Hírek

Az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról szóló rendelet alapján 2020. január 22-től változtak a szabadtéri tűzgyújtás, az égetés szabályai.

2020. március 2. napjától megszűnt az építésügyi ügyintézés a Zirci Közös Önkormányzati Hivatalban. A Zirci Járás területén az építésügyi hatósági hatáskörben a Veszprém Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Építésfelügyeleti Főosztálya jár el. A részletes tájékoztatóért kattintson tovább.

Immár hagyományosan városunk adott otthont a Nyugdíjasklubok megyei sakk- és rejtvényfejtő versenyének, mely az első rendezvénye az esztendőben a Nyugdíjasok „Életet az Éveknek” Veszprém Megyei Egyesületnek.

Önkormányzatok, szakmai és civil szervezetek, társulások, vállalkozások egyaránt elnyerhetik a "Városmarketing gyémánt" védjegyet a szakmailag színvonalas marketing tevékenységükkel. Május 22-ig lehet pályázni a Magyar Marketing Szövetség elismerésére.

Ottó Péter polgármester tájékoztatója

Szűcs István Miklós okl. képzőművész előadásának írásos kivonata az előadó szerzőségében a huszadik század két kiemelkedő festőművészéről, Barcsay Jenőről és Czóbel Béláról.

Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma az idei évben is csatlakozott a Beporzók Napjához, melyet minden évben március 10-én tartanak.

A 2020. március 13-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 5. számának elektronikus kiadása.

Háború zajlik a világban, Magyarországon is, így mi zirciek is harcosai vagyunk a koronavírus elleni küzdelemnek. A jelenleg folyó koronavírus elleni védekezés és annak vezetése erősen hasonlítható egy katonai konfliktus megvívásának jellemzőihez.

Több mint 100 új munkahely létesül Veszprémben, a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet területén. A személyi állomány toborzását megkezdték, várják azokat a 18. életévüket betöltött jelentkezőket, akik fegyveres biztonsági őrként, rendvédelmi alkalmazottként, vagy hivatásos állományba szeretnének felvételt nyerni.

A Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet a járvány magyarországi helyzetéhez és saját lehetőségeihez aktualizált járóbeteg-ellátási rendet vezet be, melyet hetente aktualizál a vészhelyzet megszűntéig. Kérik, hogy csak sürgős esetekben vegyék igénybe a szakrendeléseket. A főigazgató közleménye és rendelés időpontok március 23. és 27. között.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság, valamint a megyei egyenlőbánásmód-referensek személyes ügyfélfogadása a járványügyi helyzetre tekintettel átmeneti időre szünetel.

A járványügyi helyzetre való tekintettel, az utasok és az autóbusz-vezetők védelmében hozott új, rendkívüli intézkedés értelmében március 23-tól készpénzmentessé vált a jegyvásárlás a Volánbusz valamennyi járatán.

A segítő kezekre mindig szükség van, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ Ady Endre utcai épületében „szájmaszk-varró műhellyé” alakult át a foglalkoztató-terem, hogy enyhítsenek napjaink egyik legfontosabb eszközének hiányán. A karácsonyi jótékonysági vásárból befolyt pénzt tartós élelmiszerekre fordították.

Mély fájdalommal tudatjuk, mindazokkal, akik ismerték, szerették, tisztelték, hogy türelemmel viselt, hosszú betegsége után PELL RUDOLF, Zirc Város Díszpolgára 2020. március 27-én, életének 92. évében örökre megpihent.

Az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma pályázatot hirdet Fekete István születésének 120. évfordulója alkalmából, óvodás és általános iskolás gyerekeknek.

A 2020. március 27-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei hatodik számának elektronikus kiadása.