Hírek

A Semmelweis-nap alkalmából került sor a „Zirc Egészségügyéért” önkormányzati kitüntetések átadására. Az idei évben a zirci laboratórium három dolgozója vehette át az elismerést a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet által szervezett ünnepségen.

A járványhelyzet miatt többhónapos kényszerszünetet követően ülésezett újra a Zirci Járás Önkormányzati Társulás Tanácsa. Költségvetéssel és beszámolókkal kapcsolatos döntések születtek. Zirc és Lókút Óvodatársulás Tanácsa is ülést tartott.

2020. július 6. napjától a Zirci Járási Hivatal Kormányablak Osztály ügyfélfogadása módosult.

Július 11-én, szombaton 16.00 órai kezdettel a Barátság Parkban.

A Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ pályázatot hirdet gondozó munkakör betöltésére házi segítségnyújtás és idősek nappali ellátásában.

Egymással párhuzamosan több, közlekedési, turisztikai és közétkeztetés fejlesztését célzó beruházás zajlik a városban, melyeket közösen tekintett meg dr. Kovács Zoltán, a térség országgyűlési képviselője, Ottó Péter polgármester és Hellebrandt Ferenc alpolgármester.

Rendkívüli ülést tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete, melyen az idei és a tavalyi költségvetésről is tárgyaltak. Beszámolók kerültek elfogadásra, pályázatokkal kapcsolatos döntések is születtek a nyár kellős közepén.

Gócpont a cseszneki szerpentin a motoros balesetek számát illetően

Egyhangúlag elfogadta Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete júliusi rendkívüli ülésén a Veszprémi Rendőrkapitányság Zirc Rendőrőrsének 2019. évi beszámolóját. Tóth Gábor rendőr alezredes, őrsparancsnok élt a szóbeli kiegészítés lehetőségével és felszólalt Rausz István veszprémi rendőrkapitány is.

A 2020. július 17-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 10. számának elektronikus kiadása.

Pell Rudolf korábbi ÁFÉSZ-elnök, városunk néhai díszpolgárának búcsúztatására 2020. augusztus 5-én (szerdán) 16.30 órai kezdettel kerül sor az apátsági templomban.

Rendkívüli ülést tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete, melyen öt nyertes pályázattal kapcsolatban születtek döntések. Amíg jelenleg is zajlanak fejlesztések a város több pontján, már újabb beruházások készülődnek Zircen.

Ingyenes látásvizsgálatot szervezett az ellátottaknak és munkatársainak a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ.