A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

– Mindig csak a fejlődésről és a fejlesztésekről beszélünk, pedig legalább annyira fontos az, hogy a város és a térség meg tudta őrizni a működőképességét.

Ottó Péter polgármester mondta ezt beszédében, a Városházán megtartott Újévi Fogadásán.

Újévi Koncert, Évértékelő, Kitüntetés, Előretekintés

Jubileumok, születésnapok, találkozás, összefogás, sikerek. Sok szép pillanattal búcsúzott az óesztendő, melyek közül kiválogattunk néhányat önkormányzatunk fotóarchívumából, ezzel kívánva mindenkinek

EREDMÉNYEKBEN GAZDAG, BOLDOG ÚJ ÉVET!

Zirc városáért végzett kiemelkedő munkásságának elismeréseként a „Zirc Város Elismerő Oklevele” kitüntetést vehette át az önkormányzattól Ivanovics Imre. Az oklevél átadására Zirc város polgármesterének Újévi Fogadásán került sor.

Harmadik alkalommal rendezte meg a Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete a Disznótoros Véradást karácsony előtt.

A 2019. január 16-án megjelent Zirc és Vidéke újság idei első számának elektronikus kiadása.


Interjú a miniszteri kitüntetésben részesült Hédl Sándor zirci vállalkozóval

A gazdaság érdekében végzett kimagasló, példamutató tevékenységéért a „Magyar Gazdaságért Díjat” adományozta a Nemzetgazdasági Miniszter Hédl Sándor zirci vállalkozó, a Bakony Elektronika Kft. ügyvezetője részére. A kitüntetés átadására múlt év végén a Művészetek Palotájában, a Vállalkozók Napján került sor.

Negyven év feletti labdarúgók számára rendeztek teremlabdarúgó-tornát a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola Rákóczi téri tornatermében.

Február 27-én a Zirci Közös Önkormányzati Hivatalban is tartanak ügyfélfogadást 9.00 és 13.00 óra között.

Tavaly októberben, víziközmű-munkálatok során csontvázakra bukkantak a munkások a Kistemplom mellett. A Laczkó Dezső Múzeum munkatársai a helyszínre érkeztek, s olyan leleteket tártak fel, melyek megerősítik a kora-középkori királyi udvarház létét. Az eredményekről Pátkai Ádám Sándor régész számolt be a Magyar Kultúra Napja alkalmából szervezett előadáson, a Városházán.

Hetedik alkalommal rendezte meg Zirc Városi Önkormányzat a Bányász Emlékkupát teremlabdarúgó-tornát, melynek a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolájának tornacsarnoka adott helyet.

Január hónaptól a BAKONYKARSZT Zrt. áttért az évente egyszer történő vízóra-leolvasásra a családi házas környezetekben.

240 000 forint adomány gyűlt össze a Fidesz Zirci Csoportja által életre hívott és második alkalommal megszervezett polgári jótékonysági bálon. A támogatást az Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász zirci csoportja részére ajánlották fel a szervezők.