára javasolja a védőoltás felvételét.

A járványhelyzet árnyékában is volt sportélet Zircen az elmúlt évben, az egyesületek lehetőségeikhez mérten tették a dolgukat, sor került létesítményfejlesztésre, edzőtáborra, és a kevés verseny ellenére is születtek figyelemreméltó eredmények.

A Zirci Tenisz Klub Sportegyesület a nyár folyamán, a korlátozások feloldását követően újra el tudta kezdeni az edzéseket és egy egyhetes tábor lebonyolításában is közreműködtek, melyre a „Három generációval az egészségért” program keretében került sor.