A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

– Ez a járványidős advent azt hirdeti számunkra, arra ébreszt rá bennünket, hogy szükségünk van Istenre. Elcsendesedhetünk és belátásra juthatunk. Szeretteinket is Isten előtt hordozhatjuk.

Vecsey Katalin református lelkész mondta ezeket a gondolatokat advent első vasárnapján, az első adventi gyertya meggyújtása alkalmából.

Örömet szerezni másoknak a saját alkotásunkkal – e cél mentén „gombolyítja” a fonalat Tóth Erika zirci alkotó, akivel az online térben készítettünk riportot. Élethű horgolt figurái nagyrészt ajándéknak készülnek, rendkívül népszerűek a közösségi oldalon, fellelhetők a városi könyvtárban, és olyanok is vannak, amelyek külföldre utaztak el.

Megjelent a Veszprémi Rendőrkapitányság decemberi megelőzési hírlevele.

2020. december 13-tól a VOLÁNBUSZ egyes járatai módosított menetrend szerint közlekednek.

A Zircen uralkodó téli időjárási viszonyok miatt - a közterületek tisztántartására vonatkozó helyi rendelet alapján - kérjük az érintett magánszemélyek, az intézmények, az üzletek és vállalkozások tulajdonosainak szíves közreműködését a hó-eltakarítás és jégmentesítés elvégzéséhez.

– Advent nem a mi ajtónyitásunkkal kezdődik, hanem azzal, hogy Isten elindult felénk. Ez az adventi evangélium. Isten hozzánk tér, térjünk hát mi is hozzá. Akció – reakció: az Atya akciója Jézus elküldése, a mi reakciónk pedig ennek felismerése és elfogadása.

A VOLÁNBUSZ tájékoztatója az autóbuszjárataik közlekedési rendjéről a december 10. és december 15. közötti időszakban.

A Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete az idei évben is megszervezte karácsonyi adományosztását a rászorulók megsegítésére.

A Balaton-Bakony Kocka Klub újabb különleges kiállítással örvendeztette meg a gyerekeket a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsődében.

Bittmann Teréz, az MTTSZ Területi Klub Zirc versenyzője a nyíltirányzékú légpuska húszlövéses számban állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Zirc Városi Önkormányzat idén ősszel is megszervezte házhoz menő zöldhulladék-gyűjtési akcióját.

Új kiszolgáló épület létesült a buszpályaudvaron Zirc Városi Önkormányzat „Fenntartható közlekedésfejlesztés Zircen” elnevezésű projektjének részeként. A városvezetés közös sajtótájékoztatót tartott térségünk országgyűlési képviselőjével.

– Advent, bár eljövetelt jelent, a mi szótárunkban inkább a várakozás szó illik hozzá. Ebben az értelemben Isten is adventben van, Isten is várakozik. Vár, hogy felismerje Őt az ember, hit ébredjen a szívében, hogy mindez érte történt, a karácsony értünk történt.

A Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász az idei évben is meghirdette karácsony előtti adománygyűjtési akcióját.

A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde egyike azon intézményeknek, amelyek átvehették a Biztonságos óvodáknak járó elismerést a Veszprémi Balesetmegelőzési Bizottság titkárától. A Veszprémi Rendőrkapitányság illetékességi területéről mindösszesen három nevelési intézmény részesült a kitüntető címben.

„Segíts, hogy segíthessünk!” címmel hirdette meg a Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja karácsony előtti jótékonysági akcióját.

Felhívjuk a szépkorú és mozgásukban korlátozott polgárok figyelmét, hogy amennyiben az életvitelhez elengedhetetlenül fontos beszerzéseiket nem tudják hozzátartozóik, jó ismerőseik által megoldani, úgy kérem, jelezzenek nekünk és segítünk, mint a járványhelyzet tavaszi időszakában.

A VOLÁNBUSZ járatainak közlekedése a téli ünnepnapok idején.

Dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke októberben Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesítette Korolovics Valériát, a Derceni Művelődési Ház igazgatóját, a Gyöngyösbokréta Néptáncegyüttes vezetőjét. A kitüntetés ünnepélyes átadására november 26-án került sor Magyarország Ungvári Főkonzulátusán, a jelenlegi járványügyi előírások szigorú betartása mellett.

Többek között ehhez kapcsolódó döntés is született Zirc Város Polgármestere részéről, aki a kihirdetett veszélyhelyzetben, a katasztrófavédelmi törvény alapján Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének hatáskörét gyakorolja. Ottó Péter a szükséges döntéseket a képviselők véleményének, javaslatainak figyelembevételével hozta meg.

Ötödik alkalommal szervezte meg a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete a Disznótoros Véradást, amely ezúttal is sikeresnek bizonyult.

– Karácsony ereje elsősorban az, hogy minden nehézség, szenvedés és baj ellenére, nem vagyunk magunkra hagyva, velünk van az Isten, akinek fontos a mi boldogságunk és sorsunk.

A 2020. december 22-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 15. számának elektronikus kiadása.