A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Az alapítvány beszámol a 2019. évi támogatásairól és várják az adó 1%-os felajánlásokat, hogy segíthessenek a rászoruló embereken.

A Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ Központi Orvosi Ügyeletének tájékoztatója arról, hogy a jelenlegi alapellátási eljárásrend szerint milyen szabályok figyelembevételével vehető igénybe az orvosi ügyelet.

A kialakult veszélyhelyzeti elrendelésre való tekintettel az idei évben elektronikus úton lehet megtenni a 2020. december 13-tól életbelépő vasúti és autóbusz-menetrenddel kapcsolatos észrevételeket, javaslatokat.

A „2019. év Zirc Város Mentőse” kitüntetést adományozta az önkormányzat Répás Gyula mentőgépkocsi-vezető részére kiemelkedő teljesítményének elismeréseképpen.

A „Zirc Város Utánpótlás Sportolója” díjat adományozta az önkormányzat Vintze Regina sportlövő, az MTTSZ Területi Klub Zirc versenyzője részére elmúlt évi kiemelkedő eredményeinek elismeréseképpen.

A „Zirc Város Felnőtt Sportolója” díjat adományozta az önkormányzat Kaufmann Krisztián darts versenyző részére elmúlt évi kiemelkedő eredményeinek elismeréseképpen.

A Békefi Antal Városi Könyvtár tájékoztatója a szolgáltatásai újraindulásával kapcsolatban.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének hatáskörét a kihirdetett veszélyhelyzetben, a katasztrófavédelmi törvény alapján a polgármester gyakorolja, így a képviselő-testület összehívására március 11. napja óta nincs lehetőség.

A "VHK" Veszprémi Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. megbízásából tájékoztatjuk Zirc város lakosságát a 2020. évi lomtalanításról.

Új, 10 hónapos szakképesítést adó rendőrképzés indul.

A 2020. május 22-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 8. számának elektronikus kiadása.

Zirc Városi Önkormányzat értesíti az érintetteket, hogy május végén megkezdi a „Zirc, Alkotmány utca közlekedésbiztonsági célú átalakítása” elnevezésű projekt megvalósítását. A munkálatok során szükségessé válik a városközpont forgalmi rendjének a kivitelezés idejére történő ideiglenes megváltoztatása.

Kiemelkedő kerékpáros eredményeket felmutató fiatalok egy újonnan alakult zirci székhelyű egyesületben folytatják a versenyzést, és egy újabb, az egészséges életmódot, a szabadidő hasznos eltöltését népszerűsítő közösséggel gazdagodott városunk: bemutatkozik az Acél-Vakond Kerékpáros Sportegyesület.

A rendkívüli helyzet ellenére zavartalanul, az előírások betartásával lebonyolódtak az írásbeli érettségi vizsgák a két zirci középiskolában. A digitális oktatás továbbra is érvényben van, de június 2-tól oktatási céllal találkozhatnak az iskolában a pedagógusok és a tanulók. Városunk középfokú oktatási intézményeinek vezetőit kérdeztük.

Hogyan indult újra az egyesületeknél a sportélet? Volt-e valamilyen módszerük arra, hogy edzésben tartsák a sportolóikat a „karantén” időszaka alatt? Terveznek-e sporttábort a nyárra? – ezekkel a kérdésekkel kerestük meg a versenyszinten tevékenykedő, utánpótlás-neveléssel foglalkozó sportszervezeteket.

Trianonra emlékezik a Zirci Országzászló Alapítvány a diktátum aláírásának 100. évfordulóján, 2020. június 4-én 16.30 órai kezdettel a Rákóczi téri Országzászló Emlékműnél. A megemlékezésre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Kezdetét vette az Alkotmány utca közlekedésbiztonsági célú átalakítása Zircen. A városközpont forgalmi rendje a fejlesztés idejére megváltozott.

A továbbra is fennálló veszélyhelyzetre való tekintettel szűk körben szervezte meg Hősök-napi megemlékezését a Zirci Egyházközség és a Zirci Országzászló Alapítvány.