A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Zircet választotta tervezési célpontjául a Budapesti Műszaki Egyetem Ipartanszéke. A fővárosból érkező küldöttséget – a diákokat és tanáraikat – Ottó Péter polgármester köszöntötte és ismertette városunk történelmi múltját.

Rendkívüli ülést tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete, melyen városunk fejlődését szolgáló projektekkel, támogatással kapcsolatos döntések születtek.

Az MTTSZ Területi Klub Zirc megnyerte a Céllövész Emlékversenyt Baján, eredményes sportfoglalkozást bonyolított le nyáron a zánkai Erzsébet-táborban, most pedig már készülnek lövészeink a soron következő megmérettetésekre.

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc mártírjaira emlékezett Zirc városa az Aradi Vértanúk Emléknapjának 170. évfordulóján.

„Dimenziók” címmel nyílt kiállítása a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének Szegeden, a Regionális Összművészeti Központban, melyen Szűcs István Miklós okleveles képzőművész, városunk díszpolgárának alkotásai is láthatók.

Idén hetedik alkalommal rendeztük meg – a Múzeumok Őszi Fesztiválja kezdőprogramjaként – az általános iskolás korosztálynak szóló aszfaltrajz-versenyünket a múzeum saroképülete előtti zsákutcában.

"Őszköszöntő" túráira várta a Bakonyt és a kirándulni szeretőket a Művelődési Ház.

Szeptember 30. és október 6. között gazdag programkínálattal várta az érdeklődőket a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB.

Szeptember 27-én az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumában, az országos programsorozat részeként, idén harmadik alkalommal rendezték meg a Kutatók Éjszakáját.

A 2019. október 11-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 19. számának elektronikus kiadása.

A szépkorú polgárokat köszöntötte Zirc városa az Idősek Világnapjához kapcsolódóan. Zsúfolásig megtelt a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolájának ebédlője.

„A nappali lepkék színpompás világa” címmel nyílt kiállítás Dietzel Gyula emlékére az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának SarokGalériájában.

Negyedik ciklusát kezdheti meg városunk élén Ottó Péter az október 13-án lezajlott önkormányzati választás eredményeként. A képviselőválasztáson öt Fidesz-KDNP jelölt és három független jelölt került be a képviselő-testületbe.

Második alkalommal rendezte meg Egészségnapját a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde az egészséges táplálkozás népszerűsítésének érdekében.

Ünnepélyes keretek között mutatták be a Városházán Müller Anikó 18. Zirc anno… helytörténeti naptárát, mely az újraalapítást követő időszakot meséli el.

Folytatódik a rendőrségi bűnmegelőzési program, melyre várják az érdeklődőket.

Idén is részt vesz városunk a Nemzeti Vágtán, amely október 19-20-án kerül megrendezésre Budapesten.

Városunk volt az indulóállomása a Megyefutás második napjának. Mindhárom zirci iskola csatlakozott a mozgást népszerűsítő sporteseményhez.

Kiemelkedően szerepelt a Bakony a hétvégén megrendezett Nemzeti Vágtán. Zirc lovasa döntőbe jutott, a Kishuszár-vágtát Csetény nyerte, a standszépségversenyben pedig – immár harmadik alkalommal – első helyezett lett városunk.

Zirc Városi Önkormányzat együttműködő partnerként vesz részt az Országos Városmarketing Verseny szervezésében. Városunkról két egyetemista csapat készít pályamunkát, melynek témája a „Turisztikai Desztináció Marketing” fejlesztési és marketing stratégiái, gyakorlati megoldások kidolgozása a város sikeres, fenntartható turizmusrendszerének érdekében. Munkájukhoz a lakosság segítségére is számítanak.


„Reguly nyomában” címmel, a Reguly Antal születésének 200. évfordulója alkalmából meghirdetett vetélkedő második fordulójára került sor városunkban.

A Városházán átadásra kerültek a polgármesteri és képviselői megbízólevelek az október 13-án lezajlott önkormányzati választások eredményeként.

– 1956. október 23-a örökké élni fog a szabad emberek és nemzetek emlékezetében. E nap a bátorság, az öntudat, a győzelem napja volt. A történelem kezdete óta nincs még egy nép, amely világosabban megmutatja az ember csillapíthatatlan vágyát a szabadság iránt, bármily kicsi is a siker esélye és bármily nagy is az áldozat, amit követel.

Ünnepélyes keretek között megalakult Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2019–2024-es ciklusra. Megtörtént az eskütétel, alpolgármesternek egyhangú szavazással Hellebrandt Ferenc képviselőt választotta a testület.

Az idei évben is kiemelkedően szerepelt a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola a Köztársaság Kupa atlétikai versenyen.

Harminc évvel ezelőtt nyerte vissza hazánk a szabadságát. Idén harmincöt éve, hogy várossá nyilvánították Zircet. A kettős jubileumot nagy sikerű Szabadságkoncerttel ünnepelte városunk, melyen fellépett többek között a Bikini együttes.

Az idei évben is városunk adott otthont a Sportlövő Diákolimpia Megyei Döntőjének. A zirci lövészklub versenyzői kiemelkedően szerepeltek, egyéniben és csapatban is többen továbbjutottak az országos döntőre.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság november hónapban a következő helyeken és időpontokban tart ügyfélfogadást.

A temetőlátogatás során ránk leselkedő veszélyek megelőzésére és az őszi közlekedéssel kapcsolatos tudnivalókra hívja fel a figyelmet a rendőrség aktuális bűnmegelőzési hírlevelében.

A környékben élő polgárok is részt vettek a lengyelországi Tarnoszynban az első világháborús felújított katonai temető felszentelésén. Koszorúval tisztelegtek a magyar hősök emlékének, több környékbeli település mellett Zirc városa gyászszalaggal adózott.

„Évszázadok kincsei Zircen” címmel nyílt kiállítás a Művelődési Ház tetőterében abból az alkalomból, hogy 35 évvel ezelőtt nyilvánították várossá Zircet.

A 2019. október 31-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 20. számának elektronikus kiadása.

Rendkívüli ülést tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete, melyen megválasztásra kerültek a szakmai bizottságok elnökei és tagjai. További napirendeket is tárgyaltak a képviselők, így például döntöttek arról, hogy pályázatot nyújtanak be az általános iskola Rákóczi téri tornatermének felújítására.