Hírek

– Ez a járványidős advent azt hirdeti számunkra, arra ébreszt rá bennünket, hogy szükségünk van Istenre. Elcsendesedhetünk és belátásra juthatunk. Szeretteinket is Isten előtt hordozhatjuk.

Vecsey Katalin református lelkész mondta ezeket a gondolatokat advent első vasárnapján, az első adventi gyertya meggyújtása alkalmából.

Örömet szerezni másoknak a saját alkotásunkkal – e cél mentén „gombolyítja” a fonalat Tóth Erika zirci alkotó, akivel az online térben készítettünk riportot. Élethű horgolt figurái nagyrészt ajándéknak készülnek, rendkívül népszerűek a közösségi oldalon, fellelhetők a városi könyvtárban, és olyanok is vannak, amelyek külföldre utaztak el.

A Zircen uralkodó téli időjárási viszonyok miatt - a közterületek tisztántartására vonatkozó helyi rendelet alapján - kérjük az érintett magánszemélyek, az intézmények, az üzletek és vállalkozások tulajdonosainak szíves közreműködését a hó-eltakarítás és jégmentesítés elvégzéséhez.

A VOLÁNBUSZ tájékoztatója az autóbuszjárataik közlekedési rendjéről a december 10. és december 15. közötti időszakban.

A Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete az idei évben is megszervezte karácsonyi adományosztását a rászorulók megsegítésére.

Bittmann Teréz, az MTTSZ Területi Klub Zirc versenyzője a nyíltirányzékú légpuska húszlövéses számban állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Zirc Városi Önkormányzat idén ősszel is megszervezte házhoz menő zöldhulladék-gyűjtési akcióját.

Új kiszolgáló épület létesült a buszpályaudvaron Zirc Városi Önkormányzat „Fenntartható közlekedésfejlesztés Zircen” elnevezésű projektjének részeként. A városvezetés közös sajtótájékoztatót tartott térségünk országgyűlési képviselőjével.

A Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász az idei évben is meghirdette karácsony előtti adománygyűjtési akcióját.

„Segíts, hogy segíthessünk!” címmel hirdette meg a Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ Család- és Gyermekjóléti Központja karácsony előtti jótékonysági akcióját.

A VOLÁNBUSZ járatainak közlekedése a téli ünnepnapok idején.

Dr. Áder János, Magyarország köztársasági elnöke októberben Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben részesítette Korolovics Valériát, a Derceni Művelődési Ház igazgatóját, a Gyöngyösbokréta Néptáncegyüttes vezetőjét. A kitüntetés ünnepélyes átadására november 26-án került sor Magyarország Ungvári Főkonzulátusán, a jelenlegi járványügyi előírások szigorú betartása mellett.

Többek között ehhez kapcsolódó döntés is született Zirc Város Polgármestere részéről, aki a kihirdetett veszélyhelyzetben, a katasztrófavédelmi törvény alapján Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének hatáskörét gyakorolja. Ottó Péter a szükséges döntéseket a képviselők véleményének, javaslatainak figyelembevételével hozta meg.

A 2020. december 22-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 15. számának elektronikus kiadása.