Hírek

– Európa eljutott arra a pontra, hogy vagy megmarad, vagy elpusztul. Más szavakkal – az Európai Unió alapítóatyáinak mondata szerint – „Európa vagy keresztény lesz, vagy nem lesz”.

Ötödik alkalommal került megrendezésre városunkban a Görgey Artúr tábornok emlékére rendezett országos sportlövő verseny területi fordulója a Magyar Technikai Tömegsportok Országos Szövetsége, a Magyar Sportlövők Szövetsége és az MTTSZ Területi Klub Zirc közös szervezésében.

Zircen is sor került Faragó Annamária dokumentumfilmes, író „Menaságra repülj…” című filmjének vetítésére és az ahhoz kapcsolódó előadásra. A kulturális műsornak a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubterme adott otthont.

Belterületi utak felújításával, ingatlanértékesítéssel, építési telkek kialakításának szándékával kapcsolatos döntéseket is hozott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete legutóbbi rendes ülésén.

Folytatódott a Zirc és Bakonybél települések által kezdeményezett turisztikai együttműködés kialakítása a bakonyi térség önkormányzatainak részvételével a zirci Városházán.

Győzött a hétvégi rangadón a Football Club Zirc Sportegyesület serdülőcsapata a második helyezett Fűzfői AK ellen, s tizennégy fordulót követően vezeti a megyei első osztályú labdarúgó-bajnokság keleti csoportját.

A 2019. április 18-án megjelent Zirc és Vidéke újság áprilisi összevont számának elektronikus kiadása.

Városunk adott otthont a Német Nemzetiségi Óvodák 8. Tánctalálkozójának a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde szervezésében és rendezésében. Tizennégy helyről érkeztek a megyéből óvodai tánccsoportok, hogy megmutassák tudásukat.

A lókúti származású Pillerné Auer Katalin „Göröngyös utam a Bakonyalján” című, a bakonyi svábok kitelepítésének megpróbáltatásairól szóló könyvét mutatták be a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési termében.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének áprilisi rendes ülésén elbírálásra került a helyi civil szervezetek, közösségek, egyesületek támogatására irányuló pályázat. Beszámolókat tárgyaltak a döntéshozók, kitüntetés átadására is sor került. A „Kisóvoda” épületét értékesítésre jelölte ki az önkormányzat.

Maradandót alkottak a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai a költészet napja alkalmából: egy Weöres Sándor-vers sorait vitték fel az iskola lépcsőfokaira, így a földszintet az emelettel irodalom is összeköti.

Lakossági fórumot tartott Zircen a Fidesz-KDNP a közelgő európai parlamenti választásokkal kapcsolatban, melynek szerintük minden eddiginél nagyobb tétje van.