A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Az erdő és a tulajdon óvására, tiszteletére, valamint a kerékpáros balesetek megelőzősére hívja fel a figyelmet a Veszprémi Rendőrkapitányság megelőzési hírlevelében.

TRIANON…

Ez a szó minden magyar ember tudatába mélységesen és kitörölhetetlenül bevésődött. Nemzetünk tragédiája volt ez, hiszen az ország területének kétharmadát elcsatolták, s mintegy 3,3 millió magyar rekedt kívül az új magyar állam határain. Ez a mélységes, szívbemarkoló fájdalom hozta létre az Országzászló Mozgalmat, melynek történetét a diktátum aláírásának 100. évfordulója alkalmából idézzük fel.

Június másodikától a jogszabályi előírásoknak megfelelően a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában is megszervezték a gyermekek felügyeletét. A digitális oktatás továbbra is tart, a ballagási ünnepély zártkörű, rendhagyó lesz.

Szinte minden korosztályban, labdarúgásban és futsalban is dobogós helyen álltak Mátyás Richárd tanítványai, amikor a járványhelyzet miatt lezárták a bajnokságokat. Hivatalos végeredmény nincs, de a szép eredményeket nem lehet elvenni a gyerekektől. A Football Club Zirc Sportegyesület négy korosztályát vettük górcső alá.

– Száz esztendő telt el, és ez egyre inkább arra kell ösztökéljen bennünket, hogy visszatérjünk az Isten által kijelölt útra. Vissza kell térnünk az isteni alapokhoz, amely eddig megadta az európai népeknek is azt a kiváltságot, hogy demokráciában élhetnek.

Az idei évben is meghirdetésre került a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny, melyre ezúttal magánszemélyek pályázatait várják virágos balkonok és előkertek kategóriában.

A Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ elektronikus hulladékot gyűjt Zircen, az Idősek Klubjában /Bajcsy Zs. u.9./ 2020. június 27-ig. Érdeklődni a 06 20 421 3722 telefonszámon lehet.


Május 25-től újra kinyithattak a vidéki óvodák és bölcsődék, így a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde is fogadhatta a gyermekeket. Ezt megelőzően ügyeleti rendszerben működtek, és bekapcsolódtak a város szociális ellátásába, mindemellett környezetszépítő tevékenységet is folytattak. A napokban a gyerekek birtokba vehették az új óvodai tanösvényt is.

Fáj az Erdélyi Baráti Kör Egyesület tagjainak a szíve, mert a közelmúltban elvesztették egy jó barátjukat. A kisbaconi születésű Benedek Szabolcs Levente súlyos betegséget követően, harminckét évesen távozott az élők sorából. Barátai révén emlékezünk rá.

A „Zirc Város Közoktatásáért” önkormányzati kitüntetések és a Veszprémi Tankerületi Központ által adományozott „Lámpás-díj” átadására került sor a Városházán a Pedagógusnaphoz kapcsolódóan.

Kiemelkedő szakmai munkásságának elismeréseként a „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetést adományozta az önkormányzat Hofferné Jeskó Friderika, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola pedagógusa részére.

Kiemelkedő szakmai munkásságának elismeréseként a „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetést adományozta az önkormányzat Fátyol Ella ötvösművész, a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanára részére.

Kiemelkedő szakmai munkásságának elismeréseként a „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetést adományozta az önkormányzat Holecz Tibor József, a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiumának történelem szakos tanára részére.

A Veszprémi Tankerületi Központ az oktató-nevelő munkában több évtizeden át kifejtett áldozatos és eredményes munkájáért Zirc járás intézményeinek pedagógusai közül 2020-ban Lámpás-díjban részesítette Pergerné Gasparics Ágnest, a nagyesztergári Ányos Pál Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola intézményvezető-helyettesét.

Kiírta középiskolásoknak szóló ösztöndíjpályázatát az önkormányzat és az idei évben is megszervezi a nyári napközis tábort alsó tagozatos diákok számára. Folyamatban lévő projektekkel kapcsolatos döntések is születtek.

Alighogy megkezdődött a nyári szünet, a Football Club Zirc Sportegyesület máris megrendezi focitáborát. Ha éppen nem pattog a labda az Alkotmány utcai sporttelepen, akkor sem unatkoznak a gyerekek, változatos és izgalmas feladatok várnak rájuk.

A 2020. június 19-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 9. számának elektronikus kiadása.

A Magyar Kerékpárosklub az Aktív Magyarországért felelős kormánybiztosi iroda és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával 2020 tavaszán a kerékpáros közlekedés gyakorlati előnyeiről szóló kommunikációs kampányt indított “Ha menned kell valahova, inkább bringázz!” jelmondattal.

A Békefi Antal Városi Könyvtár nyári olvasópályázata 14 év alatti gyermekek számára.

Napra pontosan ötven évvel ezelőtt, 1970. június 23-án hunyt el Fekete István, akit minden idők egyik legolvasottabb magyar írójaként tartanak számon.

Rendkívüli ülést tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete, melyen többek között a várost érintő fejlesztésekről születtek döntések, és az önkormányzat költségvetési helyzete is napirendre került a járványhelyzettel összefüggésben.

Természetismereti kalandokban, önfeledt, hangos gyereknevetésben gazdag tábort tartott az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma Zircen június 16. és 19. között.

Zirc Városi Önkormányzat tájékoztatja a város lakosságát, hogy a közeljövőben megkezdődnek egyes belterületi járdaszakaszok felújítási munkálatai.

Június 27-én lezárult az e-hulladékok gyűjtése az Idősek Klubja udvarán. Az intézményvezető kéri a lakosságot, hogy ne vigyenek több hulladékot.

A Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB nyári tábora általános iskolásoknak.

A Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB nyári tábora általános iskolásoknak.

Június végén a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központban is újraindult az élet

A Segítő Kezek Háza boltja már május közepén újranyílt, a veszélyhelyzet megszüntetését követően pedig további szolgáltatások is újraindultak a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központban. Az ellátottakat a járványhelyzetben sem hagyták magukra, az óvintézkedések betartására pedig továbbra is figyelnek.