A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, szerették, tisztelték, hogy

DR. MONSZPART LÁSZLÓ

Zirc Város Díszpolgára, a zirci kórház 1960 és 1990 közötti igazgatója

2021. január 3-án, életének 96. évében örökre megpihent.

Zirc város közigazgatási területén a közvilágítási hibák javítását továbbra is a Fényforrás Közvilágítási Üzemeltető és Karbantartó Kft. végzi. A közvilágítási hibák bejelentésében sincs változás, ezeket ismerteti hirdetményünk.

Dr. Monszpart Lászlóra, Zirc Város Díszpolgárára emlékezünk

Szomorúan kezdődött az idei év, életének 96. életévében elhunyt dr. Monszpart László, Zirc Város Díszpolgára, aki harminc éven keresztül volt igazgatója a zirci kórháznak.

A Katolikus Karitász országos gyűjtésbe kezdett a Horvátországban bekövetkezett földrengés miatt bajbajutott emberek megsegítésére.

A téli szünet után új környezetbe térhettek vissza a diákok, befejeződött a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téri épületegyüttesének energetikai korszerűsítését célzó projekt kivitelezése. Erről tartott sajtótájékoztatót a városvezetés térségünk országgyűlési képviselőjével és az iskola igazgatójával.

Pályázati felhívás a 2021-ben induló közbiztonsági rendőrjárőr és határrendész, útlevélkezelő rendőrjárőr szakképesítés megszerzésére irányuló képzésre.

Sajnálatos vandál cselekmény történt Zirc városában. Január 15-én, pénteken a Rákóczi tér több pontján falfirkák jelentek meg. Az elkövetőt sikerült azonosítani.

Kérem, támogassa adója 1%-val a Segítő Kezek Zirc Alapítványt, amely 22 éve segíti a céljaiban meghatározott, Zirc közigazgatási területén élő hátrányos helyzetű, mozgásában, látásában, pszichésen, értelmi képességeiben sérült, rászoruló embereket.

A 2021. január 22-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 1. számának elektronikus kiadása.

A Zirci Országzászló Alapítvány egy többfázisú munka eredményeként felújította a Kistemplom portáját. Most az árok feletti pallót is meghosszabbították, melynek köszönhetően biztonságosabbá vált a bejárás a plébánia templomába.

Korlátozott kölcsönzés lépett életbe a Békefi Antal Városi Könyvtárban. Keddtől péntekig 10.00 és 15.00 óra között személyesen a könyvtár kisablakában lehet kölcsönözni. Előre is le lehet adni az igényeket a hirdetményben található elérhetőségeken.

Zirc Városi Önkormányzat javaslattételi felhívása a sporttevékenység elismerését célzó kitüntetések adományozására.

A Balaton-Bakony Kocka Klub az idei évben is folytatja LEGO kiállítás-sorozatát a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde óvodai intézményrészében. A kerengő üvege mögött ezúttal egy „messzi-messzi galaxisba” kalauzolják a közönséget.