Hírek

A 2019. november 28-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 22. számának elektronikus kiadása.

Igazán szép és lélekben felemelő eseménnyel vette kezdetét az adventi időszak Zircen.

A véradásnak egyre nagyobb szerepe lesz, mert a jövőben sokkal nagyobb lehetőségek nyílnak a vérrel történő gyógyítás terén. Mindez azt is jelenti, hogy meg kell tartanunk ezt a jó tulajdonságunkat, az adakozóképességet, segítőkészséget.

Az MTTSZ Területi Klub Zirc sportlövői újabb kiemelkedő eredményeket értek el. Horváth Bálint a Postaverseny országot döntőjét nyerte meg, Panyi Kinga a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságon állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

Zúgtak a harangok az apátság udvarában, gyermekkezek őrizték a mécsesek lángját, Csendes éjről mesélő hegedűmuzsika járta át a várakozás pillanatait. Meggyúlt a második gyertya Zirc városának óriás adventi koszorúján.

Menetrend-változásokat vezet be a VOLÁNBUSZ Zrt. 2019. december 15-től, az aktuális helyközi bérletek érvényessége pedig január 7-ig meghosszabbításra kerül.

Kiosztotta a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete a rászorulóknak a karácsonyi csomagokat. Összesen nyolcvanöt helyre jutott el a segítség.

Szép eredményekkel – köztük több dobogós helyezéssel – tértek haza az MTTSZ Területi Klub Zirc versenyzői a Sportlövő Diákolimpia és a Tehetségkutató országos döntőjéről. Mindkét versenynek Székesfehérvár adott otthont most hétvégén.

A fenntarthatóság jegyében szervezte meg Karácsonyi Ajándékkészítő Hétvégéjét a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház.

A gyalogosok, kerékpárosok láthatóságának fontosságára hívja fel a figyelmet a Veszprémi Rendőrkapitányság aktuális hírlevelében. Vagyonvédelmi mustrát is készítettek a zsebtolvajok ellen.

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumban december 16-án került megrendezésre az Európai Mobilitási Hét záró rendezvénye, melyre önkormányzatunk is meghívást kapott.

Az év végi ünnepek és a téli tanítási szünet idején a helyközi autóbuszok a megszokottól eltérően közlekednek. A VOLÁNBUSZ Zrt. értesítése a módosított menetrendről.