A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Zirc városát érintő, közel ötven millió forintos beruházási csomagról tartott sajtótájékoztatót Ottó Péter polgármester és dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője. A fejlesztések az önkormányzati konyhát és a Reguly-múzeumot érintik.

Tizedik alkalommal került megrendezésre a Zirci Farsangoló Bál a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolájának tornacsarnokában.

Az általános iskolai konyha fejlesztésével és az új tanuszoda kivitelezésével kapcsolatos döntést is hozott a képviselő-testület ez évi első rendes ülésén. A volt zeneiskola épületét értékesítésre jelöli ki az önkormányzat.

Bár a naptári télből és a síszezonból már kifelé megyünk, Szirbek József zirci lakos magángyűjteménye évszaktól függetlenül különleges lehet a síbarátoknak és a régiségek iránt érdeklődőknek, nem utolsósorban értékeink tára is gyarapodott ezzel.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság februári ügyfélfogadási helyei és időpontjai.

Nyolcadik alkalommal rendezte meg Zirc Városi Önkormányzat a Bányász Emlékkupa teremlabdarúgó-tornát. A versenynek a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téri tornaterme adott helyet.

Az idei évben először ülésezett a Zirci Járás Önkormányzati Társulás Tanácsa, amely többek között a 2020. évi költségvetéssel kapcsolatos határozatot is meghozta. A Zirc és Lókút Óvodatársulás Társulási Tanácsa is ülést tartott, költségvetésről, beiratkozási időpontokról, nyári nyitvatartásról határoztak a tanácstagok.

December elején hirdette meg Hóolvasó elnevezésű olvasópályázatát a Békefi Antal Városi Könyvtár tizennégy év alatti gyermekek számára. A pályázat lezárult, a szervező intézmény kihirdette az eredményeket.

A 2020. február 13-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 3. számának elektronikus kiadása.

Közel kilenc millió forintos képzési támogatást nyert el a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma az Arconic Alapítvány pályázatán.

A Zirci Közös Önkormányzati Hivatal biztosított helyet a Veszprém Megyei Felzárkózási Fórum soron következő Munkacsoport-ülésének.

A bankkártyás internetes csalások megelőzésére hívja fel a figyelmet a Veszprémi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési hírlevelében, mely a közelgő bűncselekmények áldozatainak világnapja kapcsán is aktuális. Veszélyes szokás alakult ki egyes autóvezetők körében, így számukra az előzéssel, leállással kapcsolatban a KRESZ egyes szabályait is idézik.

Zirc Városi Önkormányzat tulajdonában álló, Zirc 2359/2/A/4 hrsz.-ú, Zirc, Győri utca 14. földszint 4. szám alatti 45 m2 alapterületű lakóingatlan értékesítésére

Az Újévi Sporthíradó vendége a DEVM Kézilabda Alapítvány Zirci Csoportja

Öt évvel ezelőtt indult be a kézilabda-utánpótlásnevelés Zircen a veszprémi székhelyű Diákok Egészségéért, Veszprém Megye Kézilabda Sportjáért Közhasznú Alapítvány keretei között. Már az óvodás kortól az általános iskolás korosztályig foglalkoznak a gyerekekkel, s a fiúk mellett lányok is szép számmal látogatják az edzéseket.

A képviselő-testület rendkívüli ülésén kiválasztotta a kivitelezőt a Reguly-múzeum épületének belső felújítására, vendéglátóegység kialakítására.

A VOLÁNBUSZ Zrt. tájékoztatója az autóbusz-közlekedésben 2020. március 1-jétől életbelépő változásokról.

Az Újévi Sporthíradó vendége a Balaton Vízilabda Klub

Már öt éve jelen van a balatonfűzfői székhelyű Balaton Vízilabda Klub városunkban. Az edzések számát ugyan kényszerű oknál fogva csökkentették, de továbbra is látogatják a foglalkozásokat a zirci gyerekek, a korosztályos csapatokba pedig beépült, sőt meghatározó játékossá vált több olyan fiatal, aki a Tanuszodában kezdte a vízilabdát.

Február 20-án töltötte be 95. életévét Németh Istvánné zirci lakos. Ebből az alkalomból köszöntötték őt születésnapján városunk vezetői, Ottó Péter polgármester és Hellebrandt Ferenc alpolgármester.

Teqballozhatnak a diákok a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolájában, és mások is igénybe vehetik a játékasztalt. A sportág világbajnoki ezüstérmese, Szolga Máté tartott bemutatót egy rendhagyó testnevelésóra keretében.

Épp hogy csak elfértek a közösségi helyiségben, olyan sokan eljöttek a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ Idősek Klubjának farsangi rendezvényére.

Magyar-amerikai közös gyakorlatra készül a Magyar Honvédség, ezért felhívással fordulnak a lakossághoz.

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek Zircen

– Nézzenek egymásra, mert elszántsággal és elégtétellel tölthet el minket az a tény, hogy itt vagyunk, együtt vagyunk, és ezt szabadon megtehetjük több mint fél évszázados elnyomatás, hallgatási parancs és zsarolás után. Diadalmas nap ez, hiszen nyíltan emlékezhetünk.

A Magyar Államkincstár rendkívüli Babakötvény-vásárlási és Start-értékpapírszámla nyitási lehetőséget biztosít. Ezzel kapcsolatban a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Igazgatósága kihelyezett ügyfélfogadást tart Zircen, a Városháza (Március 15. tér 1.) emeleti kistárgyalójában március 23-án (hétfőn) 12.30 és 15.30 között. A plakáthoz mellékelünk egy tájékoztatót a Start-értékpapírszámláról.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének februári ülésén 3 244 millió forint összegben elfogadásra került a város idei költségvetése.

1945. február 28-án, szinte a II. világháború utolsó pillanataiban német nyomásra a nyilas vezetés elhurcolta a zirci járás leventéit (mintegy 800 főt, köztük 49 fő zirci leventét) azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy további gyorsított kiképzés után a Hitler-Jugendhez hasonlóan, még bevethessék őket a fasiszta uralom alól felszabadító csapatok elleni végső harcokban.