A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

A 2019. június 28-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 12. számának elektronikus kiadása.

Az egészségügyi dolgozókat köszöntötték Zircen a Semmelweis-nap alkalmából.

Múltbéli hagyományt elevenítettek fel a Retro Véradás életre hívói Zircen, s már a rendezvénynek is van egy kisebb múltja: negyedik alkalommal várták a véradókat a régi idők hangulatát idézve.

Megyei szintű kitüntetésben részesült Takács Nándor Istvánné, a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola igazgatóhelyettese, közoktatás-vezetője.

Kiemelkedő szakmai tevékenységének elismeréseként az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerő oklevelét vehette át Döméné Janni Ildikó iskolavédőnő, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ Védőnői Szolgálatának munkatársa.

Az ivóvíz-hálózaton végzendő munkálatok miatt július 9. és július 26. között várható időszakos nyomáscsökkenés, illetve vízhiány a Kossuth Lajos utcában - tájékoztatja a lakosságot a Bakonykarszt Zrt. Zirc Üzemmérnökségének felkérésére a Zirci Közös Önkormányzati Hivatal.

Június 18-22. között hetedik alkalommal vettek részt zirci művészetis diákok a Badacsonytomajon rendezett Szín-Vonalas táborban.

Az e-on folyamatos korszerűsítést hajt végre a hálózatokon. A tervszerű fejlesztések elvégzéséhez elengedhetetlennek tartják a szolgáltatás időszakos szüneteltetését.

A 2019. július 12-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 13. számának elektronikus kiadása.

Ünnepélyes keretek között került átadásra a Barátság Parkban a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület által megálmodott és támogatók közreműködésével létrehozott Reguly-liget, valamint az Erdély Baráti Kör Egyesület révén kialakított Reguly Antal Emlékút.

Július 1-től bővült a kormányablakokban, így Zircen is az azonnal elintézhető ügyek száma. Lehetővé vált az Európai Egészségbiztosítási kártya kibocsátása és a TAJ-t igazoló hatósági igazolvány másodlatának kiadása. Az új lakás építésére, vásárlására vagy használt lakás vásárlására, bővítésére és korszerűsítésére igényelhető családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) több család számára elérhető immár.

Nagy sikerű rendezvénnyel ünnepelte Reguly Antal születésének 200. évfordulóját Zirc városa a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóház főszervezésében. Sokszínű programkínálat várta az érdeklődőket a Reguly Fesztivál négy napja során, mely a néprajztudós-nyelvész születésnapján, július 11-én nyílt meg.

Az előző szám vendége, Nagyné Fáró Katalin, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetője volt, aki most arra kéri Koós Katát, a Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ vezetőjét, hogy mutassa be a viszonylag újnak számító intézményt.

A 2019. július 26-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 14. számának elektronikus kiadása.

A Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet értesíti a betegeit, a hozzátartozókat és a város lakosságát, hogy a Krónikus Belgyógyászati Osztály új épületszárnya elkészült, ezzel egyidejűleg a közlekedési rend is megváltozott.

Határon túli tánccsoportok érkeztek városunkba a testvértelepülésekből, az erdélyi Barótról és a kárpátaljai Dercenből. Vendéglátásukat az Erdélyi Baráti Kör Egyesület szervezte meg a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatán elnyert támogatásból.

A Veszprémi Rendőr-főkapitányság aktuális bűnmegelőzési hírlevele.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladata a diszkriminációval okozott jogsértések kivizsgálása és megszüntetése.