Hírek

November 4-én az esti szentmisét követően az Apátság udvarában gyülekeztek azok, akik egy-egy mécsessel kezükben az 56’-os emlékkőhöz vezető séta után fejet hajtottak az 1956-os hősök és mártírok előtt.

Ünnepélyes keretek között, a szokásos színvonalas műsor kíséretében került sor Müller Anikó 16. Zirc anno… naptárának bemutatójára. A kiadvány rendhagyó, hiszen ezúttal nem helytörténeti fotókat, hanem falvédőkről készült képeket, recepteket tartalmaz.

A 2018. november 10-én megjelent Zirc és Vidéke újság 7. számának elektronikus kiadása

Nagy közönségsikert aratott a Bakonyi Finnbarátok Köre Egyesület tagjainak előadásában a Ludas Matyi című színdarab, melyet a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházban mutattak be a Szent Márton-napi Családi Nap keretében.

A Zirci Országzászló Alapítvány tagjai megkezdték a Fekete István magyar írónak emléket állító szobor tereprendezési munkálatait a Rákóczi téren, 2018. november 12-én.

„Zirc Szociális Ellátásért” szakmai kitüntetésben részesült Nagyné Fáró Katalin, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ vezetője. Az elismerő oklevél átadására a Szociális Munka Napjának zirci ünnepségén került sor a Városházán.

Nagyné Fáró Katalin, a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ vezetője mutatja a szakadt rongyok egyikét, amelyet ruhaadományként szánt valaki a rászorulók részére.

Közmeghallgatást tartott Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

Iskolánk, a Pápai Szakképzési Centrum Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma a „Határtalanul! Kárpátaljai Szolidaritási Program” keretében Kárpátaljára látogatott.

Az eddigi legeredményesebb házhoz menő zöldhulladék-gyűjtési akcióját bonyolította le Zirc Városi Önkormányzat. A november 10-én kezdődő elszállítás befejeződött.

A 2018. november 23-án megjelent Zirc és Vidéke újság 8. számának elektronikus kiadása

A decemberi munkanap-áthelyezések körüli közlekedés rendjéről.

A Zirci Önkormányzati Szolgáltató Központ csapatépítő hétvégét szervezett, melyre a Reguly Iskoláért Alapítvány pályázott sikeresen a Honvédelmi Sportszövetségnél. Ennek köszönhetően 50 gyermek vehetett részt egy nagyon aktív, programokkal teli hétvégén november 23-25. között, péntek délutántól vasárnap délelőttig. A Szállást, a helyszínt és a szolgáltatásokat a Zirc mellett található Szépalma Hotel és Ménesbirtok biztosította.

Eredményes pályázatokkal korszerűsödött, bővült a Zirci Önkormányzati Tűzoltóság eszközállománya, aminek köszönhetően gyorsabbá, szakszerűbbé válik a beavatkozás.

Kiállítás nyílt a húszéves „Gyűszűkék” Foltvarró Klub alkotásaiból a Békefi Antal Városi Könyvtár közművelődési klubtermében. A házigazdák több meglepetéssel is készültek a születésnaposok köszöntésére.