A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

A Balaton-Bakony Kocka Klub újabb alkotással örvendeztette meg a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde gyermekeit. Ezúttal egy „várost építettek” az üveges kerengőbe.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási időpontjai és helyszínei november hónapban.

A megszokott november eleji időpontnál korábban, ezúttal októberben rendezte meg az MTTSZ Területi Klub a Zirc Kupa lövészversenyt, melyen kiemelkedően szerepeltek a házigazdák, az egyéni helyezések mellett a csapatversenyt is megnyerték.

Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma október 30-án esti tárlatvezetések keretében borzongató élményben részesítette a látogatókat.

– A magyar nép számára az 1956-os forradalom dicsőséges bukás volt, amely egyrészt az idők során hozzájárult az elnyomás enyhítéséhez, másrészt erőt adott az alávetettség elviseléséhez, és olyan nemzetközi elismerést szerzett a magyarság számára, amilyenben az 1848-as forradalom óta nem volt része.

November 7-én töltötte be 90. életévét Mick Imre zirci polgár, akit Ottó Péter polgármester köszöntött a jeles évforduló alkalmából.

Tizenhatodik alkalommal került megrendezésre a környékbeli általános iskolák felső tagozatos diákjai számára meghirdetett természetismereti vetélkedő az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumában.

A Zirci Zöld Természetvédelmi Önképzőkör programsorozat 2019 szeptemberében indult a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház, valamint az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma közös szervezésében.

A város parkolási rendjének helyzete is napirendre került a képviselő-testület októberi rendes ülésén. Döntés született a „Veszprém-Balaton 2023 Európa kulturális fővárosa” programhoz való csatlakozásról és egy civil kezdeményezés támogatásáról is.

A november 11-én meghozott kormányzati intézkedésekkel összhangban Viziné dr. Horváth Judit jegyző összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat városunkra is vonatkoztatva.

A november 11-én meghozott kormányzati intézkedésekkel összhangban Viziné dr. Horváth Judit jegyző összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat városunkra is vonatkoztatva. Közöljük az önkormányzatunkhoz eljutott járványügyi információkat és megkérdeztük dr. Buda Imre háziorvost, valamint a Szent Bernát Idősek Otthona igazgatóját.

Megjelent a Veszprémi Rendőrkapitányság megelőzési hírlevele, amely az online és telefonos csalások veszélyeire, valamint három novemberi világnapra hívja fel a figyelmet.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság személyes ügyfélfogadása a veszélyhelyzetre való tekintettel 2020. november 15-től december 31-ig szünetel. A kérelmeket elektronikus úton vagy postai kézbesítéssel lehet előterjeszteni.

Az E.ON korszerűsítést hajt végre a hálózatán, ezért novemberben 20-án Zircen, a település egyes helyein időszakos áramszünet várható. Azt, hogy hol és mikor, az ügyfélszolgálatuk által megküldött táblázat szemlélteti. Köszönik a lakosság megértését.

A 2020. november 17-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 14. számának elektronikus kiadása.

A „Pell Rudolf Zircért Alapítvány” segítséget szeretne nyújtani a gyerekeknek abban, hogy könnyebben tudják megvalósítani az online tanulást otthonukban.

Az E.ON korszerűsítést hajt végre a hálózatán, ezért novemberben 24-én (kedden) Zircen, a település egyes helyein időszakos áramszünet várható. Azt, hogy hol és mikor, az ügyfélszolgálatuk által megküldött táblázat szemlélteti. Köszönik a lakosság megértését.

Zirc Városi Önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” pályázaton 133 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téren lévő épületegyüttesének energetikai korszerűsítésére.

Zirc Városi Önkormányzat két ingatlan helyi egyedi védelem alá helyezése érdekében a településkép védelméről szóló önkormányzati rendelet módosítását határozta el. Ezzel kapcsolatban partnerségi véleményezés lehetőségét biztosítja, elektronikus úton történő lakossági fórumot bonyolít le.

Várakozáson felüli eredményt hozott a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ által első alkalommal meghirdetett Téli ruhabörze. Az akciónak lehet, hogy még nincs is vége.

Bár szomorú és nehéz időket hozott magával a 2020-as kerek esztendő, de ez év végéhez közeledve, idén is beköszönt a mindannyiunk szívében legnagyobb szeretettel várt ünnep: a Karácsony.

Nyilvános lett a MÁV-Start Zrt. 2020. december 13-tól érvényes új menetrendje.