A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási helyei és időpontjai augusztus hónapban.

A Teleki László Alapítvány az idei évben is meghirdette a Népi Építészeti Programot, melyben a helyi egyedi védelemmel, az országos örökségvédelemmel érintett vagy helyi területi védelemmel érintett területen, műemléki környezetben álló népi építészeti emlékek megelőző, megalapozó dokumentációjának elkészítéséhez, valamint felújítási és karbantartási tevékenységhez nyújt támogatást.

Közel három millió forintos pályázati támogatással napelemes rendszert telepített az épületére és e-töltő állomást alakított ki udvarán a Szent Bernát Gyógyszertár.

Augusztus 5-én, délután az apátsági templomban búcsút vettünk városunk egyik első díszpolgárától, a Zirci ÁFÉSZ egykori elnökétől, Pell Rudolftól.

Zirc-Bakonybél gyalogos zarándoklat augusztus 15-én.

A Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász jótékonysági ruhaosztást hirdet.

Fokozatosan tért vissza az élet a Békefi Antal Városi Könyvtárba. A járványhelyzet következtében két hónapig teljesen zárva volt az intézmény, majd először egy kisablakot tudtak megnyitni a kultúraközvetítés számára. Most már az ajtajuk is nyitva áll. Bieberné Réz Ágnes igazgatónővel elevenítettük fel az elmúlt időszak eseményeit.

Tájékoztatjuk a lakosságot, közlekedőket, hogy a Zirc, Alkotmány utca közlekedésbiztonsági felújítása, bővítése céljából zajló munkavégzés során tervezetten 2020. augusztus 17-én, hétfőn 7.00 és 17.00 óra között a teljes utca lezárásra kerül.

A Zirci Országzászló Alapítvány nemcsak létrehoz új értékeket, hanem gondozza is azokat. Legutóbb az Arborétum mellett lehetett látni a dolgos kezeket, a Szent István teret öltöztették ünneplőbe augusztus 20-a előtt pár nappal.

Külhoni és anyaországi diákok egyaránt próbára tehetik tudásukat a Nemzetpolitikai Államtitkárság Határtalanul programjának virtuális nyári vetélkedőjén, mely keretében a magyar történelemmel, irodalommal, néprajzzal, földrajzzal kapcsolatos izgalmas kérdésekre válaszolhatnak.

Közlekedési napok változása az augusztus 20-ai időszakban.

Kerékpárral egyszerűen, gyorsan, olcsón és időben ott lehetsz a munkahelyeden, elintézheted a bevásárlást, találkozhatsz a barátaiddal vagy mozoghatsz a családoddal. A Magyar Kerékpárosklub felhívása.

A 2020. augusztus 19-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 11. számának elektronikus kiadása.

Az idei évben is megszervezésre került az 1ÚTON Zarándoklat a Mária Úton, melyet a szervezők a világ testi-lelki egészségéért ajánlottak fel. Városunk ezúttal is az egyik indulóállomása volt a Nemzetközi Zarándoknapnak.

– Mit jelent nekem ma augusztus 20-a? Mindent. Ami ennyi év alatt beépült az életembe. A nyár befejeztét, az új kenyeret, a független magyar államot, Szent István alakját, a kisvárost, Zircet, amelyet nagyon megszerettem.

Zirc Városi Önkormányzat a városért végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként, megbecsülése és tisztelete jeléül a posztumusz Zirc Város Díszpolgára címet adományozta dr. Varga Tibor János, Zirc város korábbi polgármestere részére. A kitüntetést özvegye, dr. Vargáné Boda Emília vette át az augusztus 20-ai ünnepségen.

Zirc Városi Önkormányzat a városért végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként, megbecsülése és tisztelete jeléül a Zirc Város Díszpolgára kitüntetést adományozta Németh István nyugállományú honvéd dandártábornok részére. A kitüntetés átadására a Szent István téren, az augusztus 20-ai ünnepségén került sor.

Zirc Városi Önkormányzat a városért végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként, megbecsülése és tisztelete jeléül Pro Urbe Emlékéremmel tüntette ki a Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász Csoportot. A kitüntetés átadására a Szent István téren, az augusztus 20-ai ünnepségen került sor.

Zirc Városi Önkormányzat a városért végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként, megbecsülése és tisztelete jeléül Pro Urbe Emlékéremmel tüntette ki a Zirci Önkormányzati Tűzoltóságot. A kitüntetés átadására a Szent István téren, az augusztus 20-ai ünnepségen került sor.

Zirc Városi Önkormányzat kimagasló szakmai munkájának elismeréseként a Zirc Város Tisztviselője kitüntetést adományozta Lamszider József, a Zirci Közös Önkormányzati Hivatal gépkocsivezetője részére. A kitüntetés átadására a Szent István téren, az augusztus 20-ai ünnepségen került sor.

Kerékpáros vándortáborban vettek részt kísérőikkel zirci és más helyekről hozzájuk csatlakozó diákok. Egy héten át tekertek a Cserhát-Börzsöny-Dunakanyar szakaszon. Persze nem ültek folyamatosan a nyeregben, a bringázás mellett sok más élmény várt rájuk a több mint kétszáz kilométeres túrán. A helyi szervezők útibeszámolója.

Augusztus 31-én, hétfőn 7.00 és 17.00 óra között az Alkotmány utca egy szakasza a felújítási munkálatok miatt lezárásra kerül.

Augusztus 31-én, hétfőn 9.00 és 21.00 óra között gázelosztó-vezeték kiváltási munkálatok miatt szünetel a gázszolgáltatás Zircen.