Hírek

Határon túli magyar fiatalokat lát vendégül városunk a héten a testvértelepülésekből, az erdélyi Barótról és a kárpátaljai Dercenből. Vendéglátásukat az Erdélyi Baráti Kör Egyesület szervezte meg a „Határtalanul táncolni jó!” pályázat keretében.

A Zirc Városi Önkormányzat által újraindított Zirc és Vidéke újság augusztus 2-án megjelent első számának elektronikus kiadása.

Bakonyi Betyárnapok nincsen sport nélkül, idén is több versenyen mérhették össze tudásukat a résztvevők, a rendezvénynek megfelelően dominált a ló és a puska, az öregfiúk pedig azt mutatták meg a „futball-puszta” hőségében, hogy nem vén betyárok.

A Magyar Vöröskereszt Zirci Területi Szervezete számot adott első félévi tevékenységéről, és bemutattak nekünk valakit, aki rajtuk keresztül a rászoruló emberek szolgálatába szegődött.

Ötödik alkalommal került megszervezésre a judo tábor Zircen. A résztvevői létszám most volt a legmagasabb, mintegy 300 judoka készült fel a szezonra városunkban.

Rottenbücher Helga, a Baba-Mama Klub korábbi vezetője Lott Henriettet, a már „Bakonyi Babázók” néven működő csoport képviselőjét kérdezi a közösség életéről, működéséről, jövőbeni terveikről.

Két pályázaton összesen 89 millió forintot nyert el Zirc Városi Önkormányzat út- és járdafejlesztésekre. A beruházás teljes bekerülési költsége 98,5 millió forint, amihez összességében 9,5 millió forint saját forrást biztosított az önkormányzat.

A 2018. augusztus 17-én megjelent Zirc és Vidéke újság 2. számának elektronikus kiadása

– Egy egész nemzetre úgy hathatunk, ha saját környezetünkben hatunk. Ha a magyar családok meleg, szerető otthonok, akkor a társadalom egészséges közösséggé válik.

„Zirc Város Tisztviselője” szakmai kitüntetésben részesült Schreindorfer Károly, a „Zirci Városüzemeltetés” Közhasznú Nonprofit Kft. alapító ügyvezetője. A kitüntetés átadására az államalapításra emlékező városi ünnepségen került sor.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság szeptember hónapban a következő helyeken és időpontokban tart ügyfélfogadást.