A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

November 4-én az esti szentmisét követően az Apátság udvarában gyülekeztek azok, akik egy-egy mécsessel kezükben az 56’-os emlékkőhöz vezető séta után fejet hajtottak az 1956-os hősök és mártírok előtt.

Ünnepélyes keretek között, a szokásos színvonalas műsor kíséretében került sor Müller Anikó 16. Zirc anno… naptárának bemutatójára. A kiadvány rendhagyó, hiszen ezúttal nem helytörténeti fotókat, hanem falvédőkről készült képeket, recepteket tartalmaz.

Pergolát vehettek birtokba diákok, pedagógusok a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola „F” épületének udvarán.

A közelmúltban folytatódott a Barátság Kupa versenysorozat, amely két oktatási intézmény, a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium és a Zirci Reguly Antal Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola kapcsolatán alapszik.

A szeptember 15-16-án megrendezett Nemzeti Vágta Kishuszár Futamában új befutási sorrend került megállapításra.

A 2018. november 10-én megjelent Zirc és Vidéke újság 7. számának elektronikus kiadása

November 10-én, szombaton délután immár harmadik alkalommal rendeztük meg a Szent Márton-napi családi napunkat.

Nagy közönségsikert aratott a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület tagjainak előadásában a Ludas Matyi című színdarab, melyet a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházban mutattak be a Szent Márton-napi Családi Nap keretében.

Marton Bernát atya „Visszapillantások” című könyvét mutatták be a Zirci Ciszterci Apátság Látogatóközpontjának Gobelin-termében.

A Zirci Országzászló Alapítvány tagjai megkezdték a Fekete István magyar írónak emléket állító szobor tereprendezési munkálatait a Rákóczi téren, 2018. november 12-én.

Tizennegyedik alkalommal került megrendezésre a természetismereti vetélkedő a zirci és Zirc környéki általános iskolák felső tagozatos tanulói számára. Középpontban a Bakony élő- és élettelen világa, valamint a 2018. év fajainak beható ismerete állt.

Remekül szerepelt az MTTSZ Területi Klub Zirc a házi rendezésű „Zirc Kupa” lövészversenyen, melyre szép számmal érkeztek résztvevők városunkba.

A szociális területen dolgozó szakembereket köszöntötte Zirc városa

– Ezt a hivatást, amit önök végeznek, csupa nagybetűvel hivatásként kell értelmezni, mert semmi más nem lehet, ami ezen a pályán tartja önöket, mint az a belülről érkező indíttatás, amely ennek a szakmának, hivatásnak a fontosságát jelenti.

„Zirc Szociális Ellátásért” szakmai kitüntetésben részesült Nagyné Fáró Katalin, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ vezetője. Az elismerő oklevél átadására a Szociális Munka Napjának zirci ünnepségén került sor a Városházán.

Nagyné Fáró Katalin, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ vezetője mutatja a szakadt rongyok egyikét, amelyet ruhaadományként szánt valaki a rászorulók részére.

Hatodik alkalommal rendezte meg a Zirc Római Katolikus Plébánia Árpádházi Szent Erzsébet Katolikus Karitász csoportja Jótékonysági Délutánját.

Közmeghallgatást tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

Iskolánk, a Pápai Szakképzési Centrum Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma a „Határtalanul! Kárpátaljai Szolidaritási Program” keretében Kárpátaljára látogatott.

Az eddigi legeredményesebb házhoz menő zöldhulladék-gyűjtési akcióját bonyolította le Zirc Városi Önkormányzat. A november 10-én kezdődő elszállítás befejeződött.

Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete több rendeletét, közöttük a lakásokra és a helyi adókra vonatkozót is felülvizsgálta novemberi rendes ülésén.

A 2018. november 23-án megjelent Zirc és Vidéke újság 8. számának elektronikus kiadása

A decemberi munkanap-áthelyezések körüli közlekedés rendjéről.

A Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ csapatépítő hétvégét szervezett, melyre a Reguly Iskoláért Alapítvány pályázott sikeresen a Honvédelmi Sportszövetségnél. Ennek köszönhetően 50 gyermek vehetett részt egy nagyon aktív, programokkal teli hétvégén november 23-25. között, péntek délutántól vasárnap délelőttig. A Szállást, a helyszínt és a szolgáltatásokat a Zirc mellett található Szépalma Hotel és Ménesbirtok biztosította.

Eredményes pályázatokkal korszerűsödött, bővült a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság eszközállománya, aminek köszönhetően gyorsabbá, szakszerűbbé válik a beavatkozás.

Prezi, Szív City, Famta, Boldog Iskola, horrorszoba, adventi koszorúk… Minden kifejezés kapcsolódik a III. Béla Gimnázium, Művészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskolához. Van közötte, ami magyarázatra szorul, de az értelmező kéziszótár helyett inkább Balázsné Györek Zsuzsanna igazgatónőt hívtuk segítségül.

A Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézet betegbiztonságának növelése érdekében komplex fejlesztési projektet valósított meg tizenkét hónap alatt. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg 96,42 millió forintos támogatással.

Kiállítás nyílt a húszéves „Gyűszűkék” Foltvarró Klub alkotásaiból a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében. A házigazdák több meglepetéssel is készültek a születésnaposok köszöntésére.

Az előző szám vendége Kavalecz Tibor, a Bakony Polgárőr Egyesület elnöke volt, aki az első zirci fiatalok között jutott el a cserediák program eredményeként Finnországba. Kíváncsi arra, hogyan alakultak a cserediák-kapcsolatok napjainkig.