Hírek

Harmadik alkalommal került megrendezésre a tehetségek felfedezését is céljául tűző Zirc Kerékpár Gyermek MTB Kupa a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Köztársasági utcai épületének udvarán.

A tavalyi jubileumi, huszonötödik pohlheimi vöröskeresztes adomány után újra megérkezett a menetrendszerinti segítség német testvérvárosunkból.

– Ma az összetartozás napját ünnepeljük. Nem gyászolni, hanem emlékezni és ünnepelni gyűltünk össze. Ünnepelni azt, hogy a magyar nemzet Trianon minden sorscsapása ellenére él és virul. Mert ami a földrajzi Magyarországból elvétetett, az a szellemi Magyarországnak mindig része maradt.

Több, Zircet és a térséget is érintő változás következik be az autóbusz-közlekedés menetrendjében június 15-től. Az ÉNYKK Zrt. tájékoztatása.

Leszakított korlátok, széttört padok, táblák, kirúgott oldalfal, graffiti – csak néhány az elmúlt időszakban bekövetkezett jelenségek közül, melyek megfékezésére és a jövőben történő megelőzésére egyeztető fórumot hívott össze Zirc város polgármestere.

Második alkalommal rendezte meg a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde Gyermeknapját, amely ezúttal is sok élménnyel gazdagította az ifjúságot, és családi program kerekedett ki belőle.

A lakásbetörés megelőzésére és a közelgő kábítószerellenes világnapra hívja fel a figyelmet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési hírlevelében. Drogprevencióval, segélyhívásokkal kapcsolatban is informálódhatunk.

Fekete hollók szálltak le a zöld gyepre, s mozdulatlanul nézték, ahogy a kisgyermekek szinte szárnyakat kapnak a játékos mozgás örömétől. Negyedik alkalommal került megrendezésre az ovisok közötti játékos vetélkedő, a „Hangyaboly Sportnap”.

Újabb nagy sikerű gálaműsorral örvendeztette meg közönségét a Ritmus Tánc- és Mozgásművészeti Egyesület.

Az idősekre leselkedő veszélyekre hívja fel a figyelmet a Veszprémi Rendőrkapitányság aktuális bűnmegelőzési hírlevele. Rövid időn belül bekövetkezett két halálos kimenetelű motorosbalesetről is beszámolnak. Sporttábort szerveznek a rendőrségen.

A 2019. június 18-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 11. számának elektronikus kiadása.

Az eddiginél lényegesen korszerűbb motorvonatokat állítottak üzembe a 11. számú Győr-Veszprém vasútvonalon.

122 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert Zirc Városi Önkormányzat a Vidékfejlesztési Program keretében Akli városrész szennyvízcsatorna-hálózatának kiépítésére. Útfelújítások is megvalósulnak a város belterületi szakaszain.

Fórumot tartott Zirc Városi Önkormányzat a köztéri alkotások elhelyezéséről szóló koncepcióval kapcsolatban a Városházán.

A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde is részt vesz a Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatán. A projekt célja az óvoda környezetének szépítése, nevelő célzatú fejlesztése, melynek megvalósulását a vásárlók is támogathatják a kupon leadásával.

Az első félév utolsó rendes ülését tartotta Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. Többnyire fejlesztésekkel kapcsolatos döntések születtek, sürgősségi feladatot ellátók mutatkoztak be.