Hírek

2019. szeptember 2-től az Idősek Klubja ismét a Bajcsy-Zsilinszky utca 9. alatt várja a zirci lakosokat.

Egy település nagyságát nem a mérete határozza meg, hanem az ott élők lelkülete, a kultúra három pillére, a TUDOMÁNY – MŰVÉSZET – VALLÁS terén végzett napi tevékenysége. Ennek felismerésére 48 éve, Pécsett és Budapesten töltött éveim után Zircen ébredhettem.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tavasszal újraindította országos szemétgyűjtési programját „Jobb, ha el se dobod!” címmel. Az akciót folytatja a társaság, szeptember 20-án ismét várja az önkéntesek, csapatok, baráti társaságok, cégek és önkormányzatok csatlakozását a szemléletformáló kezdeményezéséhez.

Megvalósított, folyamatban lévő és tervezett beruházásokról is beszélt Ottó Péter polgármester és dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője közös sajtótájékoztatóján, Zircen.

A vakációban szerzett élményeket követően a tanévkezdés anyagi terheit is igyekezett enyhíteni a helyi karitász csoport a nehéz körülmények között élő családok számára.

A Zirci Önkormányzati Szolgáltat Központ 2019 nyarán több tábort is szervezett a járásban élő gyermekek számára, valamint részt vállalt az Önkormányzati Napközi lebonyolításában is.

Zircen első alkalommal került megszervezésre a „Bringás reggeli”, mely a Magyar Kerékpárosklub Bringázz a munkába! elnevezésű kampányának nyitóeseménye.

Ünnepélyes keretek között, a zirci testépítő pár bemutatójával egybekötve került átadásra az Alkotmány utcai sporttelepen kialakított sportpark.

A 2014–2019. közötti önkormányzati ciklus utolsó rendes ülését tartotta Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.

Városunk adott otthont a 43. Magyar Malakológus Találkozónak, amely ezúttal konferenciajelleget öltött. A megnyitóra, szakmai előadásokra a Városházán került sor.

Sajtótájékoztatón jelentette be a Verga Zrt., hogy elkezdődött a Veszprém és Zirc közötti kerékpárút építése. Ottó Péter polgármester önkormányzatunk két nyertes pályázatáról tájékoztatott, melyek jól kapcsolódnak az erdőgazdaság fejlesztéséhez.

A 2019. szeptember 27-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 18. számának elektronikus kiadása.