A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

2019. szeptember 2-től az Idősek Klubja ismét a Bajcsy-Zsilinszky utca 9. alatt várja a zirci lakosokat.

A Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház múzeumi boltjában (8420 Zirc, Rákóczi tér 10.) működő Zirc Információs Pont nyitvatartása megváltozott, szeptember 1. és október 31. között hétfőtől szombatig 09.00-17.00, vasárnap11.00-17.00 óráig várja az érdeklődőket.

A 2019. augusztus 30-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 16. számának elektronikus kiadása.

Egy település nagyságát nem a mérete határozza meg, hanem az ott élők lelkülete, a kultúra három pillére, a TUDOMÁNY – MŰVÉSZET – VALLÁS terén végzett napi tevékenysége. Ennek felismerésére 48 éve, Pécsett és Budapesten töltött éveim után Zircen ébredhettem.

Augusztus 31-én Bányásznapi megemlékezésre várt valamennyi bányászt, kohászt, erdészt és érdeklődőt az ünnepséget szervező Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB, a DUSZÉN Kft., az EOSZÉN Kft., az Öreg-Bakony Barátai Egyesület, a Bányász Nyugdíjas Szakszervezet és Zirc Városi Önkormányzat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tavasszal újraindította országos szemétgyűjtési programját „Jobb, ha el se dobod!” címmel. Az akciót folytatja a társaság, szeptember 20-án ismét várja az önkéntesek, csapatok, baráti társaságok, cégek és önkormányzatok csatlakozását a szemléletformáló kezdeményezéséhez.

A III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjának az alkotását választotta a Veszprém Megyei Balesetmegelőzési Bizottság hivatalos címeréül. Pályázatot írtak ki, a díjátadóra a tanévnyitó ünnepségen került sor.

Megvalósított, folyamatban lévő és tervezett beruházásokról is beszélt Ottó Péter polgármester és dr. Kovács Zoltán, térségünk országgyűlési képviselője közös sajtótájékoztatóján, Zircen.

Ünnepélyes keretek között került átadásra a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet Központi Belgyógyászati Osztályának bővített épületszárnya és a megújuló park.

„Színek a természetben” nyílt kiállítás Liptákné Honfi Krisztina pasztellfestő alkotásaiból az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának SarokGalériájában.

A vakációban szerzett élményeket követően a tanévkezdés anyagi terheit is igyekezett enyhíteni a helyi karitász csoport a nehéz körülmények között élő családok számára.

A Zirci Önkormányzati Szolgáltat Központ 2019 nyarán több tábort is szervezett a járásban élő gyermekek számára, valamint részt vállalt az Önkormányzati Napközi lebonyolításában is.

A 2019. szeptember 13-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 17. számának elektronikus kiadása.

Zircen első alkalommal került megszervezésre a „Bringás reggeli”, mely a Magyar Kerékpárosklub Bringázz a munkába! elnevezésű kampányának nyitóeseménye.

Ünnepélyes keretek között, a zirci testépítő pár bemutatójával egybekötve került átadásra az Alkotmány utcai sporttelepen kialakított sportpark.

Negyedik alkalommal rendezte meg Zirc Városi Önkormányzat a „Kiskerekes” Futamokat az Alkotmány utcai kerékpárúton az Európai Mobilitási Hétre szervezett programok keretében.

A 2014–2019. közötti önkormányzati ciklus utolsó rendes ülését tartotta Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.

Városunk adott otthont a 43. Magyar Malakológus Találkozónak, amely ezúttal konferenciajelleget öltött. A megnyitóra, szakmai előadásokra a Városházán került sor.

Hetedik alkalommal rendezte meg Zirc Városi Önkormányzat a ZIRCATLON, korábbi nevén „Zirci Duatlon” versenyt az Európai Mobilitási Hétre szervezett programsorozat keretében.

Sajtótájékoztatón jelentette be a Verga Zrt., hogy elkezdődött a Veszprém és Zirc közötti kerékpárút építése. Ottó Péter polgármester önkormányzatunk két nyertes pályázatáról tájékoztatott, melyek jól kapcsolódnak az erdőgazdaság fejlesztéséhez.

Zirc Városi Önkormányzat az idei évben csatlakozott az európai szintű Kulturális Örökség Napjaihoz. Az I. András téren tartott rendezvényen Zirc középkori eredetét és annak magyar történelemben elfoglalt helyét fejtegették és a köztéri alkotások elhelyezéséről szóló koncepciótervezet is bemutatásra került.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete szakmai kirándulást és konferenciát szervezett Zircre. A rendezvény vendéglátója Vincze Lajos, az Ipartestület Veszprém megyei elnöke és Vincze Ferenc, a Pepe cukrászda tulajdonosai voltak. A vendégeket Ottó Péter polgármester köszöntötte.

A 2019. szeptember 27-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 18. számának elektronikus kiadása.