A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Életükkel, munkájukkal példaként állíthatók az emberek elé, ezért Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének Emberi Kapcsolatok Bizottsága a Zirc Város Elismerő Oklevelet adományozta Hevesiné Németh Mariann, Rábai József és Magyar István részére.

– Meggyőződésem, hogy a 2014-es év végén munkához látó új képviselő-testület van a legkedvezőbb helyzetben a rendszerváltozás óta, ha a város gazdasági helyzetét vesszük alapul.

Hivatását tekintve állatorvos, de kántor és fociedző is volt dr. Bartalis Imre, aki újabb kiadást megért „Paraszti Huncutságok” című könyve apropóján tartott előadást a Zirci Országzászló Alapítvány és a Bencés Diákszövetség Veszprém Megyei Szervezete közös szervezésében.

A krízishelyzet kihirdetésekor az önkormányzatok kapták meg a feladatot, hogy ellássák a 70 év felettieket, amennyiben ez hozzátartozóik által nem megoldható. Zirc Városi Önkormányzat úgy döntött, hogy a 65 év feletti, valamint a mozgásukban korlátozott vagy krónikus betegséggel küzdő zirci lakosok részére is biztosítja az életvitelhez feltétlen szükséges élelmiszer, gyógyszer vagy egyéb fogyasztási cikkek beszerzését.

A zajkibocsátással járó tevékenységek hétvégi korlátozásáról szóló szabályozás lép érvénybe Zircen. Többek között erről is döntött a képviselő-testület az év első rendes ülésén.

Riport az egyre több tagot számláló Zirci Aikido Klubról

„Lesz közülük mester?” – ezt a címet adtuk a zirci aikido-edzésekről évekkel ezelőtt készített riportunknak. Mára választ, sőt mi több igenlő választ kaptunk a kérdésre, ráadásul az ország egyik legfiatalabb aikido-mesterével találkozhatunk a zirci dojóban.

Az emberi kapcsolatok erősítése és magasfokú kulturális szórakoztatás jellemezte a Magyar Kultúra Napjának zirci ünnepségét, amelyen több kitüntetés átadására is sor került.

A harmincötödik életévüket betöltött labdarúgók számára rendeztek teremtornát a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téri tornatermében.

A hóember alig lát ki az olvasmányok közül, melyekkel a gyerekek ellátták a hosszú téli estékre.

Harmadik helyezést ért el a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola csapata a megyei futsal-diákolimpia döntőjében.

Eddigi munkásságának elismeréseként „Zirc Város Kultúrájáért” szakmai kitüntetést adományozott a város önkormányzata Kálovits Gabriella közművelődési referens részére.

A Pohlheim és Zirc között 1990-ben létrejött együttműködés folyamatos ápolása és erősítése terén nyújtott kiemelkedő munkásságuk elismeréseként német testvérvárosunk kitüntetésében részesült dr. Varga Tibor korábbi zirci polgármester és Szeifert Gyöngyi egyesületi elnök.

Hogyan lehet javítani városunk közbiztonsági helyzetét? Milyen a térfelügyeleti kamerarendszerek hatékonysága? Mi a jogszerű védekezés, ha vagyon elleni bűncselekmény áldozatává válunk?

Harmadik helyezést ért el Ambrus Szabolcs, az MTTSZ Területi Klub Zirc versenyzője az Országos Postaverseny döntőjében.

Remek ötlettel állt elő a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tavaly újraindult iskolaújságának szerkesztősége: pályázatot írtak ki címlaptervre.

A svábok bejöveteléről mutattak be könyvet Zircen

A tavalyi év végén jelent meg magyar fordításban Adam Müller-Guttenbrunn 1913-ban írt „A svábok nagy vonulása” című műve, amelyet széleskörű érdeklődés mellett mutattak be a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében.

Hatodik alkalommal került megrendezésre a Zirci Farsangoló Bál

Öt évvel ezelőtt indult útjára a Zirci Farsangoló Bál, de semmit nem vesztett a varázsából, ezúttal is fergeteges hangulat, mosolygós arcok és jobbnál jobb álarcok jellemezték a programot.

A Zirc város logójának megtervezésére kiírt pályázat díjátadójára került sor a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskolában.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének februári ülésén 1 287 911 000 forint összegben került elfogadásra az önkormányzat 2016. évi költségvetése.

