Hírek

Ülésezett a Zirci Járás Önkormányzati Társulás Tanácsa. Tudomásul vették a Zirci Járás közbiztonsági helyzetéről tartott tájékoztatót és a módosított költségvetést. Zirc és Lókút Óvodatársulás Tanácsa is megtartotta soros ülését a székhelytelepülésen.

Eredményes papírgyűjtést szervezett a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola diákönkormányzata. Közel negyven tonnát mutatott a mérleg nyelve a négynapos akciót követően.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási helyei és időpontjai október hónapban.

Idén is csatlakozott az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozathoz a zirci Békefi Antal Városi Könyvtár. Az intézmény október 5-én Stern Ilona Árvaház című könyvének bemutatójával nyitotta meg programhetét.

Október 6-án töltötte be kilencvenedik életévét Varga Sándor zirci polgár, akit Ottó Péter polgármester köszöntött a jeles évforduló alkalmából.

A Balaton-Bakony Kocka Klub tagjainak LEGO-gyűjteményéből nyílt időszaki kiállítás a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsődében. A tárlat anyaga időről időre cserélődik, az üveges kerengő első vendégei a kalózok, a többi meglepetés marad a gyerekek előtt.

Ingyenes, munkára felkészítő képzést indítanak Zircen november hónapban. Jelentkezni október 20-án lehet a Városházán.

Átadásra került az önkormányzati konyha fejlesztése a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Köztársaság utcai épületében.

November 7-től kezdődő elszállítással házhoz menő zöldhulladék-gyűjtési akciót szervez Zirc Városi Önkormányzat.

A Magyar Államkincstár rendkívüli Babakötvény-vásárlási és Start-értékpapírszámla nyitási lehetőséget biztosít. November 2-án 12.30 és 15.30 között a Zirci Közös Önkormányzati Hivatalban tartanak ügyfélfogadást.

– Az 1956-os forradalom egyik fő követelése volt a nemzeti függetlenség. Az emberek nem egyéni jólétükért tüntettek, nem valamelyik társadalmi csoport vélt vagy valós sérelmeit hánytorgatták fel, hanem életüket kockáztatva az ország függetlenségét, szuverenitását, semlegességét követelték, és ezért harcba is szálltak.

Az év elején a komáromi MTTSZ Finomító Sportlövő Klubhoz igazolt Vintze Regina zirci sportlövő, hogy tovább csiszolja eredmények hosszú sorával bizonyított tehetségét. Erre garancia az edzője, Kisvárdai István, aki igazi szaktekintélynek számít a lövészsportban, világ- és Európa-bajnok versenyzők kerültek ki a kezei alól.