Hírek

Életükkel, munkájukkal példaként állíthatók az emberek elé, ezért Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének Emberi Kapcsolatok Bizottsága a Zirc Város Elismerő Oklevelet adományozta Hevesiné Németh Mariann, Rábai József és Magyar István részére.

A harmincötödik életévüket betöltött labdarúgók számára rendeztek teremtornát a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téri tornatermében.

Népes mezőnnyel került megrendezésre a nyugdíjasok hagyományos sakk- és keresztrejtvényfejtő versenye Zircen. A rendezvénynek a városi könyvtár adott otthont.

Az Országos Katolikus Karitász által a katolikus templomokban meghirdetett húsvéti „tartós élelmiszer” gyűjtés a koronavírus-járvány miatt elmaradt, de a Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoportja a korábbi évekhez hasonlóan idén is gondoskodott a rászorultjairól, segítségükre a zirci óvodai és bölcsődei dolgozók voltak.

Körkép a digitális oktatás zirci iskolákban történő megvalósításáról

Több mint három hét telt el azóta, hogy az iskolákban a járványhelyzet miatt bevezetésre került a digitális oktatás. A tavaszi szünet előtt körkérdéssel kerestük meg a zirci iskolák igazgatóit, hogyan valósítják meg a távoktatást intézményükben.

A közelmúltban elhunyt Pell Rudolfra, Zirc Város Díszpolgárára emlékezünk

2020. március 27-én, életének 92. évében, türelemmel viselt, hosszú betegsége után elhunyt Pell Rudolf, Zirc Város Díszpolgára, a Zirci ÁFÉSZ korábbi elnöke, városunk és a térség köztiszteletben álló polgára. Fotókkal, visszaemlékezésekkel tisztelgünk az emléke előtt.

Beszámoló az elmúlt időszak polgármesteri döntéseiről


Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének hatáskörét a kihirdetett veszélyhelyzetben, a katasztrófavédelmi törvény alapján a polgármester gyakorolja, így a képviselő-testület összehívására március 11. napja óta nincs lehetőség.

A VOLÁNBUSZ Zrt. május 16-tól jelentős változást tartalmazó, új menetrend bevezetését kezdeményezi a térségünkben.

A 2020. április 24-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 7. számának elektronikus kiadása.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság személyes ügyfélfogadása átmeneti időre szünetel, a hatósági eljárás lefolytatása iránti kérelmeket elektronikus úton és postai kézbesítéssel lehet előterjeszteni.

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Várszegi Ferencné zirci polgárt Ottó Péter polgármester.