Hírek

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadási helyei és időpontjai augusztus hónapban.

A Teleki László Alapítvány az idei évben is meghirdette a Népi Építészeti Programot, melyben a helyi egyedi védelemmel, az országos örökségvédelemmel érintett vagy helyi területi védelemmel érintett területen, műemléki környezetben álló népi építészeti emlékek megelőző, megalapozó dokumentációjának elkészítéséhez, valamint felújítási és karbantartási tevékenységhez nyújt támogatást.

Közel három millió forintos pályázati támogatással napelemes rendszert telepített az épületére és e-töltő állomást alakított ki udvarán a Szent Bernát Gyógyszertár.

Augusztus 5-én, délután az apátsági templomban búcsút vettünk városunk egyik első díszpolgárától, a Zirci ÁFÉSZ egykori elnökétől, Pell Rudolftól.

A Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász jótékonysági ruhaosztást hirdet.

Tájékoztatjuk a lakosságot, közlekedőket, hogy a Zirc, Alkotmány utca közlekedésbiztonsági felújítása, bővítése céljából zajló munkavégzés során tervezetten 2020. augusztus 17-én, hétfőn 7.00 és 17.00 óra között a teljes utca lezárásra kerül.

Közlekedési napok változása az augusztus 20-ai időszakban.

– Mit jelent nekem ma augusztus 20-a? Mindent. Ami ennyi év alatt beépült az életembe. A nyár befejeztét, az új kenyeret, a független magyar államot, Szent István alakját, a kisvárost, Zircet, amelyet nagyon megszerettem.

Zirc Városi Önkormányzat a városért végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként, megbecsülése és tisztelete jeléül Pro Urbe Emlékéremmel tüntette ki a Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász Csoportot. A kitüntetés átadására a Szent István téren, az augusztus 20-ai ünnepségen került sor.