– Azokra emlékezünk ma, akiket egy totalitárius rendszer megnyomorított, akiknek életét, egzisztenciáját, vagyonát elrabolta. Ez a rendszer olyan sebeket ejtett a magyar társadalmon, amelyek máig nem gyógyultak be.

Ötödször rendezte meg Zirc Városi Önkormányzat a városban termet bérlő labdarúgó-közösségek számára kiírt versengést, a Zirci Terembérlők Kupáját.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Díszkertek Szakmaközi Szervezete egy nyílt levelet fogalmazott meg.

Kiemelkedően szerepelt Kapitány Luca Anna az V. Connector Táncfesztiválon, Veszprémben.

Sikeresen zárta a Connector Táncfesztivált a Ritmus Tánc- és Mozgásművészeti Egyesület

Közeleg Március tizenötödike, az ünnep. A zirci versenytáncosok azonban már a hétvégén is ünnepelhettek a Március 15. úti sportcsarnokban, Veszprémben.

A Zirci Önkormányzati Tűzoltóság március 7-én tartotta éves rendes közgyűlését, amely során elismerést vehetett át a nyugdíjba vonuló Németh Tamás.

Angol nyelvű szépkiejtési versenyt rendeztek a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában.

Népes mezőnnyel került megrendezésre a nyugdíjasok hagyományos sakk- és keresztrejtvényfejtő versenye Zircen. A rendezvénynek a városi könyvtár adott otthont.

Diós, tepertős, káposztás, krumplis, sós, vajas, sajtos. Különböző formájú és ízű finomságok. Pogácsa party-t rendezett a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ.

Az Országos Katolikus Karitász által a katolikus templomokban meghirdetett húsvéti „tartós élelmiszer” gyűjtés a koronavírus-járvány miatt elmaradt, de a Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoportja a korábbi évekhez hasonlóan idén is gondoskodott a rászorultjairól, segítségükre a zirci óvodai és bölcsődei dolgozók voltak.

Körkép a digitális oktatás zirci iskolákban történő megvalósításáról

Több mint három hét telt el azóta, hogy az iskolákban a járványhelyzet miatt bevezetésre került a digitális oktatás. A tavaszi szünet előtt körkérdéssel kerestük meg a zirci iskolák igazgatóit, hogyan valósítják meg a távoktatást intézményükben.

A közelmúltban elhunyt Pell Rudolfra, Zirc Város Díszpolgárára emlékezünk

2020. március 27-én, életének 92. évében, türelemmel viselt, hosszú betegsége után elhunyt Pell Rudolf, Zirc Város Díszpolgára, a Zirci ÁFÉSZ korábbi elnöke, városunk és a térség köztiszteletben álló polgára. Fotókkal, visszaemlékezésekkel tisztelgünk az emléke előtt.

Beszámoló az elmúlt időszak polgármesteri döntéseiről


Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének hatáskörét a kihirdetett veszélyhelyzetben, a katasztrófavédelmi törvény alapján a polgármester gyakorolja, így a képviselő-testület összehívására március 11. napja óta nincs lehetőség.

Hirdetési felülettel szeretné segíteni a helyi termelők és potenciális vásárlóik összeköttetését az Agrárminisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A kezdeményezés célja, hogy bővüljenek a nehéz helyzetbe került magyar termelők értékesítési lehetőségei.

A VOLÁNBUSZ Zrt. május 16-tól jelentős változást tartalmazó, új menetrend bevezetését kezdeményezi a térségünkben.

A szolgáltató tájékoztatója a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés időpontjáról az egyes övezeteknek megfelelően.

A 2020. április 24-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 7. számának elektronikus kiadása.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság személyes ügyfélfogadása átmeneti időre szünetel, a hatósági eljárás lefolytatása iránti kérelmeket elektronikus úton és postai kézbesítéssel lehet előterjeszteni.

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Várszegi Ferencné zirci polgárt Ottó Péter polgármester.

Május 7-én 13.00 és 18.00 óra között Zirc város teljes területén gázszünet várható az éves tervszerű karbantartás miatt - tájékoztatta önkormányzatunkat az E.ON ügyfélszolgálata.

Több mint ötvenen nyújtották segítő kezüket a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete által szervezett véradáson.