A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

A 2020. február 28-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 4. számának elektronikus kiadása.

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló rendelet alapján 2020. január 22-től változtak a szabadtéri tűzgyújtás, az égetés szabályai.

2020. március 2. napjától megszűnt az építésügyi ügyintézés a Zirci Közös Önkormányzati Hivatalban. A Zirci Járás területén az építésügyi hatósági hatáskörben a Veszprém Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Építésfelügyeleti Főosztálya jár el. A részletes tájékoztatóért kattintson tovább.

Immár hagyományosan városunk adott otthont a Nyugdíjasklubok megyei sakk- és rejtvényfejtő versenyének, mely az első rendezvénye az esztendőben a Nyugdíjasok „Életet az Éveknek” Veszprém Megyei Egyesületnek.

Harmadik alkalommal szervezte meg a Zirci Fidesz Csoport jótékonysági bálját, melyen ezúttal a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola részére gyűjtöttek. Az adomány ünnepélyes átadására az „F” épületben került sor.

Önkormányzatok, szakmai és civil szervezetek, társulások, vállalkozások egyaránt elnyerhetik a "Városmarketing gyémánt" védjegyet a szakmailag színvonalas marketing tevékenységükkel. Május 22-ig lehet pályázni a Magyar Marketing Szövetség elismerésére.

Ottó Péter polgármester tájékoztatója

Kezdetét vette a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház felújítása, mely a „Komplex turisztikai fejlesztés Zircen” elnevezésű projekt fő elemét képezi. Új terek jönnek létre, korszerű körülmények közé kerül városunk egyik nevezetessége.

Szűcs István Miklós okl. képzőművész előadásának írásos kivonata az előadó szerzőségében a huszadik század két kiemelkedő festőművészéről, Barcsay Jenőről és Czóbel Béláról.

Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma az idei évben is csatlakozott a Beporzók Napjához, melyet minden évben március 10-én tartanak.

A március 11-én meghozott kormányrendeletet figyelembe véve a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Igazgatósága által szervezett Mobil Értékesítési Pont szolgáltatás bizonytalan ideig felfüggesztésre kerül, így a Babakötvény-vásárlási és Start-értékpapírszámla nyitási lehetőséggel kapcsolatban március 23-ra meghirdetett kihelyezett ügyfélfogadás is elmarad Zircen, amiért az érdeklődők megértését kéri a megyei igazgatóság.

– 1848 öröksége utat mutat a függetlenség, a szabadság, az ország átalakítása, felemelése irányába. Minden jó érzésű magyar ünnepel március 15-én, ha máshogy nem, a szívében. A forradalom és a szabadságharc egyszerre szimbolizálja az ország függetlenségét és az egyéni szabadságot.

A 2020. március 13-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 5. számának elektronikus kiadása.

Háború zajlik a világban, Magyarországon is, így mi zirciek is harcosai vagyunk a koronavírus elleni küzdelemnek. A jelenleg folyó koronavírus elleni védekezés és annak vezetése erősen hasonlítható egy katonai konfliktus megvívásának jellemzőihez.

A Veszprém Megyei Kormányhivatal Zirci Járási Hivatalának tájékoztatója.

Több mint 100 új munkahely létesül Veszprémben, a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet területén. A személyi állomány toborzását megkezdték, várják azokat a 18. életévüket betöltött jelentkezőket, akik fegyveres biztonsági őrként, rendvédelmi alkalmazottként, vagy hivatásos állományba szeretnének felvételt nyerni.

A Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet a járvány magyarországi helyzetéhez és saját lehetőségeihez aktualizált járóbeteg-ellátási rendet vezet be, melyet hetente aktualizál a vészhelyzet megszűntéig. Kérik, hogy csak sürgős esetekben vegyék igénybe a szakrendeléseket. A főigazgató közleménye és rendelés időpontok március 23. és 27. között.

2020. március 25-től a Volánbusz minden helyközi járata további intézkedésig a tanítási szünet idején érvényes menetrend szerint közlekedik.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság, valamint a megyei egyenlőbánásmód-referensek személyes ügyfélfogadása a járványügyi helyzetre tekintettel átmeneti időre szünetel.

A járványügyi helyzetre való tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében hozott új, rendkívüli intézkedés értelmében március 23-tól készpénzmentessé vált a jegyvásárlás a Volánbusz valamennyi járatán.

A segítő kezekre mindig szükség van, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ Ady Endre utcai épületében „szájmaszk-varró műhellyé” alakult át a foglalkoztató-terem, hogy enyhítsenek napjaink egyik legfontosabb eszközének hiányán. A karácsonyi jótékonysági vásárból befolyt pénzt tartós élelmiszerekre fordították.

Mély fájdalommal tudatjuk, mindazokkal, akik ismerték, szerették, tisztelték, hogy türelemmel viselt, hosszú betegsége után PELL RUDOLF, Zirc Város Díszpolgára 2020. március 27-én, életének 92. évében örökre megpihent.

Korszerűsítést hajt végre az áramszolgáltató a hálózatán, ezért április 3-án 8.00 és 16.00 óra között áramszünet várható Zircen egyes helyeken. Az E.ON tájékoztatója.

Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma pályázatot hirdet Fekete István születésének 120. évfordulója alkalmából, óvodás és általános iskolás gyerekeknek.

A társasházi sormunkákat felfüggesztik és átütemezik, a kötelező ellenőrzésekre később kerül sor.

A 2020. március 27-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei hatodik számának elektronikus kiadása.