Hírek

Zirc városát érintő, közel ötven millió forintos beruházási csomagról tartott sajtótájékoztatót Ottó Péter polgármester és dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője. A fejlesztések az önkormányzati konyhát és a Reguly-múzeumot érintik.

Az általános iskolai konyha fejlesztésével és az új tanuszoda kivitelezésével kapcsolatos döntést is hozott a képviselő-testület ez évi első rendes ülésén. A volt zeneiskola épületét értékesítésre jelöli ki az önkormányzat.

Bár a naptári télből és a síszezonból már kifelé megyünk, Szirbek József zirci lakos magángyűjteménye évszaktól függetlenül különleges lehet a síbarátoknak és a régiségek iránt érdeklődőknek, nem utolsósorban értékeink tára is gyarapodott ezzel.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság februári ügyfélfogadási helyei és időpontjai.

Nyolcadik alkalommal rendezte meg Zirc Városi Önkormányzat a Bányász Emlékkupa teremlabdarúgó-tornát. A versenynek a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téri tornaterme adott helyet.

Az idei évben először ülésezett a Zirci Járás Önkormányzati Társulás Tanácsa, amely többek között a 2020. évi költségvetéssel kapcsolatos határozatot is meghozta. A Zirc és Lókút Óvodatársulás Társulási Tanácsa is ülést tartott, költségvetésről, beiratkozási időpontokról, nyári nyitvatartásról határoztak a tanácstagok.

A 2020. február 13-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 3. számának elektronikus kiadása.

A Zirci Közös Önkormányzati Hivatal biztosított helyet a Veszprém Megyei Felzárkózási Fórum soron következő Munkacsoport-ülésének.

Zirc Városi Önkormányzat tulajdonában álló, Zirc 2359/2/A/4 hrsz.-ú, Zirc, Győri utca 14. földszint 4. szám alatti 45 m2 alapterületű lakóingatlan értékesítésére

A képviselő-testület rendkívüli ülésén kiválasztotta a kivitelezőt a Reguly-múzeum épületének belső felújítására, vendéglátóegység kialakítására.

A VOLÁNBUSZ Zrt. tájékoztatója az autóbusz-közlekedésben 2020. március 1-jétől életbelépő változásokról.

Február 20-án töltötte be 95. életévét Németh Istvánné zirci lakos. Ebből az alkalomból köszöntötték őt születésnapján városunk vezetői, Ottó Péter polgármester és Hellebrandt Ferenc alpolgármester.

Teqballozhatnak a diákok a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolájában, és mások is igénybe vehetik a játékasztalt. A sportág világbajnoki ezüstérmese, Szolga Máté tartott bemutatót egy rendhagyó testnevelésóra keretében.

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek Zircen

– Nézzenek egymásra, mert elszántsággal és elégtétellel tölthet el minket az a tény, hogy itt vagyunk, együtt vagyunk, és ezt szabadon megtehetjük több mint fél évszázados elnyomatás, hallgatási parancs és zsarolás után. Diadalmas nap ez, hiszen nyíltan emlékezhetünk.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének februári ülésén 3 244 millió forint összegben elfogadásra került a város idei költségvetése.