Hírek

Tavaly a huszadik Bakonyi Betyárnapokat ünnepelhettük, idén pedig arról is megemlékeztek a szervezők, hogy húsz évvel ezelőtt, 1999 nyarán indult útjára a rendezvény. A pénteki napot teljes egészében elmosta az eső, így a XXI. Bakonyi Betyárnapok – Országos Betyártalálkozó jubileuma egyfelvonásosra sikerült.

Az augusztus 20. és a tanév kezdete körüli közlekedés rendjéről.

Bakonyi Betyárnapok nincsen sport nélkül, idén is több versenyen mérhették össze tudásukat a résztvevők, a rendezvénynek megfelelően dominált a ló és a puska, az öregfiúk pedig azt mutatták meg a „futball-pusztán”, hogy nem vén betyárok.

A Zirci Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatásának köszönhetően ingyen jutnak tankönyvhöz a német nyelvet tanuló diákok a zirci általános iskolában.

Ha Bakonyi Betyárnapok, akkor az az Erdélyi Baráti Körnek a Kárpát-medence testvértelepüléseinek fiataljairól szól. Arról a 30–40 táncoslábú gyermekről, akik erre az alkalomra utaznak városunkba, hogy fellépésükkel színesítsék a rendezvényt.

A 2019. augusztus 13-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 15. számának elektronikus kiadása.

A hajrához érkezett a Football Club Zirc Sportegyesület felkészülési időszaka. A hétvégén elrajtol a megyei másodosztályú bajnokság, ahol a felnőtt és az ifjúsági csapatunk érdekelt. Szorgalmasan edzenek az utánpótlás csapatok is az Alkotmány utcai sporttelepen, amelyet ettől a nyártól nemcsak használ, hanem üzemeltet is a klub.

Ötödik alkalommal került megrendezésre és nagy népszerűségnek örvendett a Bakonyi Vágta, a Nemzeti Vágta Zirc-Tündérmajori előfutama.

A városért végzett kimagasló tevékenysége elismeréseként „Zirc Város Díszpolgára” címmel tüntette ki az önkormányzat Szűcs István Miklós Fonay-díjas, okleveles képzőművészt, művészettörténeti szakírót, nyugdíjas középiskolai művészetpedagógust. A kitüntetés átadására Zirc város államalapításra emlékező ünnepségén került sor.