Hírek

Az iskolakezdés minden évben nagy anyagi megterhelést jelent a nehéz körülmények között élő gyermekes családoknak. A zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász évek óta segíti, támogatja a rászoruló családokat és igyekeznek enyhíteni a kiadásokat.

A nyári szünetben is zajlott az élet az MTTSZ Területi Klub Zirc háza táján. Versenyen vettek részt, bírói vizsgát tettek, sportágat népszerűsítettek.

A 2018. szeptember 7-én megjelent Zirc és Vidéke újság 3. számának elektronikus kiadása

Fejlesztik a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ Bajcsy-Zsilinszky utcai épületét, így a telephely átmenetileg a Damjanich utcába költözik. A szociális étkeztetés ellátása a megváltozott körülmények között nehézkesebb lesz, de továbbra is megoldják.

A településfejlesztési fórum első állomására került sor a Városházán a civil szféra, a gazdasági élet szereplői, az önkormányzat és a tervező cég részvételével.

Az előző szám vendége Lott Henriette, a Bakonyi Babázó Csoport képviselője volt, aki most Kavalecz Tibor elnököt kérdezi a Bakony Polgárőr Egyesületről.

2018. augusztus 23-án, csütörtök este 20 órától nyár végi hangulatban búcsúztunk az „Észtország története képekben” című kiállítástól a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházban.

Két versenyen is eredményesen szerepeltek a Vincze Judo Club Zirc utánpótlás korú versenyzői szeptember hónap első felében.

Sikeresen szerepelt Zirc és a térség a Nemzeti Vágtán

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Nemzeti Vágta lovas-fesztivált szeptember 15-16-án a Hősök terén. Zirc elővágtát rendező település jogán képviseltethette magát a Bakonyi Vágtáról továbbjutó három településsel, Cseténnyel, Porvával és Bakonyszentkirállyal együtt. Zirc lovasai döntőbe jutottak, a standszépségversenyben második helyezett lett a Bakony a négy település közös megjelenésével.

Harmadik alkalommal szervezte meg Zirc Városi Önkormányzat a „Kiskerekes” Futamokat. A rendezvény az Európai Mobilitási Hét keretében valósult meg.

A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Sportszövetség által szervezett kétnapos sportrendezvény szeptember 27-én, csütörtökön reggel érkezett Zircre, pontosabban városunkból indult a Megyefutás második, befejező napja. Az esemény keretében váltott futókkal ellátogattak Veszprém megye nagyobb településeire, s immár hagyományosan körbehordozták a megyezászlót, melyre a települések elhelyezték díszszalagjaikat.