Hírek

A 2019. január 31-én megjelent Zirc és Vidéke újság idei második számának elektronikus kiadása.

Meghozta a képviselő-testület a rezsicsökkentéshez kapcsolódó állami támogatás elosztásáról szóló döntést januári ülésén és kinyilvánította szándékát egy Bakonybéllel történő – szélesebb körben is kiterjeszteni kívánt – turisztikai együttműködésre.

A magyar méhészeknek adható legmagasabb kitüntetést, „A Magyar Méhészetért” Emlékérmet vehetett át Illés Ferenc ny. múzeumigazgató, városunk díszpolgára a közelmúltban. A kitüntetést Nagy István agrárminiszter adta át az Országos Magyar Méhész Egyesület Kongresszusán, a Gödöllői Egyetem aulájában.

Kilencedik alkalommal került megrendezésre a Zirci Farsangoló Bál a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskola tornacsarnokában.

Az EMMI Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkársága a szakellátásban élő gyermekek számára a családi otthon biztosítása érdekében nevelőszülői toborzó kampányt indított, melynek Veszprém megyei állomása 2019. február 18-án Várpalotán lesz a Jó Szerencsét Művelődési Központban.

A VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt. felhívja a figyelmet, hogy az üzemi vadászterületén a vaddisznó ellési időszaka miatt, illetve a vad nyugalmának biztosítása érdekében erdőlátogatási korlátozást vezet be. A korlátozás időszaka: 2019. február 18. - 2019. április 14.

A Borzavár-Porvai Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola is részt vesz az Iskolamosdó Felújítási Programban. A sikeres szereplést a közönség internetes szavazás során segítheti.

Városunkba érkezett a Pál utcai fiúk című regényt megidéző interaktív vándorkiállítás, melyet március 1-ig lehet megtekinteni a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében.

Röviden a települési tervezés rendszeréről, ami segít eligazodni abban, hogy az egyénnek mit jelenthet a települési tervezés.

Életének 88. évében elhunyt Bán Zoltán Elizeus ciszterci rendi áldozópap, a Zirci Apátság egykori kormányzóperjele, Zirc Város Díszpolgára. Búcsúztatására 2019. március 1-jén 11 órakor kerül sor a Zirci Apátsági Bazilikában.

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek Zircen

A Városháza nagytermének zászlóhármasa fölé egy fekete lobogót engedtek le, a nemzeti színekkel terített asztalon egy szál gyertya égett.

Zircen is megalakult a Családháló.pont, melyhez az országos szervezettől kaptunk segítséget.

Tavaly nyáron kerestek meg minket az országos szervezők a családos cserkésztáborban, hogy alakítsunk Zircen is egy csoportot. Ismertették velünk a közösség feladatait, hogyan tudnánk a zirci családoknak segíteni, programokat szervezni nekik.

A Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a szabadtéri tűzesetek megelőzésére hívja fel a figyelmet. Zirc városában módosult a tűzgyújtást szabályozó rendelet, az avar és kerti hulladék égetése egész évben tiltásra került.

2019-ben immár VIII. alkalommal szervezi meg a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót az Innovációs és Technológiai Minisztérium. Magyarország legtöbb önkéntest mozgósító akciója idén 2019. március 18-24. között kerül megszervezésre.