A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Az egészségügyi dolgozókat köszöntötték Zircen a Semmelweis-nap alkalmából.

A Semmelweis-nap alkalmából került sor a „Zirc Egészségügyéért” önkormányzati kitüntetések átadására. Az idei évben a zirci laboratórium három dolgozója vehette át az elismerést a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet által szervezett ünnepségen.

A járványhelyzet miatt többhónapos kényszerszünetet követően ülésezett újra a Zirci Járás Önkormányzati Társulás Tanácsa. Költségvetéssel és beszámolókkal kapcsolatos döntések születtek. Zirc és Lókút Óvodatársulás Tanácsa is ülést tartott.

2020. július 6. napjától a Zirci Járási Hivatal Kormányablak Osztály ügyfélfogadása módosult.

A járványügyi helyzet már lehetővé tenné, de a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház korlátozottan látogatható az épület felújítási munkálatai miatt.

Újra elérhető az Egyenlő Bánásmód Hatóság személyes ügyfélfogadása Veszprém megyében. Ügyfélfogadási helyek és időpontok július hónapban.

Július 14-én gyalogtúra Szarvaskútra, visszaút busszal. Általános iskolások jelentkezését várják július 13., hétfő délig.

A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai motorkerékpárosokat láttak vendégül, majd közös túrát tettek a 82-es számú főút cseszneki pihenőjéig. A programmal párhuzamosan maratonfutó rendőrök és családtagjaik a főút Veszprém megyei szakaszán a közlekedési balesetekben elhunytak emlékhelyeinél gyújtottak mécsest.

A „Fekete István állatai” című rajzpályázat alkotásaiból nyílt időszaki kiállítás az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának SarokGalériájában.

Július 11-én, szombaton 16.00 órai kezdettel a Barátság Parkban.

A Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ pályázatot hirdet gondozó munkakör betöltésére házi segítségnyújtás és idősek nappali ellátásában.

Egymással párhuzamosan több, közlekedési, turisztikai és közétkeztetés fejlesztését célzó beruházás zajlik a városban, melyeket közösen tekintett meg dr. Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, Ottó Péter polgármester és Hellebrandt Ferenc alpolgármester.

Rendkívüli ülést tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete, melyen az idei és a tavalyi költségvetésről is tárgyaltak. Beszámolók kerültek elfogadásra, pályázatokkal kapcsolatos döntések is születtek a nyár kellős közepén.

Gócpont a cseszneki szerpentin a motoros balesetek számát illetően

Egyhangúlag elfogadta Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete júliusi rendkívüli ülésén a Veszprémi Rendőrkapitányság Zirc Rendőrőrsének 2019. évi beszámolóját. Tóth Gábor rendőr alezredes, őrsparancsnok élt a szóbeli kiegészítés lehetőségével és felszólalt Rausz István veszprémi rendőrkapitány is.

Felhívjuk a Tisztelt városlakók figyelmét, hogy Zirc Városi Önkormányzat tervezett beruházásainak keretein belül július 27-én megkezdődnek a Zirc, Alkotmány utcai (áruház mögötti) PARKOLÓ építési munkálatai.

Egervölgyi Dezső zirci lakos, gyűjtő újabb képeslapokat adott ki történelmi személyiségeink emlékére évfordulók alkalmából.

A 2020. július 17-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 10. számának elektronikus kiadása.

Pell Rudolf korábbi ÁFÉSZ-elnök, városunk néhai díszpolgárának búcsúztatására 2020. augusztus 5-én (szerdán) 16.30 órai kezdettel kerül sor az apátsági templomban.

Rendkívüli ülést tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete, melyen öt nyertes pályázattal kapcsolatban születtek döntések. Amíg jelenleg is zajlanak fejlesztések a város több pontján, már újabb beruházások készülődnek Zircen.

Július 28-án a Kalandos Kedd program csapata az EOSZÉN Kft. Bakonyoszlop II. – III. szén- és bauxitbánya titokzatos világával ismerkedett meg.

A 2020. évi költségvetés módosításáról és pályázat benyújtásáról döntött a Zirci Járás Önkormányzati Társulás Tanácsa júliusi rendkívüli ülésén. Hasonló jellegű előterjesztések képezték a Zirc és Lókút Óvodatársulás Tanácsának napirendjét is.

Ingyenes látásvizsgálatot szervezett az ellátottaknak és munkatársainak a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ.