A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Dél-Tirolban töltötték háromhetes mobilitási gyakorlatukat a zirci PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolájának szakács tanulói az Erasmus+ program keretében.

A 2019. november 28-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 22. számának elektronikus kiadása.

Az első advent tulajdonképpen beteljesedett. Jézus Krisztus eljött, hogy közösségben legyünk vele, és a szeretet átalakítja az embereknek a szívét, átalakítja a mi életünket.

Igazán szép és lélekben felemelő eseménnyel vette kezdetét az adventi időszak Zircen.

A véradásnak egyre nagyobb szerepe lesz, mert a jövőben sokkal nagyobb lehetőségek nyílnak a vérrel történő gyógyítás terén. Mindez azt is jelenti, hogy meg kell tartanunk ezt a jó tulajdonságunkat, az adakozóképességet, segítőkészséget.

A Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ december 9. és 13. között jótékonysági vásárt szervez a Segítő Kezek Házában, az ott készült termékekből, kedvezményes áron.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság ügyfélfogadása. Zircen december 5-én 9.00 és 13.00 között várják az ügyfeleket a Zirci Közös Önkormányzati Hivatalban.

Önkéntes Program az Országos Mentőszolgálatnál

Az MTTSZ Területi Klub Zirc sportlövői újabb kiemelkedő eredményeket értek el. Horváth Bálint a Postaverseny országot döntőjét nyerte meg, Panyi Kinga a Magyar Egyetemi – Főiskolai Országos Bajnokságon állhatott fel a dobogó legmagasabb fokára.

A Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola kiemelkedő eredményeket ért el Városlődön, a 24. alkalommal megrendezett Kulturwettbewerb német nemzetiségi kulturális találkozón.

Szemtanúi lehettek a gyerekek egy csínynek a Városházán, de figyelmeztették a Jó Tündért, ezért meg is kapták hamarosan jól megérdemelt jutalmukat.

Fellépőruhákkal támogatta a Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola alakulóban lévő nemzetiségi tánccsoportját. A hivatalos átadóra az általános iskola „F” épületében került sor.

Zúgtak a harangok az apátság udvarában, gyermekkezek őrizték a mécsesek lángját, Csendes éjről mesélő hegedűmuzsika járta át a várakozás pillanatait. Meggyúlt a második gyertya Zirc városának óriás adventi koszorúján.

– Magyartanárként mindig is fontosnak tartottam, hogy minden zirci diák úgy kerüljön ki az általános iskolából, hogy tudja: Reguly Antalra büszke lehet, hiszen a tudós városunkból indult hatalmas útjára, munkájára.

Menetrend-változásokat vezet be a VOLÁNBUSZ Zrt. 2019. december 15-től, az aktuális helyközi bérletek érvényessége pedig január 7-ig meghosszabbításra kerül.

Kiosztotta a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete a rászorulóknak a karácsonyi csomagokat. Összesen nyolcvanöt helyre jutott el a segítség.

Szép eredményekkel – köztük több dobogós helyezéssel – tértek haza az MTTSZ Területi Klub Zirc versenyzői a Sportlövő Diákolimpia és a Tehetségkutató országos döntőjéről. Mindkét versenynek Székesfehérvár adott otthont most hétvégén.

Vecsey Katalin református lelkész ünnepi gondolatainak kíséretében került sor a harmadik gyertya meggyújtására az óriás adventi koszorún.

A fenntarthatóság jegyében szervezte meg Karácsonyi Ajándékkészítő Hétvégéjét a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház.

Termékenységmágia, jóslások, tésztadagasztás, elsősegély-nyújtás, lövészet, könyvkötészet – mindez egy helyen, a Művelődési Házban, amely kitárta kapuit a nagyvilág előtt, megmutatta sokszínűségét a „lakók” aktív közreműködésével.

Csoportunk másfél éve működik a „Minden, ami család!” mottó jegyében. Hivatalos megalakulásunk egy országos hálózat keretében 2019 februárjában, a Művelődési Házban tartott farsangi rendezvényünkön történt.

A szelektív hulladékgyűjtő szigeteken tapasztalt kaotikus állapotok miatt Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete úgy döntött, hogy a városközponti tömbházas lakóingatlanok kivételével felszámolja a szigeteket, és más megoldást talál a szelektív hulladékgyűjtésre.

A gyalogosok, kerékpárosok láthatóságának fontosságára hívja fel a figyelmet a Veszprémi Rendőrkapitányság aktuális hírlevelében. Vagyonvédelmi mustrát is készítettek a zsebtolvajok ellen.

A Hatóság a következő helyeken és időpontokban tart ügyfélfogadást a jövő év első hónapjában.

Az Innovációs és Technológiai Minisztériumban december 16-án került megrendezésre az Európai Mobilitási Hét záró rendezvénye, melyre önkormányzatunk is meghívást kapott.

Nem öltözött fehérbe a táj, mégis találkozhattak a gyerekek hóemberrel. Két angyal sürgött-forgott az ünnepi díszekbe öltöző házban, mely sok vendéget várt. Karácsonyi zene szólt, a fenyő alatt, dobozokba rejtve az emberek szeretete tornyosult.

A 2019. december 19-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 23. és 24. összevont számának elektronikus kiadása.

Az év végi ünnepek és a téli tanítási szünet idején a helyközi autóbuszok a megszokottól eltérően közlekednek. A VOLÁNBUSZ Zrt. értesítése a módosított menetrendről.

Karácsony előtt egyfajta ajándékként is felfogható a véradás. Nem tudjuk, hogy ki kapja az ajándékot, de az biztos, hogy szükség van rá és jó helyre kerül.

Városunk egyike azon helyszíneknek a megyében, ahol konzorciumi együttműködésben hulladékudvar létesülhet.

Az ünnepi felfokozott tudatállapotban, a sűrű napokban keressünk időt, csöndet a megállásra, figyeljünk a belső hangra, hogy mire hív minket.