Hírek

Zircet választotta tervezési célpontjául a Budapesti Műszaki Egyetem Ipartanszéke. A fővárosból érkező küldöttséget – a diákokat és tanáraikat – Ottó Péter polgármester köszöntötte és ismertette városunk történelmi múltját.

Rendkívüli ülést tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete, melyen városunk fejlődését szolgáló projektekkel, támogatással kapcsolatos döntések születtek.

Az MTTSZ Területi Klub Zirc megnyerte a Céllövész Emlékversenyt Baján, eredményes sportfoglalkozást bonyolított le nyáron a zánkai Erzsébet-táborban, most pedig már készülnek lövészeink a soron következő megmérettetésekre.

„Dimenziók” címmel nyílt kiállítása a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének Szegeden, a Regionális Összművészeti Központban, melyen Szűcs István Miklós okleveles képzőművész, városunk díszpolgárának alkotásai is láthatók.

Idén hetedik alkalommal rendeztük meg – a Múzeumok Őszi Fesztiválja kezdőprogramjaként – az általános iskolás korosztálynak szóló aszfaltrajz-versenyünket a múzeum saroképülete előtti zsákutcában.

A 2019. október 11-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 19. számának elektronikus kiadása.

A szépkorú polgárokat köszöntötte Zirc városa az Idősek Világnapjához kapcsolódóan. Zsúfolásig megtelt a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolájának ebédlője.

Negyedik ciklusát kezdheti meg városunk élén Ottó Péter az október 13-án lezajlott önkormányzati választás eredményeként. A képviselőválasztáson öt Fidesz-KDNP jelölt és három független jelölt került be a képviselő-testületbe.

Második alkalommal rendezte meg Egészségnapját a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde az egészséges táplálkozás népszerűsítésének érdekében.

Folytatódik a rendőrségi bűnmegelőzési program, melyre várják az érdeklődőket.

Kiemelkedően szerepelt a Bakony a hétvégén megrendezett Nemzeti Vágtán. Zirc lovasa döntőbe jutott, a Kishuszár-vágtát Csetény nyerte, a standszépségversenyben pedig – immár harmadik alkalommal – első helyezett lett városunk.

„Reguly nyomában” címmel, a Reguly Antal születésének 200. évfordulója alkalmából meghirdetett vetélkedő második fordulójára került sor városunkban.

– 1956. október 23-a örökké élni fog a szabad emberek és nemzetek emlékezetében. E nap a bátorság, az öntudat, a győzelem napja volt. A történelem kezdete óta nincs még egy nép, amely világosabban megmutatja az ember csillapíthatatlan vágyát a szabadság iránt, bármily kicsi is a siker esélye és bármily nagy is az áldozat, amit követel.

Ünnepélyes keretek között megalakult Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a 2019–2024-es ciklusra. Megtörtént az eskütétel, alpolgármesternek egyhangú szavazással Hellebrandt Ferenc képviselőt választotta a testület.

Harminc évvel ezelőtt nyerte vissza hazánk a szabadságát. Idén harmincöt éve, hogy várossá nyilvánították Zircet. A kettős jubileumot nagy sikerű Szabadságkoncerttel ünnepelte városunk, melyen fellépett többek között a Bikini együttes.

Az idei évben is városunk adott otthont a Sportlövő Diákolimpia Megyei Döntőjének. A zirci lövészklub versenyzői kiemelkedően szerepeltek, egyéniben és csapatban is többen továbbjutottak az országos döntőre.

A 2019. október 31-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 20. számának elektronikus kiadása.