A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

2019. november 4-én az esti szentmisét követően az Apátság udvarában gyülekeztek azok, akik egy-egy mécsessel kezükben az 56’-os emlékkőhöz vezető séta után fejet hajtottak az 1956-os hősök és mártírok előtt.

Környékbeli általános iskolák felső tagozatosai számára hirdették meg, végül három megyéből is érkeztek csapatok a jubiláló, immár tizenötödik alkalommal megrendezett zirci természetismereti vetélkedőre.

A közelmúltban folytatódott a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium és a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola kapcsolatán alapuló Barátság Kupa versenysorozat. Ötödik alkalommal látogatott el iskolánk delegációja Erdélybe, hogy a sport által tovább erősítse a határokat nem ismerő barátságot.

A szociális területen dolgozókat köszöntötte Zirc városa és a Zirci Ciszterci Apátság a Szociális Munka Napja alkalmából. Az ünnepségre a Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontjának Gobelin-termében került sor a Szent Bernát Idősek Otthona és Zirc Városi Önkormányzat közös szervezésében.

A 2019. november 14-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 21. számának elektronikus kiadása.

Hetedik alkalommal rendezte meg Jótékonysági Délutánját a Zirci Római Katolikus Plébánia Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoportja. A hívó szó ezúttal is meghallgatásra talált, sokan eljöttek és adományoztak rászoruló embertársaiknak, a műsort pedig színvonalas fellépések színesítették, gyerekek mutatták meg tehetségüket.

Az E.ON Ügyfélszolgálati Kft. felkérésére tájékoztatjuk az érintett lakosságot, hogy a közüzemi áramhálózaton végzendő karbantartási, felújítási munkálatok következtében áramszünet várható egyes zirci utcákban.

2019. december 15-től a VOLÁNBUSZ Zrt. a következő Zircet érintő menetrend-módosítások bevezetését kezdeményezi a szolgáltatást megrendelő Minisztériumnál. A tervezett módosításokkal kapcsolatban véleményt lehet nyilvánítani.

Lassan egy éve, hogy a Zirci Országzászló Alapítvány felavatta Fekete István emlékművét a Rákóczi téren. Most egy kiadványba foglalták össze a szobor-állítás történetét a gondolattól az avatásig.

Elnököt, alelnököt és bizottsági tagokat is választott a Zirci Járás Önkormányzati Társulásának Tanácsa a legutóbbi önkormányzati választásokat követő első ülésén.

Reguly-napot tartott a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola abból az alkalomból, hogy idén ünnepeljük a névadó születésének 200. évfordulóját. Sportos, játékos és ismeretterjesztő feladatok vártak a diákságra.

Rendeleteket vizsgált felül és önkormányzati ingatlanokkal kapcsolatos döntéseket is hozott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete novemberi rendes ülésén.

A selmeci hagyományokat bemutató bányászati kiállítás nyílt a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházban.

Az MTTSZ Területi Klub az idei évben is megrendezte a nagy hagyományokkal rendelkező Zirc Kupa lövészversenyt. Házigazdához méltón szerepeltek, hiszen megnyerték a csapatversenyt és egyéniben is előkelő helyeken végeztek sportlövőink.

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. felhívja a figyelmet, hogy az üzemi vadászterületén szervezett társas vadászatok miatt az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló törvény alapján erdőlátogatási korlátozást vezet be.