A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Az Idősek Klubja tartalmas programkínálattal várja az érdeklődőket Bajcsy-Zsilinszky utcai épületében.

Rubik-kockát tartott a kezében Ottó Péter polgármester Újévi Fogadásán, majd továbbadta a vendégeknek, hogy próbálják kirakni azt. A vetítővászonról az elmúlt évek emlékezetes pillanatai; fejlesztések, események, eredmények, sportsikerek peregtek.

Kiemelkedően hasznos munkája, a város értékeinek növelése érdekében kifejtett tevékenységéért Zirc Város Elismerő Oklevelét vehette át az önkormányzattól Kapros Kósa Edit divattervező, gobelinművész, az „Ők is emberek Alapítvány” elnöke. A kitüntetés átadására Zirc város polgármesterének Újévi Fogadásán került sor.

Kiemelkedően hasznos munkája, a város értékeinek növelése érdekében kifejtett tevékenységéért Zirc Város Elismerő Oklevelét vehette át az önkormányzattól Müllerné Wenczel Rita. A kitüntetés átadására Zirc város polgármesterének Újévi Fogadásán került sor.

Kiemelkedően hasznos munkája, a város értékeinek növelése érdekében kifejtett tevékenységéért Zirc Város Elismerő Oklevelét vehette át az önkormányzattól Bittmann Károly. A kitüntetés átadására Zirc város polgármesterének Újévi Fogadásán került sor.

A tavalyi esztendőt átszőtték a Reguly Antalra emlékező programok, hiszen a néprajztudós-nyelvész születésének 200. évfordulóját ünnepeltük. A jubileumon kívül is voltak azért örömteli pillanatok Zirc város óévében, melyek közül összeválogattunk néhányat önkormányzatunk fotóarchívumából, ezzel kívánva mindenkinek eredményekben gazdag, boldog új esztendőt.

Zirc Városi Önkormányzat megbízásából a tervezők elkészítették Zirc Város Településfejlesztési Koncepciója és a Településrendezési eszközök teljes felülvizsgálatának véleményezési anyagát.

A 2020. január 16-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 1. számának elektronikus kiadása.

Ötször törték fel a ládáját, elveszett, elrabolták, elásták, menekítették tatár és török elől, utazott légtérben, szekéren, vonaton. Tizenegyszer fordult meg külföldön.

Zirc Városi Önkormányzat Zirc Város összehangolt fejlesztése érdekében településfejlesztési fórumsorozatot indít. A fórumsorozat részeként lakossági fórumra hívunk minden érintett zirci polgárt, gazdasági, egyházi és társadalmi szervezetet.


Zirc Városi Önkormányzat tájékoztatja a zirci vállalkozásokat, hogy a Zirc 07/12 hrsz-ú ingatlanon iparterület-fejlesztésre pályázati támogatást nyert. Előzetes igényfelmérést végzünk azon vállalkozások körében, akik fejlesztési céljai között szerepel új telephely kialakítása, de ahhoz még megfelelő területtel nem rendelkeznek.

Több mint 260 millió forintos pályázati támogatást nyert el Zirc Városi Önkormányzat iparterület-fejlesztésre. Közös sajtótájékoztatón jelentette be mindezt Ottó Péter polgármester, dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője és Hellebrandt Ferenc alpolgármester.

Adatvédelemhez kapcsolódó prevenciós tanácsokkal szolgál és az "unokázós" csalások megelőzésére hívja fel a figyelmet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési hírlevelében.

A Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ Idősek Klubja változatos programokat kínál megújult Bajcsy-Zsilinszky utcai épületében. Többek között játék, torna, sütés-főzés várja az érdeklődőket, tavaly októberben pedig beindult a Horgoló Klub.

Boross László fotográfiáiból nyílt kiállítás a Városházán „A varázslatos Vietnam” címmel, az „Egzotikus világok” sorozat részeként.

A németajkú lakosság 1948. évi kitelepítéséről tartott előadást Répás József zirci lakos, helytörténet-kutató a Városházán, a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület szervezésében, a tragikus történelmi esemény hetvenkettedik évfordulóján.

Hogyan írjak arról, hogy nincs többé? Hogy kezdjek neki? Hol keressem a szavakat hozzá?

A 2020. január 30-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei második számának elektronikus kiadása.