Hírek

Március 1-től tűzgyújtási tilalmat rendeltek el Veszprém megye illetékességi területén, amely a visszavonásig van érvényben.

A zirci Család- és Gyermekjóléti Központ nyári tábort szervez, melyre előzetesen 2019. március 22-ig lehet jelentkezni.

Búcsút vettünk dr. Bán Zoltán Elizeus ciszterci rendi áldozópaptól, a Zirci Apátság egykori kormányzóperjelétől, Zirc Város Díszpolgárától.

Immár hagyományosan városunkban vette kezdetét a megyei nyugdíjasklubok éves programsorozata a sakk- és rejtvényfejtő versennyel.

Másfél évvel ezelőtt kezdte meg működését városunkban a BP Fitness. A Tanuszoda emeletét mintha kicserélték volna, és most már majdnem, hogy ki is nőtték, annyira népszerűek a betegségek megelőzését, az egészség megőrzését szolgáló tréningek.

Az ÉNYKK Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. értesítése a Március 15. körüli közlekedés rendjéről.

Közművelődési műhelymunkára várták a zirci járás szakembereit a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóságának munkatársai március 12-én a Művelődési Házba.

– Március tizenötödike az az ünnep, amit a magyarság generációk óta ünnepelhet, emiatt gyermekkorunk óta része életünknek, a mai magyarság nemzeti identitásának egyik fő pillérét képezi – mondta az 1848–49-es forradalom és szabadságharcra emlékező ünnepi beszédében Varga Zita önkormányzati képviselő, az Emberi Kapcsolatok Bizottság elnöke.

Rendhagyó módon, interaktív játékokkal idézték meg az 1848–49-es forradalom és szabadságharc emlékét a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában. Képriportunk következik az alsó tagozat programjáról.

Kiemelkedően szerepeltek a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola zeneiskolás növendékei a Zala Megyei Zeneiskolák XI. Vonóstalálkozóján, a Keszthelyi Festetics György Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában.

A Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde óvodásainak alkotásaiból nyílt kiállítás a Víz Világnapjához kapcsolódóan az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeumának SarokGalériájában „Vizes élményeim” címmel.

A PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolájának és Kollégiumának tanulói a „Határtalanul! Együttműködés középiskolák között” pályázat keretében a Délvidékre látogattak március 17–20. között. Az úti élményekről Horváth Csaba pedagógus, projektvezető számolt be.

A 2019. március 28-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei 6. számának elektronikus kiadása.