Hírek

Életükkel, munkájukkal példaként állíthatók az emberek elé, ezért Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének Emberi Kapcsolatok Bizottsága a Zirc Város Elismerő Oklevelet adományozta Hevesiné Németh Mariann, Rábai József és Magyar István részére.

A harmincötödik életévüket betöltött labdarúgók számára rendeztek teremtornát a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téri tornatermében.

Népes mezőnnyel került megrendezésre a nyugdíjasok hagyományos sakk- és keresztrejtvényfejtő versenye Zircen. A rendezvénynek a városi könyvtár adott otthont.

Második alkalommal rendezték meg a „Sport Legyen A Tied!” sportág-népszerűsítő programot a Veszprém Arénában. A sportlövészetet ezúttal is a zirciekre bízták.

Az Országos Katolikus Karitász által a katolikus templomokban meghirdetett húsvéti „tartós élelmiszer” gyűjtés a koronavírus-járvány miatt elmaradt, de a Zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoportja a korábbi évekhez hasonlóan idén is gondoskodott a rászorultjairól, segítségükre a zirci óvodai és bölcsődei dolgozók voltak.

Ácson rendezték meg a hétvégén a II. Görgey Artúr Kupa lövészverseny országos döntőjét, melyen az MTTSZ Területi Klub Zirc növendékei is érdekeltek voltak iskolájuk színeiben.

Vattacukor, lufi, pörgő kötelek, zene, tánc, sárkányt eregető gyerekek. Színes, hangulatos délutánt varázsoltak a szervezők május utolsó szombatján, a Városi Gyermeknapon.

A közelmúltban elhunyt Pell Rudolfra, Zirc Város Díszpolgárára emlékezünk

2020. március 27-én, életének 92. évében, türelemmel viselt, hosszú betegsége után elhunyt Pell Rudolf, Zirc Város Díszpolgára, a Zirci ÁFÉSZ korábbi elnöke, városunk és a térség köztiszteletben álló polgára. Fotókkal, visszaemlékezésekkel tisztelgünk az emléke előtt.

Sok szép eredményt hozott a zirci lövészklub számára a szomszédvári verseny.

Lakossági fórumra várta az érdeklődőket Zirc Városi Önkormányzat, amelyen az állampolgárok szóban is megismerhették városunk stratégiai programjának tervezetét és megfogalmazhatták ezzel kapcsolatos véleményüket, észrevételeiket.

Igazi nyári hangulat jellemezte a Ritmus Tánc- és Mozgásművészeti Egyesület évzáró gálaműsorát a Reguly Antal Szakképző Iskola tornatermében.

Nyolc helyszínen több mint harminc program várta az érdeklődőket Zircen, a Múzeumok Éjszakáján. A rendezvénysorozat tíz évvel ezelőtt indult útjára városunkban.

Az idei évben is meghirdette az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma rajz- és fotópályázatát, melynek eredményhirdetésére hagyományosan a Múzeumok Éjszakáján került sor. Az alkotásokból kiállítás nyílt az intézmény saroképületének közművelődési termében.

Az udvaron a hatvanas, hetvenes évek slágerei szóltak. A kánikulától védő napernyő alatt jól esett a hűsítő ital. Különösen akkor, amikor az emberek a vérüket adták másoknak.

A 2020. április 24-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 7. számának elektronikus kiadása.

Zirc város közrendvédelmi, közlekedésrendészeti és bűnügyi munkájának eredményességét szolgáló példaértékű vezetői tevékenysége elismeréseként a Köztársaság Elnöke Magyar Bronz Érdemkereszt kitüntetést adományozott Komenda József címzetes rendőr főtörzs-zászlós, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság Veszprémi Rendőrkapitányság Zirci Rendőrőrse Közrendvédelmi Alosztályának szolgálat-irányító parancsnoka részére.

A világpolitika aktuális kérdéseiről tartott előadást Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő, közgazdász, egyetemi tanár, a hadtudományok kandidátusa Zircen.

Kilencvenedik születésnapja alkalmából köszöntötte Várszegi Ferencné zirci polgárt Ottó Péter polgármester.