A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

A 2019. május 31-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 10. számának elektronikus kiadása.

Harmadik alkalommal került megrendezésre a tehetségek felfedezését is céljául tűző Zirc Kerékpár Gyermek MTB Kupa a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Köztársasági utcai épületének udvarán.

A tavalyi jubileumi, huszonötödik pohlheimi vöröskeresztes adomány után újra megérkezett a menetrendszerinti segítség német testvérvárosunkból.

A "Határtalanul" program keretében Erdélyben kirándult a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola. Videó és élménybeszámoló a diákoktól.

– Ma az összetartozás napját ünnepeljük. Nem gyászolni, hanem emlékezni és ünnepelni gyűltünk össze. Ünnepelni azt, hogy a magyar nemzet Trianon minden sorscsapása ellenére él és virul. Mert ami a földrajzi Magyarországból elvétetett, az a szellemi Magyarországnak mindig része maradt.

Egymás után másodszor választotta a megye legjobb önkormányzati tűzoltóságának a Zirci Önkormányzati Tűzoltóságot a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Pünkösd ünnepe és a tanév vége körüli közlekedés rendjéről.

Piramisok magasodnak, tollas kígyó mereszti félelmetes ábrázatát, szinte megszólal a képen a Quantanaméra… – Boross László fotóiból nyílt kiállítás a Zirci Városházán. Az alkotó egzotikus világokat bemutató sorozatában a varázslatos Mexikó titkait tárja fel.

Több, Zircet és a térséget is érintő változás következik be az autóbusz-közlekedés menetrendjében június 15-től. Az ÉNYKK Zrt. tájékoztatása.

Leszakított korlátok, széttört padok, táblák, kirúgott oldalfal, graffiti – csak néhány az elmúlt időszakban bekövetkezett jelenségek közül, melyek megfékezésére és a jövőben történő megelőzésére egyeztető fórumot hívott össze Zirc város polgármestere.

Második alkalommal rendezte meg a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde Gyermeknapját, amely ezúttal is sok élménnyel gazdagította az ifjúságot, és családi program kerekedett ki belőle.

Beszámolók hosszú sorát fogadta el a képviselő-testület májusi rendes ülésén. Helyi járati menetrend-változásról, ösztöndíjpályázat kiírásáról, nyári napközis tábor szervezéséről is döntés született, kitüntetések átadására került sor.

Városunk ezúttal is részt vett a negyedik alkalommal megrendezett Nemzeti Regatta vitorlásfesztiválon, Siófokon. Minden versenyszámban volt képviselete Zircnek.

A lakásbetörés megelőzésére és a közelgő kábítószerellenes világnapra hívja fel a figyelmet a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési hírlevelében. Drogprevencióval, segélyhívásokkal kapcsolatban is informálódhatunk.

Fekete hollók szálltak le a zöld gyepre, s mozdulatlanul nézték, ahogy a kisgyermekek szinte szárnyakat kapnak a játékos mozgás örömétől. Negyedik alkalommal került megrendezésre az ovisok közötti játékos vetélkedő, a „Hangyaboly Sportnap”.

Újabb nagy sikerű gálaműsorral örvendeztette meg közönségét a Ritmus Tánc- és Mozgásművészeti Egyesület.

Az idősekre leselkedő veszélyekre hívja fel a figyelmet a Veszprémi Rendőrkapitányság aktuális bűnmegelőzési hírlevele. Rövid időn belül bekövetkezett két halálos kimenetelű motorosbalesetről is beszámolnak. Sporttábort szerveznek a rendőrségen.

A 2019. június 18-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 11. számának elektronikus kiadása.

Az eddiginél lényegesen korszerűbb motorvonatokat állítottak üzembe a 11. számú Győr-Veszprém vasútvonalon.

122 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert Zirc Városi Önkormányzat a Vidékfejlesztési Program keretében Akli városrész szennyvízcsatorna-hálózatának kiépítésére. Útfelújítások is megvalósulnak a város belterületi szakaszain.

Fórumot tartott Zirc Városi Önkormányzat a köztéri alkotások elhelyezéséről szóló koncepcióval kapcsolatban a Városházán.

Színes gyermek- és családi programokkal várta az érdeklődőket a Zirci Bérea Gyülekezet az önkéntesség jegyében megszervezett Rákóczi téri Roadshow-n.

Egyszer van az évben Szent Iván éjjele, s így Múzeumok Éjszakája is, ám ezzel az időjárás mit sem törődött: alighogy kezdetét vette a rendezvény, felhőszakadás zúdult a városra. A szabadtéri programok egy része elmaradt, de volt, amit tető alá szerveztek át. Azért így is sok élmény várt azokra, akik ellátogattak a különböző helyszínekre.

A Múzeumok Éjszakája program keretében adták át az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma által meghirdetett „Bakonyi bükkösök élővilága” című rajz- és videópályázat díjait. Kiállítás nyílt a rajzokból és a nyertes mozgóképek is bemutatásra kerültek a SarokGalériában.

Vannak fontos 30 percek az életünkben. És van az a 30 perc, amely mindezek nyugalmát biztosítja. Ennyi időbe telik egy kémény ellenőrzése.

A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde is részt vesz a Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatán. A projekt célja az óvoda környezetének szépítése, nevelő célzatú fejlesztése, melynek megvalósulását a vásárlók is támogathatják a kupon leadásával.

Több, Zircet és a térségét is érintő menetrendi változás következik be július 1-től a helyközi autóbusz-közlekedésben - tájékoztatta hivatalunkat az ÉNYKK Zrt.

A Veszprém Megyei Önkormányzat kreatív fotópályázatot hirdet "HATÁRTALAN ÉRTÉKEINK" címmel.

Az első félév utolsó rendes ülését tartotta Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. Többnyire fejlesztésekkel kapcsolatos döntések születtek, sürgősségi feladatot ellátók mutatkoztak be.