A bakony fővárosa

archívum - esemény

archívum - hírek

Hírek

Az iskolakezdés minden évben nagy anyagi megterhelést jelent a nehéz körülmények között élő gyermekes családoknak. A zirci Árpád-házi Szent Erzsébet Katolikus Karitász évek óta segíti, támogatja a rászoruló családokat és igyekeznek enyhíteni a kiadásokat.

Azt mondják, az életben nincsen véletlenek, s erre nézve Pál Attiláné, a közelmúltban nyugdíjba vonuló köztisztviselő szakmai pályafutása élő példa. Másik ajtón kopogtatott be, mint ahova szeretett volna, de arról a helyről, ahonnan ajtót nyitottak neki, majd negyven év múltán lépett csak ki, akkor is a nyugdíjas évek szólították el…

A nyári szünetben is zajlott az élet az MTTSZ Területi Klub Zirc háza táján. Versenyen vettek részt, bírói vizsgát tettek, sportágat népszerűsítettek.

Szeptember 1-jén Bányásznapi megemlékezésre várt valamennyi bányászt és érdeklődőt az ünnepséget szervező Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB, a DUSZÉN Kft., az EOSZÉN Kft., az Öreg-Bakony Barátai Egyesület, a Bányász Nyugdíjas Szakszervezet, valamint Zirc Városi Önkormányzat.

A 2018. szeptember 7-én megjelent Zirc és Vidéke újság 3. számának elektronikus kiadása

Megjelent a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság szeptemberi bűnmegelőzési hírlevele, melyben a közösségi oldalak veszélyeire hívják fel a figyelmet és a rendőrség iskolai programjairól adnak tájékoztatást.

Fejlesztik a Zirci Járás Szociális Szolgáltató Központ Bajcsy-Zsilinszky utcai épületét, így a telephely átmenetileg a Damjanich utcába költözik. A szociális étkeztetés ellátása a megváltozott körülmények között nehézkesebb lesz, de továbbra is megoldják.

Szeptember 15-16-án részt vesz városunk a XI. Nemzeti Vágtán, Budapesten – Csetény, Porva és Bakonyszentkirály – a Bakonyi Vágta győztes településekkel karöltve egy közös, "A Bakony a világ közepe" elnevezésű standon az Andrássy úti Vágta Korzón.

A településfejlesztési fórum első állomására került sor a Városházán a civil szféra, a gazdasági élet szereplői, az önkormányzat és a tervező cég részvételével.

Az előző szám vendége Lott Henriette, a Bakonyi Babázó Csoport képviselője volt, aki most Kavalecz Tibor elnököt kérdezi a Bakony Polgárőr Egyesületről.

2018. augusztus 23-án, csütörtök este 20 órától nyár végi hangulatban búcsúztunk az „Észtország története képekben” című kiállítástól a Reguly Antal Múzeum és Népi Kézműves Alkotóházban.

Két versenyen is eredményesen szerepeltek a Vincze Judo Club Zirc utánpótlás korú versenyzői szeptember hónap első felében.

Sikeresen szerepelt Zirc és a térség a Nemzeti Vágtán

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a Nemzeti Vágta lovas-fesztivált szeptember 15-16-án a Hősök terén. Zirc elővágtát rendező település jogán képviseltethette magát a Bakonyi Vágtáról továbbjutó három településsel, Cseténnyel, Porvával és Bakonyszentkirállyal együtt. Zirc lovasai döntőbe jutottak, a standszépségversenyben második helyezett lett a Bakony a négy település közös megjelenésével.

Harmadik alkalommal szervezte meg Zirc Városi Önkormányzat a „Kiskerekes” Futamokat. A rendezvény az Európai Mobilitási Hét keretében valósult meg.

A 2018-as év második félévének első rendes ülését tartotta Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete. Beszámolók, projektek kerültek napirendre, és egy új kezdeményezéssel is előállt az önkormányzat.

A Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Sportszövetség által szervezett kétnapos sportrendezvény szeptember 27-én, csütörtökön reggel érkezett Zircre, pontosabban városunkból indult a Megyefutás második, befejező napja. Az esemény keretében váltott futókkal ellátogattak Veszprém megye nagyobb településeire, s immár hagyományosan körbehordozták a megyezászlót, melyre a települések elhelyezték díszszalagjaikat.

Nem volt még példa arra Zircen, hogy a városban működő két középiskola diákjai közösen adjanak vért, felismerve az életet mentő segítségnyújtás fontosságát.

A településfejlesztési fórum második állomására került sor a Városházán civil szereplők, a koncepciót készítő Völgyzugoly Műhely Kft. és az önkormányzat részvételével.

A 2018. szeptember 28-án megjelent Zirc és Vidéke újság 4. számának elektronikus kiadása

Megjelent a Veszprémi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési hírlevele