A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Március 1-től tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Veszprém megye illetékességi területén, amely a visszavonásig van érvényben.

A 2019. február 28-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei negyedik számának elektronikus kiadása.

Zirc leghíresebb szülötte, Reguly Antal születésének 200. évfordulóját ünnepeljük idén. A jubileumi programsorozat nyitányaként a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolájának és Kollégiumának diákjai adtak műsort a Rákóczi téren és megkoszorúzták iskolájuk névadójának szobrát. Majd különböző programokon vettek részt a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházban a Kalevala emléknapján, február 28-án.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete februári rendes ülésén elfogadta az önkormányzat 2019. évi költségvetését és döntött többek között a helyi civil szervezetek, közösségek, egyesületek támogatására irányuló pályázat kiírásáról.

A zirci Család- és Gyermekjóléti Központ nyári tábort szervez, melyre előzetesen 2019. március 22-ig lehet jelentkezni.

Búcsút vettünk dr. Bán Zoltán Elizeus ciszterci rendi áldozópaptól, a Zirci Apátság egykori kormányzóperjelétől, Zirc Város Díszpolgárától.

Megkezdődött a versenyszezon, a Vincze Judo Club Zirc növendékei mindjárt három helyszínen is próbára tették tudásukat, több jó eredménnyel.

Az előző szám vendége Ambrus Árpád, a Zirc és Környéke Ipartestület elnöke volt, aki azt kérdezi Lencse Ferenctől, a Veszprém Megyei Kormányhivatal Zirci Járási Hivatalának foglalkoztatási osztályvezetőjétől, hogy tudnak-e kínálni munkaerőt a vállalkozások számára a regisztrált álláskeresők között.

Horváth Attila, a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskola igazgatója azt kérdezi Ambrus Árpádtól, a Zirc és Környéke Ipartestület elnökétől, hogy milyen kondíciókkal tudnak a „felszabadult” diákjaik a térségben munkát vállalni, illetve milyen Zirc és környékének a munkaerő-piaci igénye, mely területeken mutatkozik, magasnak mondható-e a megfelelő végzettséggel rendelkező munkavállalók hiánya.

Immár hagyományosan városunkban vette kezdetét a megyei nyugdíjasklubok éves programsorozata a sakk- és rejtvényfejtő versennyel.

Másodszor került sor a városunkban működő két középiskola közös véradására. Összesen tizennyolc diák nyújtotta karját ismeretlen embertársainak.

Az Alma Gyógyszertárak Referenciapatika Programja 2018-ban indult azzal a céllal, hogy az Alma-hálózat patikáinak egy speciális üzletmodell szerint adjon új funkciót. A modernizálás legújabb állomásaként a zirci Szent Hubertus Gyógyszertár is megújult és átadásra került a város díszvendégei körében.

Másfél évvel ezelőtt kezdte meg működését városunkban a BP Fitness. A Tanuszoda emeletét mintha kicserélték volna, és most már majdnem, hogy ki is nőtték, annyira népszerűek a betegségek megelőzését, az egészség megőrzését szolgáló tréningek.

Édesanyjuk szerint sok mindenben különböznek, de ahhoz nem kellett szülői segítséget hívnunk, hogy lássuk, milyen sokoldalú és eredményes tevékenységet végeznek, nem utolsósorban mindketten ösztöndíjjal támogatott diákjai Zirc városának. A „Helló, tesó!” rovat vendége Balázs Máté és Balázs Márton.

Az ÉNYKK Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. értesítése a Március 15. körüli közlekedés rendjéről.

Egyre népszerűbb a felvételiző diákok körében a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, ezt jól mutatja az intézménybe érkező jelentkezési lapok száma. Megtartották a felvételit és az alkalmassági vizsgát.

Közművelődési műhelymunkára várták a zirci járás szakembereit a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóságának munkatársai március 12-én a Művelődési Házba.

A 2019. március 14-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei 5. számának elektronikus kiadása.

– Március tizenötödike az az ünnep, amit a magyarság generációk óta ünnepelhet, emiatt gyermekkorunk óta része életünknek, a mai magyarság nemzeti identitásának egyik fő pillérét képezi – mondta az 1848–49-es forradalom és szabadságharcra emlékező ünnepi beszédében Varga Zita önkormányzati képviselő, az Emberi Kapcsolatok Bizottság elnöke.

Rendhagyó módon, interaktív játékokkal idézték meg az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emlékét a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában. Képriportunk következik az alsó tagozat programjáról.

Kiemelkedően szerepeltek a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola zeneiskolás növendékei a Zala Megyei Zeneiskolák XI. Vonóstalálkozóján, a Keszthelyi Festetics György Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában.

A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde óvodásainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Víz Világnapjához kapcsolódóan az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának SarokGalériájában „Vizes élményeim” címmel.

A PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolájának és Kollégiumának tanulói a „Határtalanul! Együttműködés középiskolák között” pályázat keretében a Délvidékre látogattak március 17–20. között. Az úti élményekről Horváth Csaba pedagógus, projektvezető számolt be.

Az elmúlt napok csapadékmentes időjárása miatt általános tűzgyújtási tilalom van érvényben a mai naptól az egész országban.

A 2019. március 28-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 6. számának elektronikus kiadása.