Hírek

Hazánkban a korábbi évekhez képest 2018-ban nagyobb számban diagnosztizáltak nyugat-nílusi lázas megbetegedéseket. A betegséget hazánkban országszerte előforduló, gyakori szúnyogfajok terjesztik, melyek lárvái kis vízgyülemekben, különböző tárgyakban összegyűlő esővízben fejlődnek. A szúnyogok elleni védekezés legfontosabb részét a szúnyogcsípések elkerülése, kivédése, valamint a szúnyogok szaporodásának megakadályozása, az úgynevezett tenyésztőhelyek felszámolása képezi. A Veszprémi Megyei Kormányhivatal Veszprémi Járási Hivatala Hatósági Főosztály Népegészségügyi Osztályának tájékoztatója.

Csaba Lilla, a Békefi Antal Városi Könyvtár munkatársa tartott játékos foglalkozást a Zirci Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde óvodásainak az Országos Könyvtári Napok keretében, a könyvtár közművelődési klubtermében.

Az ÉNYKK Északnyugat-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt. menetrendje 2018. október 11-től 24-ig

Baján vendégeskedett az MTTSZ Területi Klub Zirc a Vízügyi Lövészklub által rendezett Céllövész Emlékverseny 1803–2018-on.

Idén már hatodik alkalommal rendezte meg az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeuma – a Múzeumok Őszi Fesztiválja kezdőprogramjaként – az általános iskolás korosztálynak szóló aszfaltrajz-versenyt a múzeum saroképülete előtti zsákutcában. A szervező intézmény beszámolója.

Újabb öt évre bízta meg a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ intézményvezetői feladatainak ellátásával Nagyné Fáró Katalint a Zirci Járás Önkormányzati Társulása szeptember végén megtartott ülésén. Az elmúlt öt évről és a jövőbeni célokról, tervekről beszélgettünk az újraválasztott vezetővel.

„Őszköszöntő” túráira várta a Bakonyt és a kirándulni szeretőket 2018. október 6-án a Művelődési Ház.

A 2018. október 12-én megjelent Zirc és Vidéke újság 5. számának elektronikus kiadása

Tíztagú delegáció látogatott Zircre német testvérvárosunkból, Pohlheimből a Zirci Testvérvárosi Kapcsolatok Egyesület szervezésében. Iskolák közötti szakmai fórumra, kitüntetések átadására is sor került.

A szépkorúakat ünnepelte Zirc városa az Idősek Világnapjához kapcsolódóan. Az ünnepségre a PSZC Reguly Antal Szakképző Iskolája és Kollégiuma ebédlőjében került sor.

Tíztagú delegáció látogatott Zircre német testvérvárosunkból, Pohlheimből a Zirci Testvérvárosi Kapcsolatok Egyesület szervezésében. Iskolák közötti szakmai fórumra, kitüntetések átadására is sor került.

A Zirci Országzászló Alapítvány nevében tisztelettel kérjük a lakosság szíves támogatását a Fekete István emlékmű állításához.

Erről is döntött többek között Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete októberi rendes ülésén.

A zirciek alig tudnak valamit, vagy nem is emlékeznek a Jánoki testvérekre, akik az 1956-os forradalom igazi hősei voltak. Elmondások szerint egyikük volt az, aki felmászott a Sztálin-szoborra, s ráhurkolta a kötelet, amivel ledöntötték azt.

Az 1956-os forradalom és szabadságharcra emlékezett Zirc városa


A 2018. október 26-án megjelent Zirc és Vidéke újság 6. számának elektronikus kiadása

Az őszi szünet körüli közlekedés rendjéről. Érvényes október 26-tól november 12-ig.

Megjelent a Veszprémi Rendőrkapitányság aktuális bűnmegelőzési hírlevele

Immár hagyományosan városunk adott otthont a Sportlövő Diákolimpia Megyei Döntőjének.