Hírek

Az erdő és a tulajdon óvására, tiszteletére, valamint a kerékpáros balesetek megelőzősére hívja fel a figyelmet a Veszprémi Rendőrkapitányság megelőzési hírlevelében.

Június másodikától a jogszabályi előírásoknak megfelelően a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában is megszervezték a gyermekek felügyeletét. A digitális oktatás továbbra is tart, a ballagási ünnepély zártkörű, rendhagyó lesz.

– Száz esztendő telt el, és ez egyre inkább arra kell ösztökéljen bennünket, hogy visszatérjünk az Isten által kijelölt útra. Vissza kell térnünk az isteni alapokhoz, amely eddig megadta az európai népeknek is azt a kiváltságot, hogy demokráciában élhetnek.

Az idei évben is meghirdetésre került a Virágos Magyarország környezetszépítő verseny, melyre ezúttal magánszemélyek pályázatait várják virágos balkonok és előkertek kategóriában.

Fáj az Erdélyi Baráti Kör Egyesület tagjainak a szíve, mert a közelmúltban elvesztették egy jó barátjukat. A kisbaconi születésű Benedek Szabolcs Levente súlyos betegséget követően, harminckét évesen távozott az élők sorából. Barátai révén emlékezünk rá.

Kiemelkedő szakmai munkásságának elismeréseként a „Zirc Város Közoktatásáért” kitüntetést adományozta az önkormányzat Fátyol Ella ötvösművész, a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola tanára részére.

Kiírta középiskolásoknak szóló ösztöndíjpályázatát az önkormányzat és az idei évben is megszervezi a nyári napközis tábort alsó tagozatos diákok számára. Folyamatban lévő projektekkel kapcsolatos döntések is születtek.

Alighogy megkezdődött a nyári szünet, a Football Club Zirc Sportegyesület máris megrendezi focitáborát. Ha éppen nem pattog a labda az Alkotmány utcai sporttelepen, akkor sem unatkoznak a gyerekek, változatos és izgalmas feladatok várnak rájuk.

A 2020. június 19-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 9. számának elektronikus kiadása.

Napra pontosan ötven évvel ezelőtt, 1970. június 23-án hunyt el Fekete István, akit minden idők egyik legolvasottabb magyar írójaként tartanak számon.

Rendkívüli ülést tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete, melyen többek között a várost érintő fejlesztésekről születtek döntések, és az önkormányzat költségvetési helyzete is napirendre került a járványhelyzettel összefüggésben.

Természetismereti kalandokban, önfeledt, hangos gyereknevetésben gazdag tábort tartott az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma Zircen június 16. és 19. között.

Zirc Városi Önkormányzat tájékoztatja a város lakosságát, hogy a közeljövőben megkezdődnek egyes belterületi járdaszakaszok felújítási munkálatai.

A Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB nyári tábora általános iskolásoknak.

Június végén a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központban is újraindult az élet

A Segítő Kezek Háza boltja már május közepén újranyílt, a veszélyhelyzet megszüntetését követően pedig további szolgáltatások is újraindultak a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központban. Az ellátottakat a járványhelyzetben sem hagyták magukra, az óvintézkedések betartására pedig továbbra is figyelnek.